FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 24. siječnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

NOVI SAD - Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine II Europskog prvenstva u Novom Sadu svladala Francusku sa 29-22 (11-12), te stigla nadomak plasmana u polufinale. Hrvatsku su do nove pobjede predvodili Marko Kopljar i Ivan Čupić sa po sedam golova, te Mirko Alilović sa 11 obrana, dok su Fernandez i Barachet sa po četiri gola bili najuspješniji u sastavu Francuske.

Kolo prije kraja razigravanja po skupinama Hrvatska zauzima drugo mjesto sa šest bodova, jednim manje od vodeće Španjolske koja je osigurala polufinale, dok je Francuska s dva osvojena boda ostala bez izgleda za prolazak među četiri najbolje reprezentacije na ovom natjecanju. U skupini II još se nalaze Mađarska, koja ima tri boda i utakmicu manje, te Slovenija i Island koji imaju po dva boda, ali Slovenija ima utakmicu manje.

Hrvatska bi se u polufinale mogla plasirati već večeras ukoliko Slovenija pobijedi Mađarsku, dok će u slučaju pobjede Mađarske o drugom putniku u polufinale odlučivati izravni dvoboj Hrvatske i Mađarske koji je na programu u srijedu od 20.10 sati. Hrvatskoj će za prolazak dalje biti dovoljan i neodlučeni rezultat.

SCHLADMING - najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzima šesto mjesto nakon prve vožnje slaloma za Svjetski kup u austrijskom Schladmingu. Za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom Kostelić zaostaje 1.18 sekundi. Hirscher je odlično iskoristio startni broj 1 i ostvario veliku prednost oči druge vožnje, drugoplasiranom sunarodnjaku Mariju Mattu, pobjedniku slaloma iz Kitzbuehela prije dva dana, bježi 75 stotinki, dok je treći Nijemac Fritz Dopfer sa 85 stotinki zaostatka.

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim nije završio prvu vožnju.

MELBOURNE - Španjolski tenisač Rafael Nadal postao je u utorak drugi polufinalist Australian Opena nakon što je pobijedio Čeha Tomasa Berdycha u četiri seta 6-7, 7-6, 6-4, 6-3 te će u polufinalu igrati protiv Švicarca Rogera Federera. Nakon što je izgubio prvi set i gotovo drugi Nadal, drugi na ATP ljestvici, uspio se probuditi i svladati sedmog tenisača svijeta u četiri sata dugom meču u Rod Laver Areni.

U ranijim današnjim susretima polufinale su osim Federera osigurale i belgijska tenisačica Kim Clijsters, koja je pobijedila prvu tenisačicu svijeta Dankinju Caroline Wozniacki, te Victoria Azarenka koja je bila bolja od Poljakinje Agnieszke Radwanske.

FRANCEVILLE - U susretu 1. kola skupine D Afričkog nogometnog prvenstva Gana je u Francevilleu svladala Bocvanu sa 1-0 (1-0). Strijelac jedinog gola bio je Mensah u 25. minuti. U skupini D još igraju Mali i Gvineja.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙