FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: ojačala zabrinutost zbog recesije u Europi

Autor: scvi
NEW YORK, 11. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su pali jer zabrinutost oko recesije u Europi zasjenjuje nade investitora u jačanje oporavka američkog gospodarstva i rasta korporativnih zarada.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u minusu 51 bod, a tehnološki Nasdaq 6,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 je oslabio 4,5 bodova te je bio u ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Krajem prošloga tjedna zavladalo je pozitivno raspoloženje na američkom tržištu, nakon objave boljeg od očekivanja izvješća o zaposlenosti u SAD-u u prosincu. No, taj optimizam sada zasjenjuju prilično pesimistično prognoze za Europu.

Najnoviji podatak o padu njemačkog gospodarstva u zadnjem lanjskom tromjesečju za 0,25 posto, zabrinuo je investitore.

Ujedno, Europska komisija je poručila da Mađarska nije poduzela 'učinkovite poteze' za ograničavanje svog proračunskog deficita.

„Jučerašnji uzlet cijena dionica bio je odličan. Danas očekujemo dobitonosne prodaje“, ističe Paul Mendelsohn, strateg pri Windham Financial Servicesu.

Nove smjernice investitorima dat će danas Fedova 'bež knjiga', koja sadrži pregled gospodarskih aktivnosti u SAD-u.

I na europskim burzama cijene dionica uglavnom su u minusu. Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,79 posto, frankfurtski DAX 0,52 posto, a pariški CAC 0,23 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙