FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitore ohrabruju novi gospodarski pokazatelji

Autor: scvi
NEW YORK, 26. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli jer su investitore ohrabrili najnoviji makroekonomski pokazatelji, uključujući one s tržišta rada.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,30 sati u plusu 63 boda, a tehnološki Nasdaq 5,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 6,1 bod te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Američko ministarstvo rada objavilo je kako je prošloga tjedna broj Amerikanaca koji su izgubili posao dosegnuo 377.000. Iako je to 27.000 više nego u tjednu ranije, ispod je recesijskih razina od 400.000, što ukazuje na trend poboljšavanja uvjeta na američkom tržištu rada.

Američko ministarstvo trgovine, pak, objavilo je da su porasle tvorničke narudžbe u SAD-u u prosincu i to za tri posto. Riječ je o rastu narudžbi drugi mjesec zaredom.

Dobro raspoloženje na Wall Streetu nastavlja se tako drugi dan zaredom, nakon što je Fed jučer objavio kako će nastaviti s politikom održavanja niskih kamatnih stopa.

„Fed pokušava sve okrenuti prema ulaganju u rizičnu imovinu. Pokušava podignuti cijene imovine kako bi stvori efekt bogaćenja i time nadomjestiti efekt smanjivanja vrijednosti na tržištu nekretnina“, ističe Paul Mednelsohn, strateg za ulaganja pri Windham Financial Servicesu.

I na europskim su burzama cijene dionica danas porasle, zahvaljujući zaduživanju Italije na obvezničkom tržištu po nešto nižim kamatnim stopama nego prošli puta, te obnovljenim pregovorima grčkih predstavnika s kreditorima o restrukturiranju duga te zemlje.

Trenutno je londonski Ftse u plusu 1,33 posto, frankfurtski DAX 1,7 posto, a pariški CAC 1,54 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙