FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: BoA i Morgan Stanley potaknuli rast terminskih indeksa

Autor: scvi
NEW YORK, 19. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su poskočili nakon što su investitore ugodno iznenadili poslovni rezultati Bank of Americe (BoA) i Morgan Stanleya.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 47 bodova, a tehnološki Nasdaq 10,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 5,17 boda te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Uoči današnjeg službenog početka trgovanja na Wall Streetu BoA je objavila je da je u zadnjem lanjskom tromjesečju ostvarila zaradu od 1,58 milijardi dolara, nakon gubitka u istom razdoblju godinu ranije od 1,57 milijardi. Cijena njezine dionice ojačala je u elektroničkom predtrgovanju 6,47 posto.

Morgan Stanley je, pak, izvijestio o gubitku od 227 milijuna dolara u zadnjem lanjskom tromjesečju, ili 15 centi po dionici. To je manje od procjena analitičara, koji su očekivali gubitak od 57 centi po dionici, pa je cijena te dionice porasla 5,13 posto.

Nove smjernice investitorima će dati američki makroekonomski pokazatelji - očekuje se objava indeksa potrošačkih cijena, podataka o broju novih nezaposlenih Amerikanaca u proteklome tjednu te broju započetih novogradnji.

„Investitori su sve više uvjereni da se američko gospodarstvo odvaja od ostatka razvijenoga svijeta, unatoč nešto lošijem početku sezone objava financijskih izvješća kompanija za zadnje lanjsko tromjesečje. Dodatno, očekuje se da je MMF, zajedno sa središnjim bankama razvijenih država, biti spreman ulijevati likvidnost na tržišta, zbog čega raste cijena rizičnije imovine“, kaže David Morrison, strateg pri investicijskom društvu GFT.

Na europskim burzama također prevladava pozitivno raspoloženje. Londonski Ftse indeks je trenutno u plusu 0,5 posto, frankfurtski DAX 0,62 posto, dok pariški CAC 1,07 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙