FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 7. siječnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ADELBODEN - Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 10. mjesto u veleslalomu koji se vozio danas u Adelbodenu za Svjetski kup s vremenom 2:44.67, dok je prvo mjesto pripalo najbržem Austrijancu Marcelu Hirscheru (2.42.50). Drugo mjesto je pripalo Austrijancu Benjaminu Reichu s vremenom 2:42.58, a treće Talijanu Massimilianu Blardoneu 2:42.60.

Kostelić, koji je imao zaostatak od 2.17 sekunde za Hirscherom, s današnjim je rezultatom osvojio 26 bodova i u ukupnom poretku je sada 4. sa 415 bodova, dok Austrijanac sa 625 bodova drži prvo mjesto. U poretku u veleslalomu, Kostelić je na 17. mjestu sa 98 bodova, dok prvo mjesto drži sa 380 bodova Amerikanac Ted Ligety.

OSIJEK - U susretu drugog kola rukometnog Croatia Cupa u Osijeku hrvatska reprezentacija je pobijedila Slovačku 32:23 i u nedjelju će protiv Švedske odlučivati o pobjedniku turnira. Nakon uvjerljivog trijumfa protiv Irana (41:19), hrvatski rukometaši su i protiv Slovačke pokazali kvalitetnu predstavu. Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić i Manuel Štrlek sa po pet golova, dok su Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković, Igor Vori, Zlatko Horvat i Ivan Ninčević zabili po tri gola. Odličan je bio i Mirko Alilović sakupivši 14 obrana. U suparničkim redovima prvi strijelac je bio Oliver Rabek sa osam golova dok je Patrik Hruscak dodao četiri gola.

U drugom susretu drugog kola Švedska je očekivano pobijedila Iran 33:20 (16:12). Najefikasniji igrači u švedskim redovima bili su Jonas Larholm i Jonathan Stenbacken sa po pet golova, dok je kod Iranaca bio najbolji Sajad nadri sa pet golova.

U susretu posljednjeg kola Hrvatsku u nedjelju u 15 sati očekuje dvoboj protiv Švedske koji će odlučiti o pobjedniku turnira.

OSIJEK - U poluvremenu susreta Hrvatska - Slovačka proglašeni su najbolji rukometaš, rukometašica, trener i sudački par za 2011. godinu u tradicionalnom izboru Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i Sportskih novosti. Najboljom rukometašicom proglašena je Andrea Penezić koja je slavila sa 80 bodova, druga je bila Jelena Grubišić sa 40 bodova, dok su treće mjesto osvojile Maja Zebić i Miranda Tatari sa po 13 bodova. Kod rukometaša slavio je Domagoj Duvnjak (51) ispred Ivana Balića (45) i Vedrana Zrnića (33). Najboljim trenerom proglašen je Ivica Obrvan, dok su Gubica i Milošević proglašeni najboljim sudačkim parom u protekloj godini.

ZAGREB - Košarkaši Cibone u susretu su 14. kola regionalne ABA lige izgubili na svom parketu od Radničkog iz Kragujevca sa 81-87 (15-27, 22-15, 22-19, 22-26). Najefikasniji u sastavu Cibone bili su Davor Kus sa 19 i Damjan Rudež sa 18 koševa, dok su Radnički predvodili Michael Scott sa 31 i David Simon sa 26 poena. Nakon 14 kola i Cibona i Radnički imaju po sedam pobjeda i sedam poraza.

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić idućeg tjedna odlazi na operaciju kuka zbog koje će izbivati oko mjesec dana. Riječ je o operaciji kuka zbog oštećenja hrskavice koja datira još iz igračkih dana. Potpuni oporavak od operacije se očekuje kroz mjesec dana, pa će izbornik biti potpuno spreman do prijateljske utakmice sa Švedskom 29. veljače. Operaciju će obaviti prof. Boris Nemec u bolnici za ortopediju "Dr. Nemec", u Matuljima.

LONDON - Nogometaši Tottenhama rutinski su odradili dvoboj 3. kola FA kupa porazivši na White Hart Laneu četvtoligaša Cheltenham Town 3:0. Golove za Spurse zabili su Jermain Defoe (24), Roman Pavljučenko (43) i Giovani Dos Santos (87). Od trojice hrvatskih nogometaša u redovima Spursa jedino je nastupio Niko Kranjčar koji je na terenu proveo svih 90 minuta, dok Luka Modrić i Vedran Ćorluka nisu bili u krugu kandidata za nastup.

Bolton je na gostovanju kod četvrtoligaša Macclesfield Towna odigrao 2:2, a prvi gol na utakmici zabio je Ivan Klasnić u sedmoj minuti. Hrvatski napadač je u sudačkoj nadoknadi mogao osigurati i prolaz Wanderersa, no nije realizirao zicer, točnije njegov udarac je obranio Jose Veiga.

Od ukupno trinaest premierligaša koji su nastupili danas prolaz dalje osigurali su i Everton, Stoke City, Newcastle United, Swansea City, Norwich City, West Bromwich Albion i Fulham, dok su Blackburn i Wigan ispali. Bez pobjednika je završio susret Milton Keynes Donsa i Queens Park Rangersa, te Birmingham Cityja i Wolverhamptona.

DOHA - Francuz Jo-Wilfried Tsonga pobjednik je ATP turnira tenisača u Dohi, on je u finalu svladao sunarodnjaka Gaela Monfilsa sa 7-5, 6-3. Tsongi je ovo osmi naslov u karijeri.

CHENNAI - U finalu ATP turnira tenisača u Chennaiju igrat će Srbin Janko Tipsarević i Kanađanin Miloš Raonić. Tipsarević je u polufinalu svladao Japanca Goa Soedu sa 6-1, 6-4, dok je Raonić nadigrao Španjolca Nicolasa Almagra sa 6-4, 6-4.

BRISBANE - Estonska tenisačica Kaia Kanepi osvojila je WTA teniski turnir u Brisbanenu nakon što je u nedjelju pobijedila Slovakinju Danielu Hantuchovu u dva seta 6-2, 6-1. Kanepi, 34. tenisačica svijeta, konačno je odgovorila Hantuchovoj, 24. na WTA ljestvici, koja ju je u prijašnja tri susreta svaki put pobijedila. Kanepijevoj je ovo drugi WTA naslov nakon Palerma 2010.

PERTH - Češka je pobijedila Francusku u finalu Hopman kupa, kojeg igraju mješovite teniske ekipe, u subotu u Perthu. Prvu pobjedu u pojedinačnom susretu Češkoj donijela je Petra Kvitova koja je svladala Marion Bartoli 7-5, 6-1, dok je u muškoj konkurenciji Tomas Berdych bio bolji od Richarda Gasqueta 7-6 (7/0), 6-4.

BAD KLEINKIRCHHEIM - Austrijanka Elisabeth Goergl je u subotu pobijedila u spustu za Svjetski kup u Bad Kleinkirchheimu ispred Amerikanke Julie Mancuso i Švicarke Fabienne Suter. Elisabeth Goergl je bila najbrža s vremenom 1:48.40 i prednosti od 16 stotinki ispred Julia Mancuso i 50 stotinki ispred Fabienne Suter. Amerikanka Lindsey Vonn, 4. u Bad Kleinkirchheimu, ostaje i dalje vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙