FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 5. siječnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

LONDON

Urugvajski nogometaš Luis Suarez, koji je kažnjen s osam utakmica neigranja zbog rasisitičkog napada na Francuza Patricea Evru, ispričao se javno svima koji su se osjetili uvrijeđenima jer je upotijebio riječ "negro" (crnac na španjolskom).

"Nisam nikada upotrijebio tu riječ u pogrdnom smislu i ako je to nekoga uvrijedilo želim se ispričati", kazao je urugvajski nogometaš u priopćenju koje je objavljenom u četvrtak.

"Više nikada neću upotrijebiti tu riječ u prvenstvenim utakmicama u Engleskoj", dodao je.

U više navrata od incidenta koji se dogodio u 15. listopada u prvenstvenoj utakmici između Manchester Cityja i Liverpoola Urugvajac se branio tvrdnjom da riječ "negro" nema rasističko obilježje u njegovoj zemlji.

"U mojoj zemlji je riječ "negro" nešto što se koristi često i ne nosi oznaku nedostatka poštovanja", objasnio je u svom priopćenju Luis Suarez, inzistirajući kako ta sporna riječ nije nosila nikakvo rasističko obilježje kada ju je on upotrijebio.

Suarez je zaradio zabranu igranja od osam utakmica zbog incidenta u kojem je, kako tvrdi Engleski nogometni savez (FA) u svom izvješću, sedam puta upotrijebio spornu riječ.

Suarez, kojeg je Liverpool kupio u siječnju 2011. za 23 milijuna funti (27,5 milijuna eura) od Ajaxa, zabio je osam golova u 19 utakmica za engleskog prvoligaša ove sezone.

WASHINGTON

Rezultati NHL utakmica koje su odigrane u srijedu navečer:

New Jersey Devils - Boston Bruins 1-6

Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 7-3

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 1-3

Vancouver Canucks - Minnesota Wild 3-0

BOSTON

Boston Bruinsi su "otpuhali" New Jersey Devilse svladavši ih sinoć 6-1 te se približili prvom mjestu u Istočnoj konferenciji na samo bod razlike.

Nakon što su primili gol rano u prvoj trećini, Bruinsi su odgovorili sa šest neuzvraćenih udaraca prema vratima Devilsa i za pobjedu od 6-1.

Bostonu (25-10-1), aktualnom prvaku, je u subotu prekinut niz od sedam pobjeda, ali su pobjeodm u srijedu smanjili razliku između sebe i vodećih u Istočnoj konferenciji New York Rangersa na samo jedan bod.

New Jersey je poveo pogotkom David Clarksona na početku prve trećine ali to je bila jedina sjajna točka za Devilse sinoć.

Gregory Campbell je izjednačio u 8:15 minuti prve trećine, prije nego je Nathan Horton doveo Bruinse u vodstvo pet minuta kasnije.

Patrice Bergeron je povećao rezultat na 3-1 u drugoj trećini a onda i na 4-1 na početku zadnje trećine prije nego su David Krejci i Shawn Thornton zaključili rezultat.

Vratar Bostona Tim Thomas imao je 30 obrana.

NEW YORK

Rezultati NBA utakmica koje su odigrane u srijedu navečer:

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 117:89

Orlando Magic - Washington Wizards 103:85

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 92:77

New York Knicks - Charlotte Bobcats 110:118

Boston Celtics - New Jersey Nets 89:70

Miami Heat - Indiana Pacers 118:83

Detroit Pistons - Chicago Bulls 83:99

New Orleans Hornets - Philadelphia 76ers 93:101

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 86:90

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 101:95

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 98:89

Denver Nuggets - Sacramento Kings 110:83

MIAMI

LeBron James sinoć je igrao više bez suigrača Dwyanea Wadea za pobjedu Miami Heata od 118-83 nad Indiana Pacersima i oporavak od prvog poraza sezone dva dana ranije od Atlanta Hawksa.

Jamesu je malo nedostajalo do triple-doublea, nakon što je zabio 33 koša, imao 13 skokova i osam asistencija za sjajan niz Heata (6-1), dok je Wade bio na klupi zbog ozljede stopala.

U drugoj četvrtini Miami je nadigrao Indianu 33-12 zahvaljujući Jamesu Jonesu koji je imao seriju od tri trice te je utakmicu završio sa 14 koševa nakon što ju je počeo kao zamjena za Wadea.

Chris Bosh je dodao 22 za Heat kojeg gosti nisu ugrozili ni u jednom trenutku utakmice.

Pacersi su se približili na 77-65 krajem treće četvrtine, ali je Miami zatvorio taj dio utakmice serijom od 11-1 da bi u zadnjoj četvrtini nadigrao goste 30-17.

Roy Hibbert je predvodio Indianu sa 16 koševa i 12 skokova. Pacersi su imali šut samo 34 posto u svom drugom porazu u tri utakmice.

Danny Granger je realizirao samo 2 od 13 šuteva, što je razočaravajuće za vodećeg strijelca Indiane prošlu sezonu.

Chicago Bullsi su pak ostvarili pobjedu od 99-83 nad Detroit Pistonsima u gostima sa 17 koševa i 10 asistencija Derricka Rosea, nakorisnijeg igrača prošle sezone. Dvojac Bullsa Joakim Noah i Carlos Boozer su zajedno imali 32 koša i 18 skokova. Centar Detroita Greg Monroe ostvario je svoj drugi dvostruki dvoznamenkasti učinak u tri utakmice sa 19 koševa i 13 skokova. Također je predvodio momčad s pet asistencija i sada mu je prosjek od početka sezone 14.7 koševa i 9.3 skokova.

Branič Pistonsa Ben Gordon, čiji je prosjek 18 koševa, sinoć je imao realizaciju od samo dva koša iz deset pokušaja s ukupnim učinkom od svega sedam koševa nakon što ga je cijelu utakmicu čuvao Hamilton.

Aktualni prvak Dallas Mavericks svladao je sinoć Phoenix (98-89) u svojoj trećoj pobjedi ove sezone u sedam utakmica. Nijemac Dirk Nowitzki zabio je 20 koševa u svojoj tisućitoj utakmici u NBA, sve sa Dallasom. Sada mu preostaje da ih odigra još 611 ako želi izjednačiti rekord Roberta Parisha.

LONDON

U susretu 20. kola Engleske lige Newcastle je na svom terenu porazio Manchester United s čak 3:0, te tako pomogao vodećem Manchester Cityu.

Newcastle su do pobjede odveli pogoci Dembe Ba (33), Cabayea (47) i Jonesa (90ag), a Unitedu je to treći poraz ove sezone. U drugom susretu Bolton je slavio kod Evertona pogocima Ngoga (67) i Cahilla (78), dok je domaćin vodio preko Howarda (63).

City vodi s 48 bodova, tri boda više od ManU-a, a Newcastle je unatoč pobjedi ostao sedmi s 33 boda. Bolton sada više nije posljedni, a tu je poziciju prepustio Blackburnu.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙