FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 18. siječnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

VRŠAC - Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine D Europskog prvenstva u Vršcu svladala Sloveniju sa 31-29 (16-12), te osigurala plasman u drugi krug natjecanja. Najzaslužniji za drugu pobjedu Hrvatske bio je Ivan Čupić s devet golova, dok je u slovenskoj reprezentaciji, koja je izgubila obje svoje utakmice na natjecanju, najefikasniji bio Dragan Gajič s osam golova. Hrvatska će u susretu posljednjeg, 3. kola prvog dijela natjecanja u petak od 20.10 sati igrati protiv Norveške za prvo mjesto u skupini.

BEOGRAD - Rezultati susreta 2. kola prvog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu za rukometaše u Srbiji:

SKUPINA C (Novi Sad):

Rusija - Francuska 24-28

TABLICA:

1. Španjolska 1 1 0 0 29-26 2

2. Francuska 2 1 0 1 54-53 2

3. Mađarska 1 0 1 0 31-31 1

4. Rusija 2 0 1 1 55-59 1

SKUPINA D (Vršac):

Slovenija - HRVATSKA 29-31

TABLICA:

1. HRVATSKA 2 2 0 0 62-58 4

2. Norveška 1 1 0 0 28-27 2

3. Island 1 0 0 1 29-31 0

4. Slovenija 2 0 0 2 56-59 0

KAZAN - U prvom susretu TOP-a 16 Eurolige košarkaša ruski Uniks iz Kazana je kao domaćin svladao turski Fenerbahce Ulker sa 76-71 u dvoboju skupine G. Gostima iz Istanbula nije pomogla niti odlična utakmica hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića koji je za 26 minuta postiao 24 koša (šut za dva 3-6, trica 4-5, slobodna bacanja 6-6) uz po dva skoka i asistencije. Marko Tomas je za 17 minuta postigao tri poena (šut za dva 0-2, trica 1-2), te imao po jedan skok i asistenciju, dok Roko-Leni Ukić nije nastupio za momčad koju vodi hrvatski stručnjak Neven Spahija. U skupini G još se nalaze talijanski Armani Jeans iz Milana i grčki Panathinaikos.

ZAGREB - Ovogodišnje, 7. izdanje ATP turnira PBZ Zagreb Indoors moglo bi postati bogatije za dva bivša Top 10 igrača, ako će organizatori uslišiti molbe za pozivnicama dvojice 30-godišnjaka - Rusa Nikolaja Davidenka i Austrijanca Jürgena Melzera.

Davidenku, trenutačno 52. na ATP ljestvici, bio bi to prvi nastup na PBZ Zagreb Indoorsu, čime bi dobio priliku postati prvi tenisač koji je uspio iz Hrvatske otići s naslovima na oba aktualna ATP turnira, s obzirom da je 2009. slavio u Umagu. Melzeru je, pak, Dom sportova dobro poznat, jer je u Zagrebu prije dvije godine stigao do polufinala u singlu i naslova u paru s Philippom Petzschnerom, što mu je pomoglo da na kraju te sezone bude jedini tenisač koji je bio u Top 20 u obje konkurencije, 11. u singlu i 8. u paru.

ATP Zagreb Indoors će se održati od 28. siječnja do 5. veljače, a na njemu će nakon duže stanke zbog ozljede nastupiti i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić. Naslov pobjednika brani Ivan Dodig.

ZAGREB - Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić na današnjem drugom treningu muškog spusta u Kitzbuehelu u Austriji nije završio trening zbog pada, priopćeno je iz Hrvatskog skijaškog saveza. Ivica je zapeo ramenom za kolac te ga je to zarotiralo, pa s obzirom da se nije uspio izvući završio je u zaštitnoj mreži. Prema prvim pregledima oba koljena su u redu, osjeća malu bol u skočnom zglobu.

U Kitzbuehelu će se u petak voziti superveleslalom, u subotu spust, a u nedjelju slalom s tim da će se vremena spusta i slaloma zbrajati za kombinaciju.

INNSBRUCK - Petog natjecateljskog dana na prvim Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM) u Innsbrucku jedna od naših najtalentiranijih skijašica Saša Tršinski je u veleslalomu osvojila 11. mjesto zaostavši 3.34 sekunde za pobjednicom Francuskinjom Clarom Direz.

CARDIFF - Chris Coleman novi je izbornik nogometne reprezentacije Walesa, suparnika Hrvatske u skorašnjim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Vijest su objavili britanski mediji, a iz Nogometnog saveza Walesa su poručili da će službeno predstavljanje novoga izbornika biti u četvrtak. Coleman ima samo 41 godinu i do prije tjedan dana bio je trener grčke Larisse. Za reprezentaciju Walesa je Coleman odigrao 32 utakmice, igrao je na poziciji braniča za Fulham i Blackburn, a kao trener je vodio ekipe Fulhama, Real Sociedada i Coventrya.

Prvu utakmicu na klupi će imati 29. veljače protiv Kostarike, u utakmici koja će biti u spomen njegova prethodnika na velškoj klupi, Garya Speeda koji je 27. studenoga prošle godine počinio samoubojstvo.

ZAGREB - UEFA je danas na svojim internetskim stranicama objavila najbolju momčad 2011. u kojoj nema ni jednog hrvatskog predstavnika. Preko 4.5 milijuna glasača odlučilo je o sastavu najbolje momčadi u kojoj opet dominiraju nogometaši španolske La Lige i to pet igrača Barcelone i tri Real Madrida. Što se tiče podjele po nacionalnosti, Španjolaca je najviše - četiri - dok su čak tri Brazilca u sastavu ove momčadi. Najboljim trenerom proglašen je trener Barcelone Pep Guardiola.

Momčad: Iker Casillas (Real Madrid) Daniel Alves (Barcelona), Gerard Pique (Barcelona), Thiago Silva (Milan), Marcelo (Real Madrid), Arjen Robben (Bayern Muenchen), Xavi Hernandez (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Gareth Bale (Tottenham), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙