FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 23. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

EINDHOVEN - Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostala je bez plasmana u četvrtfinale Europskog prvenstva u Eindhovenu i neće braniti zlato osvojeno 2010. u Zagrebu. Hrvatskoj nije pomogla pobjeda u zadnjem kolu skupine B protiv Španjolske 11:10 jer je Crna Gora slavila protiv Srbije 11:7, a Njemačka je bila bolja od Rumunjske 10:9. Hrvatska je tako natjecanje u skupini okončala na tek četvrtom mjestu iza Srbije, Crne Gore i Njemačke i razigravat će za plasman od 7. do 10. mjesta. Direktan plasman u polufinale izborila je Srbija kao pobjednik skupine, dok će Crna Gora i Njemačka igrati u četvrtinalu.

MOSKVA - Ruski nogometni reprezentativac Dinijar Biljaletdinov (26) napustio je redove Evertona i karijeru će nastaviti u moskovskom Spartaku. Ruski veznjak je za Spartak potpisao ugovor na četiri godine, a Evertonu će pripasti sedam milijuna eura ođštete. Biljaletdinov je bio član Evertona od 2009. kada je za 12 milijuna eura stigao iz moskovskog Lokomotiva. za rusku reprezentaciju je upisao 45 nastupa i zabio šest golova.

LONDON - Protiv menadžera Tottenhama Harryja Redknappa i bivšeg predsjednika Portsmoutha Milana Mandarića danas je na sudu u Londonu započeo proces zbog navodnog neplaćanja poreza u periodu kada su obojica bila u Portsmouthu. Redknapp i Mandaric se sumnjiče za utaju poreza i ilegalnu isplatu preko računa u Monacu u iznosu od 295.000 dolara. Redknapp je bio menadžer Portsmoutha od 2002. do 2004. godine, te od 2005. do 2008. godine, dok je Mandarić bio predsjednik kluba. Danas je Redknapp menadžer Spursa, a Mandaric predsjednik trećeligaša Sheffield Wednesdaya. Obojica su odbacila sve optužbe. Suđenje je izazvalo veliki interes engleske javnosti, pa se u sudnicu naguralo više od 30 novinara. Među posjetiteljima je bio i Redknappov sin, bivši veznjak Liverpoola Jamie Redknapp. Sudac Anthony Leonard je najavio kako će suđenje trajati oko dva tjedna.

DONJECK - Vodstvo ukrajinskog prvoligaša Šahtara odbilo je 24 milijuna eura vrijednu ponudu Chelsea za brazilskog veznjaka Williana (23). Ukrajinci za veznjaka koji je u Donjeck stigao 2007. iz Corinthiansa traže minimalno 30 milijuna eura. "Willian se želi oprobati u jednom od najboljih engleskih klubova, ali nećemo ga prodavati pod svaku cijenu," kazao je izvršni direktor Šahtara Sergej Palkin. Willian, punim imenom Willian Borges da Silva u 99 nastupa za ukrajinski sastav zabio je 13 golova.

LONDON - Britanac Luke Donald i dalje se nalazi na vodećoj poziciji ljestvice najboljih golfera svijeta. Donald vodi s prosjekom bodova 9.89 ispred sunarodnjaka Leea Westwooda (7.63) i Roryja McIlroyja (7.41). Četvrtu poziciju drži Nijemac Martin Kaymer (6.20), a prvi Amerikanac se nalazi na petom mjestu koje drži Steve Stricker (5.95). Na listi zarada u ovoj godini na PGA Touru vodi Amerikanac Johnson Wagner sa zaradom od 1,57 milijuna dolara, drugi je njegov sunarodnjak Steve Stricker sa zaradom od 1,14 milijuna dolara, dok je treći Amerikanac Mark Wilson sa 1,09 milijuna dolara.

JESENICE - Upravni odbor slovenskog hokejaškog kluba Acroni Jesenice postigao je dogovor s igračima oko isplate dugova pa će Jesenice nastaviti natjecanje u EBEL ligi. Dogovorena je isplata dugova u dvije rate. Prva će biti isplaćena do konca ovoga tjedna, a druga dd 3. veljače. Dopredsjednik Jesenica Toma Tom Mencinger o postignutom dogovoru obavijestio je vodstvo EBEL-a, koje je upalilo 'zeleno svjetlo' za nastavak natjecanja slovenskom klubu. Jedan od najboljih sportskih kolektiva u Sloveniji našao se na rubu financijske propasti zbog čega je EBEL zaprijetio isključenjem iz natjecanja ukoliko Jesenice ne dostave garanciju da će 'izgurati' sezonu do kraja. Situacija u klubu se dodatno zakomplicirala prošlog tjedna kada je predsednik Slavko Kanalec podnio ostavku. Zbog toga je EBEL uputio ultimatum zatraživši potvrdu da klub ima dovoljno financijskih sredstava za plaće igračima i trenerima, za opremu, te troškove putovanja i utakmica. Jesenicama je u pomoć uskočio Slovenski hokejaški savez koji će pokriti troškove organizacije preostalih utakmica, a potom je klub postigao dogovor s igračima pa će Jesenice nastaviti natjecanje.

LIBREVILLE - U susretu prvog kola C skupine afričkog Kupa nacija reprezentacija Gabona je u Librevilleu pred 40.000 gledatelj pobijedila Niger 2:0 (2:0). Gabon, koji je uz Ekvatorijalnu Gvineju domaćin afričkog prvenstva, do pobjede su predvodili Pierre-Emerick Aubameyang golom u 30. minuti, te Stephane Nguema koji se među strijelce upisao u 14 minuta kasnije. U nastavku susreta Gabon je rutinski sačuvao vodstvo protiv debitanta na prvenstvu 'Crnog kontinenta'. U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Maroko i Tunis.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙