FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 30. siječnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - U prvom kolu ATP turnira Zagreb Indoors, koji se održava u Domu sportova, prvi nositelj Ivan Ljubičić danas je pobijedio Slovaka Karola Becka sa 7-6 (5), 3-6, 6-3 nakon 2 sata i 17 minuta igre. Bio je to vrlo izjednačeni meč u kojem je Ljubičić samo u jednom gemu imao priliku za "break", ali bilo je to u odlučujućem setu i uspio ju je realizirati. Prvi set odlučen je u "tie-breaku", a tu je Ljubičić bio koncentriraniji i stalno u vodstvu, 2-0, 4-1, 6-3, te je uspio dobiti set. U drugom setu Beck je popravio igru i kod vodstva 4-3 došao je do prilike za "break". Uspio ju je iskoristiti, a nakon toga je na svoj servis zaključio set. U odlučujućem setu Ljubičić je na dva svoja servis-gema spasio tri lopte za obrat, a onda mu se kod vodstva 4-3 ukazala šansa. Došao je do prednosti 40-0 i uspio je oduzeti servis Becku, a potom je sigurno zaključio susret. Bio je ovo četvrti dvoboj Ljubičića i Becka, a tri puta je slavio hrvatski tenisač, 2004. u Torontu, 2005. Milanu te sada u Zagrebu. U sljedećem kolu Ljubičić će igrati protiv boljeg iz susreta Nijemca Michaela Berrera i Švicarca Marca Chiudinellija. Večeras nastupa još jedan hrvatski tenisač, Kristijan Mesaroš igrat će protiv Nizozemca Robina Haasea.

ZAGREB - Od 31. siječnja pa do 11. veljače Hrvatska će biti domaćin 8. Europskog prvenstva u malom nogometu. U Areni Zagreb i Spaladium Areni 12 ponajboljih europskih reprezentacija borit će se za naslov najbolje na Starom kontinentu, a među njima će nakon 11 godina ponovno biti i Hrvatska. Naša će reprezentacija svoje utakmice u prvom dijelu natjecanja igrati u skupini A u Spaladium Areni, a suparnici će joj biti Rumunjska u utorak, te osvajač brončane medalje s posljednjeg EP-a Češka u subotu. S obzirom da će dvije od tri reprezentacije iz svake skupine izboriti plasman u četvrtfinale, realno je za očekivati kako će izabranici Mate Stankovića nastaviti natjecanje i nakon prvoga kruga. No, vrlo je važno osvojiti prvo mjesto u skupini, jer bi se na taj način u četvrtfinalu izbjegli glavni favoriti za osvajanje naslova Španjolci koji se nalaze u skupini B. Španjolci su aktualni svjetski doprvaci i trostruki uzastopni europski prvaci i najveći favoriti za novi naslov. Uz Španjolce, među favorite ovog EP-a svrstavaju se još Talijani i Rusi koji se nalaze u skupini C, te europski doprvaci Portugalci u skupini D. Hrvatska je dosada dva puta nastupila u završnicama europskih prvenstava. 1999. godine u Španjolskoj i 2001. u Rusiji, te je oba puta natjecanje završila kao treća u skupini.

ZAGREB - Raspored Europskog prvenstva u malom nogometu koje će se od 31. siječnja do 11. veljače održati u Hrvatskoj:

SKUPINA A:

31. siječnja: HRVATSKA - Rumunjska (21 sat, Spaladium Arena)

2. veljače: Rumunjska - Češka (18.30 sati, Spaladium Arena)

4. veljače: Češka - HRVATSKA (20.30 sati, Spaladium Arena)

SKUPINA B:

31. siječnja: Španjolska - Slovenija (19 sati, Arena Zagreb)

2. veljače: Slovenija - Ukrajina (20.30 sati, Arena Zagreb)

4. veljače: Ukrajina - Španjolska (14 sati, Arena Zagreb)

SKUPINA C:

1. veljače: Italija - Turska (17.15 sati, Spaladimu Arena)

3. veljače: Turska - Rusija (18.30 sati, Spaladium Arena)

5. veljače: Rusija - Italija (20.30 sati, Spaladium Arena)

SKUPINA D:

1. veljače: Portugal - Azerbejdžan (21 sat, Arena Zagreb)

3. veljače: Azerbejdžan - Srbija (20.30 sati, Arena Zagreb)

5. veljače: Srbija - Portugal (14 sati, Arena Zagreb)

ČETVRTFINALE:

6. veljače:

A1 - B2 (21 sat, Spaladium Arena)

A2 - B1 (18.30 sati, Arena Zagreb)

7. veljače:

C1 - D2 (18.30 sati, Spaladium Arena)

C2 - D1 (21 sat, Arena Zagreb)

POLUFINALE:

9. veljače:

QF1 - QF3 (18.30 sati, Arena Zagreb)

QF2 - QF4 (21 sat, Arena Zagreb)

FINALE:

11. veljače:

Utakmica za 3. mjesto (18.30 sati, Arena Zagreb)

Finale (21 sat, Arena Zagreb)

DORTMUND - Aktualni njemački nogometni prvak Borussia iz Dortmunda produžila je ugovor sa svojim sadašnjim trenerom Juergenom Kloppom (44) za još dvije godine, odnosno do ljeta 2016. Osim Kloppa, novi ugovor do ljeta 2016. potpisao je i sportski direktor Michael Zorc. Klopp je na mjesto trenera Borussije stigao 2008. godine, a prošle je sezone sa "žuto-crnima" iz Dortmunda osvojio sedmi naslov prvaka Njemačke u klupskoj povijesti.Nakon 19 kola ove sezone Borussia je druga na ljestvici sa 40 bodova, koliko imaju i vodeći Bayern, te treći Schalke 04.

MADRID - Bivši brazilski nogometni reprezentativac Roberto Carlos, svjetski prvak iz 2002. i legendarni član Real Madrida, koji sada igra u ruskom Anži Mahačkali, okončat će svoju igračku karijeru u prosincu ove godine, otkrio je to u interviewu za španjolski sportski dnevnik "Marca" u ponedjeljak. "Moj ugovor kao igrača u Anžiju istječe u lipnju 2013. Ali ću u prosincu imati priliku da prestanem igrati. Poslije toga ću ostati u klubu kao pomoćnik predsjedniku Sulejmanu Kerimovu. Zamolio me da mu pomognem u jačanju strukture kluba u idućih deset godina", kazao je Roberto Carlos. "Ne odlazim zato što sam ozlijeđen nego zato što je moja sportska karijera potpuna", dodao je. "Igrao sam u Palmeirasu, u Interu, u Real Madridu. Proživio sam sve što sam trebao kao igrač". Roberto Carlos (38) je osvojio svjetsko prvenstvo 2002. s reprezentacijom Brazila, kao i tri Lige prvaka i tri španjolska prvenstva s Real Madridom.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙