FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: rezultati JP Morgan Chasea razočarali investitore

Autor: scvi
NEW YORK, 13. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su pali nakon što je JP Morgan Chase izvijestio o 23 posto nižoj dobiti za zadnje lanjsko tromjesečje.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u minusu 10 bodova, a tehnološki Nasdaq 1,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 je oslabio 3 boda te je bio neznatno ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Dionica JP Morgan Chasea potonula je 3 posto na 35,75 dolara u elektroničkom predtrgovanju nakon što je ta vodeća američka banka izvijestila o padu dobiti na 3,72 milijarde dolara u zadnjem lanjskom tromjesečju, navodeći kao razlog europsku dužničku krizu.

To je spustilo i cijene ostalih bankarskih dionica, u prosjeku za 1 posto.

„Ti rezultati ukazuju da je bankarska industrija pred velikim izazovima koji zahtijevaju snažan upravljački tim. Danas bismo mogli vidjeti dobitononse prodaje dionica banaka, jer su znatno ojačale od početka godine“, kaže Rick Meckler, predsjednik investicijskog društva Libertyview Capital Managementa.

Od početka godine cijene bankarskih dionica u prosjeku su na Wall Streetu ojačale 10,7 posto.

U međuvremenu, uspješna današnja aukcija talijanskih državnih obveznica, kao i jučerašnja trezorskih zapisa te španjolskih obveznica, stišala je zabrinutosti investitora oko dužničke krize u eurozoni.

Italija je danas prodala 3-godišnje obveznice uz prinos ispod 5 posto. To je ojačalo nade investitora da će i ostale članice eurozone koje imaju problema s prekomjernom zaduženošću uspjeti prebroditi prvi mjesec u godini, kada se uobičajeno provede refinanciranja.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podataka o vanjskoj trgovini SAD-a te preliminarni podatak o povjerenju potrošača u SAD-u.

Na europskim burzama najvažniji su indeksi porasli predvođeni skokom cijena u bankarskom sektoru nakon uspješnih aukcija obveznica. Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,17 posto, frankfurtski DAX 0,39 posto, a pariški CAX 1,06 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙