FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 25. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

MELBOURNE - Andy Murray je okončao sjajan niz Japanca Keija Nishikorija na Australian openu pobijedivši ga u srijedu u četvrtfinalu 6-3,

6-3, 6-1. Nishikori, prvi Japanac koji je stigao do zadnjih osam u Melbourneu u 80 godina, izgubio je od četvrtog tenisača svijeta nakon dva sata i 12 minuta. Murray će u polufinalu igrati protiv bolkeg iz susreta između prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića i petog nositelja Španjolca David Ferrera.

ZAGREB - Povijest učini da su svi krajevi kraljevanja razočaravajući i da sve ima svoj kraj, piše u srijedu internetski portal Sport.fr osvrćući se na jučerašnji poraz francuske francuske reprezentacije na europskom prvenstvu u Srbiji od Hrvatske (29-22). Sport.fr ističe da je "trebao doći i taj dan i pravda je morala biti takva da baš Hrvatska, najbolji protivnik francuske reprezentacije preuzme izvršavanje kazne". "I dok su se Hrvati činili nervoznijima na kraju su Francuzi izgubili tlo pod nogama. Loš izbor u napadu, dva iskjučenja za Nikolu Karabatića i Jeromea Fernandeza te kockarsko vođenje pokvarili su dobar početak utakmice", ocjenjuje Sport.fr. "U Srbiji Plavi nisu opravdali svoj status favorita", zaključuje tak sportski portal. Svi francuski mediji podsjećaju kako se prvi put od olimpijskih igara u Ateni 2004. francuska rukometna reprezentacija neće naći među zadnje četiri momčadi na nekom natjecanju. "Spušta se zastor na Plave. Dominirali su rukometnim planetom četiri godine. Ali u nedjelju u Beogradu će se pojaviti novi prvak Europe", piše "L'Equipe".

"Plavi su bilo dobro, ali samo 45 minuta, a to se ne oprašta", dodaje "L'Equipe". Francuska se u prvom poluvremenu oslanjala na više rotacija i dobro je reagirala u pravom trenutku. Hrvati su golom Blaženka Lackovića za 6-9 u 20. minuti došli na tri razlike, a onda su 'Experts' odgovorili serijom od 5-0 i preokrenuli igru u svoju korist". Nikola Karabatić nije bio produktivan u napadu, a Francuzi su pogotkom Jeromea Fernandeza i uz još dva Xaviera Baracheta došli u vodstvo, (15-13) u 36. minuti, ali onda su Hrvati na krilima 'paklenskog Ivana Čupića' došli do preokreta. Hrvatska je obrana bila bolja, a Mirko Alilović se suprotstavio Williamu Accambrayu i Danielu Narcisseu", opisuje "L'Equipe". Francuska reprezentacija poražena od Hrvatske 22-29 napušta europsko prvenstvo spuštene glave", piše "Le Monde". "Le Figaro" dodaje da je francuska reprezentacija "tijekom prvih 45 minuta držala nadu za plasman u polufinale živom, no na kraju su se Hrvati pokazali stabilnijima i jačima".

NEW YORK - New York Rangersi su sinoć zaokružili idealni prvi dio sezone pobjedom od 3-0 nad Winnipeg Jetsima osiguravši si tako prvo mjesto u Istočnoj konferenciji prije All Star pauze. Henrik Lundqvist zaustavio je sva 22 udarca prema svojim vratima prije All Star utakmice koja se igra ovaj vikend, a domaća je momčad zabila gol u svakoj trećini to najprije Ryan Callahan, zatim John Mitchell i na kraju Brad Richards. Za Lundqvista je ovo bila neplanirana igra jer se trebao omdarati ali je zamjenski vratar Martin Biron "otpao" zbog bolesti. Ovom pobjedom New York (31-12-4) je dobio dva boda prednosti ispred Bostona u Istočnoj konferenciji. Jetsi (22-22-6), koji se bore za ulazak u doigravanje, doživjeli su treći poraz zaredom. Njihov vratar Ondrej Pavelec je imao 28 obrana. U Washingtonu su Capitalsi na krilima Mathieua Perreaulta, koji je postigao svoj prvi hat track u NHL-u pobijedili, Boston Bruinse 5-3. Perreault je zabio svoj treći gol, a četvrti za Capitalse u zadnjoj trećini.

MIAMI - Dwight Howard je u utorak postao najučinkovitiji igrač u povijesti Orlando Magica u pobjedi od 102-83 nad Indiana Pacersima u Indianapolisu. Howard je sinoć zabio 14 koševa čime je ukupan broj koševa koje je do sada zabio u dresu Magica narastao na 10.657 te je tako "preskočio" dosadašnjeg rekordera Nicka Andersona sa 10.650 koševa. Ryan Anderson je zabio 24 koša, dok su Danny Granger i Roy Hibbert postigli svaki po 16 pogodaka za Pacerse. Ovom pobjedom Orlando može zaboraviti ponižavajući poraz od ponedjeljka u Bostonu od 87-56, a sinoć je zabio gotovo dvostruko više i realizirao je 13 trica. Ovo je prvi poraz na domaćem terenu za Indianu (11-5). Orlando (12-5) se sada popeo na treće mjesto u Istočnoj konferenciji. Howard (26) igra u Orlandu sedam godina. Pet je puta izabran u All Star momčad i tri je puta proglašen najboljim obrambenim igračem NBA-a. U Miamiju je Chris Bosh sinoć zabio 17 od ukupno 35 koševa u zadnjoj četvrtini za pobjedu Miami Heata od 92-85 nad Cleveland Cavaliersima.

MELBOURNE - Ruskinja Marija Šarapova i Čehinja Petra Kvitova plasirale su se u srijedu u polufinale Australian Opena nakon pobjeda nad Ekatarinom Makarovom i Sarom Errani. Šarapova, četvrta tenisačica svijeta, pobijedila je sunarodnjakinju Ekaterinu Makarovu 6-2 6-3. Makarova je u četvrtom kolu iznenadila peterostruku pobjednicu Australian Opena Serenu Williams, ali protiv četvrte tenisačice svijeta se nije iskazala u meču koji je trajao manje od 90 minuta. Šarapova sada ima priliku "osvetiti" se za prošlogodišnji poraz u finalu Wimbledona Čehinji Kvitovoj koja je u ranijem četvrtfinalnomm susretu pobijedila Talijanku Saru Errani 6-4, 6-4.

TORINO - Nogometaši Juventusa prvi su polufinalisti talijanskog Kupa za ovu sezonu, oni su u četvrtfinalu kao domaćini svladali Romu sa 3-0 (2-0). Golove za Juventus postigli su Giaccherini (6), Del Piero (30) i Kjaer (90-ag). U srijedu igraju Chievo - Siena i Napoli - Inter, dok će u četvrtak svoj četvrtfinalni ogled odigrati Milan i Lazio.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙