FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 3. veljače 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Zagrebu, u četvrtfinalu ga je sa 7-6 (10), 3-6, 7-6 (6) svladao Rus Mihail Južni nakon dva sata i 41 minute igre. Bio je ovo treći susret Karlovića i Južnija i treća pobjeda ruskog igrača koji će u polufinalu igrati protiv Nijemca Michaela Berrera.

U posljednjem četvrtfinalu igrat će branitelj naslova i posljednji hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Zagreb Indoorsu Ivan Dodig i Cipranin Marcos Baghdatis, pobjednik ovog turnira 2007. godine. Pobjednik tog susreta će u polufinalu igrati protiv Slovaka Lukaša Lacka.

ČETVRTFINALE:

Mihail Južni (Rus/3) - IVO KARLOVIĆ (HRV/8) 7-6 (10), 3-6, 7-6 (6)

Michael Berrer (Njem) - Jurgen Melzer (Aut) 5-7, 6-4, 6-4

Lukaš Lacko (Svk) - Robin Haase (Niz/7) 6-4, 6-4

EILAT - Hrvatska Fed Cup reprezentacija zauzela je treće mjesto u skupini D na turniru Prve grupe koji se igra u Eilatu u Izraelu, nakon što je u dvoboju 3. kola sa 2-1 bila bolja od Luksemburga. Odlučujući bod, ujedno vrijedan ostanka u ovom rangu neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica, donio je par Ani Mijačika i Tereza Mrdeža, koji je sa 6-1, 6-3 bio bolji od dvojca Anne Kremer i Claudine Schaul. Prvu pobjedu ostvarila je Mijačika, pobijedivši sa 6-1, 2-6, 6-4 Schaul, a na 1-1 je izjednačila Kremer, iskoristivši probleme Petre Martić sa žuljevima. Hrvatska tenisačica je krenula odlično napravivši "break" na početku meča, no problemi su postupno postajali sve veći, pa je nakon 5-7, 2-3 predala meč. Ipak, par je odigrao sjajno, pa daleko iskusnije luksemburške tenisačice nisu imale ozbiljnu priliku.

Hrvatska je na taj način ostala u ovom rangu, gdje će igrati i dogodine.

CHAMONIX - Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije uspio osvojiti bodove u spustu u Chamonixu, no ipak je zadržao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Kostelić je na koncu zauzeo tek 48. mjesto sa 2.64 sekunde zaostatak za pobjednikom Austrijancem Klausom Kroellom koji je stazu "La Verte des Houches" prošao za 2:04.22 minute. Drugo mjesto pripalo je Amerikancu Bodeu Milleru sa svega stotinkom zaostatka, treći je bio Švicarac Didier Cuche sa četiri stotinke sekunde minusa, dok su Austrijanac Romed Baumann i Kanađanin Erik Guay na diobi četvrtog mjesta zaostali osam stotinki. Nastupila su još dvojica hrvatskih skijaša - Natko Zrnčić Dim je bio 46. sa 2.47 sekundi zaostatka, dok je Tin Široki zauzeo posljednje, 65. mjesto sa skoro deset sekundi zaostatka.

Premda je danas ostao bez bodova Kostelić je zadržao vodstvo u ukupnom poretku sa 905 bodova. Na drugom mjestu je Austrijanac Marcel Hircher sa 825 bodova, a treći je Švicarac Beat Feuz sa 683 boda. Pobjednik spusta Kroell skočio je na deveto mjesto sa 475 bodova. U poretku spusta vodi Cuche sa 437 bodova, Kroelll je drugi sa 397 bodova, dok je treći Feuz sa 318 bodova.

U subotu je u Chamonixu na rasporedu još jedan spust, dok je u nedjelju na programu super kombinacija u kojoj će nastupiti i Dalibor Šamšal, te Sebastian Brigović.

UKUPNI POREDAK U SVJETSKOM KUPU NAKON 25 UTRKA:

1. IVICA KOSTELIĆ (HRV) 905 bodova

2. Marcel Hirscher (Aut) 825

3. Beat Feuz (Švi) 683

4. Didier Cuche (Švi) 603

5. Ted Ligety (SAD) 578

6. Aksel Lund Svindal (Nor) 566

SPLIT - U susretu 2. kola Europskog prvenstva u malom nogometu Rusija je u Spaladium Areni u Splitu uvjerljivo svladala Tursku sa 5-0 (2-0), te se tako plasirala u četvrtfinale. Strijelci za Rusiju bili su Konstantin Majevski (0:59, 23:55), Aziz Saglam (7:46-ag), Aleksandar Fukin (20:58) i Cirilo (21:16). Uz Rusiju, plasman u četvrtfinale iz ove skupine osigurala je i Italija, koja je prije dva dana u 1. kolu svladala Tursku sa 3-1, te će te dvije reprezentacije u međusobnom ogledu u nedjelju odlučivati o pobjedniku skupine dok je Turska s dva poraza okončala nastup.

BELEK - Nogometaši splitskog Hajduka plasirali su se u finale pripremnog turnira Sultan Cupa u turskom Beleku nakon što su u polufinalu svladali rumunjski Vaslui sa 8-7 boljim izvođenjem 11-eraca. Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 0-0. U finalu u nedjelju Hajduk će igrati protiv bugarskog Lokomotiva iz Plovdiva koji je svladao slovenski Maribor sa 2-0.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙