FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju rast cijena

Autor: scvi
NEW YORK, 10. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju znatan rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanja Wall Streetu, jer su ulagače oraspoložili veći kvartalni prihodi Alcoe nego što se očekivalo.

Dow Jones terminski indeks bio je u 12,30 sati u plusu 97, a Nasdaq terminski indeks 22,5 bodova.

S&P terminski indeks porastao je 11,2 boda i iznad je fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Alcoa je u posljednjem lanjskom tromjesečju ostvarila gubitak, kao što se i očekivalo, no prihodi najvećeg američkog proizvođača aluminija porasli su više nego što se procjenjivalo, pa je cijena te dionice porasla.

Kako Alcoa procjenjuje da će ove godine porasti potražnja za aluminijem, porasle su i cijene drugih sirovina, što je jutros na azijskim i europskim burzama potaknulo dionice u rudarskom sektoru.

Zbog toga se danas na Wall Streetu očekuje nastavak rasta cijena dionica, i to snažniji nego jučer, kada su ojačale oko 0,2 posto.

Pozitivno na tržište djeluje i stabilnost tečaja eura, koji se kreće oko 1,2760 dolara, nakon što je jučer zaronio na samo 1,2666 dolara, novu najnižu razinu u 16 mjeseci.

Dobro raspoloženje vlada i na europskim burzama. Londonski FTSE indeks bio je u 12,30 sati u plusu oko 1,2 posto, dok su frankfurtski DAX i pariški CAC skočili više od 2 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙