FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 29. siječnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BEOGRAD

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Srbiji nakon što je u susretu za 3. mjesto u beogradskoj Areni pobijedila Španjolsku 31:27 (13:12).Hrvatskim rukometašima je to već deseta medalja na velikim natjecanjima (OI, SP, EP), pri čemu četvrta na europskim prvenstvima. Na zadnja dva EP-a bili smo drugi, a na prvoj europskoj smotri u Portugalu 1994. treći. Ukupno smo osvojili dva zlata na OI, zlato i tri srebra na svjetskim prvenstvima, te po dva srebra i bronce na europskim smotrama.Pobjedom u susretu za broncu Hrvatska je uzvratila Španjolcima za poraz u drugom krugu natjecanja (22:24) koji je odabranike Slavka Goluže gurnuo na Srbiju u polufinalu.Hrvatsku su do pobjede predvodili Blaženko Lacković sa osma golova, Ivan Čupić sa sedam, te Igor Vori sa pet golova, dok je Mirko Alilović sakupio 10 obrana. U španjolskim redovima najefikasnii su bili Daniel Sarmiento sa sedam i Iker Romero sa šest golova.

BEOGRAD

U finalnom susretu Europskog prvenstva rukometaša reprezentacija Danske je u Beogradu pobijedila Srbiju 21:19 (9:7) i po drugi put nakon 2008. osvojila europski naslov.Dance su do pobjede predvodili Mikkel Hansen sa devet golova, te vratar Niklas Landin Jacobsen sa čak 19 obrana. U srpskim redovima najefikasniji su bili Rajko Prodanović sa četiri, te Nenad Vučković sa tri gola. Darko Stanić je sakupio 15 obrana.Danska je trijumfom na europskom prvenstvu izborila direktan plasman na Olimpijske igre u London.

BEOGRAD

Hrvatski rukometaš Marko Kopljar uvršten je u najbolju momčad Europskog prvenstva u Srbiji.Kopljar je dobio mjesto u momčadi na poziciji desnog vanjskog igrača. Za najboljeg vratar prvenstva proglašen je Srbin Darko Stanić, najbolje lijevo krilo je Islanđanin Valur Gudjon Sigurdsson, a desno krilo Nijemac Christian Spranger. Najbolji lijevi vanjski je Danac Mikkel Hansen, na srednjem je Slovenac Uroš Zorman, a najbolji pivot je Danac Rene Toft Hansen.Za najkorisnijeg igrača (MVP) europskog prvenstva izabran je kapetan srpske reprezentacije Momir Ilić, a najbolji strijelac prvenstva je Makedonac Kiril Lazarov sa 61 golom.

ZAGREB

Hrvatska muška rukometna reprezentacija bit će domaćin kvalifikacijskog turnira za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, a protivnici će im biti Island, Japan i Čile. Turnir će se igrati od 6. do 8. travnja, a prve dvije selekcije osiguravaju olimpijsku vizu, pa je za vjerovati da će izabranici Slavka Goluže biti u Londonu. danska je naslovom europskog prvaka postala šesta selekcija koja je osigurala OI, uz domaćina Veliku Britaniju, svjetskog prvaka Francusku, prvaka Afrike Tunisa, prvaka Azije Južne Koreje i američkog prvaka Argentine.

Igraju se još dva kvalifikacijska turnira, Španjolska je domaćin Poljskoj, Srbiji i Alžiru, a Švedska Mađarskoj, Brazilu i Makedoniji.

ZAGREB

I preostala dvojica hrvatskih tenisača izgubili su u 2. kolu kvalifikacija za nastup u glavnom dijelu ATP turnira u Zagrebu.

Franko Škugor i Toni Androić pridružili su se šestorici naših igrača koji su poraženi u 1. kolu. Škugor je ispao od Britanca Daniela Evansa s 6:4, 6:2, dok je Androić predao Talijanu Matteu Violi kod zaostatka 4:6, 1:3.

Glavni turnir započinje u ponedjeljak, a nastupa čak šest hrvatskih igrača.Nakon što je naš najbolji igrač Marin Čilić u petak otkazao nastup zbog ozljede koljena, njegovu poziciju zauzeo je Ivan Ljubičić, a ždrijeb mu je za protivnika u 1. kolu odredio Slovaka Karola Becka.

Branitelj naslova Ivan Dodig, koji je postavljen za četvrtog nositelja, u 1. će kolu igrati protiv Turčina Marsela Ilhana, dok će suparnik Ive Karlovića, koji je postavljen za osmog nositelja, biti Slovenac Blaž Kavčič.Još trojica hrvatskih igrača u glavni turnir je ušlo s pozivnicom ogranizatora. Antonio Veić igrat će protiv Slovenca Grege Žemlje, Kristijan Mesaroš protiv Nizozemca Robina Haasea, a Dino Marcan protiv drugog nositelja, Rusa Alexa Bogomolova.U ponedjeljak će na teren prvi u 17.45 sati Ljubičić protiv Becka, a nakon toga slijedi dvoboj Mesaroša i Haasea.

ZAGREB

U 17. kolu ABA lige košarkaši Zagreb CO izgubili su u svojoj dvorani od ljubljanske Union Olimpije nakon produžetka s 74:78 (36:29, 69:69).Kod hrvatskih prvaka su najučinkovitiji bili Kasun (19) i May (12), dok je goste predvodio Dašič (21). Zagreb je sada na devetom mjestu s omjerom 9:9, dok je Olimpija peta s 11 pobjeda i 7 poraza.

SZEKESFEHERVAR

U susretu 4. kola drugog kruga EBEL lige u hokeju na ledu Medveščak je u Szekesfehervaru pobijedio Albu Volan 3:0 (2:0, 0:0, 1:0).Golove za novu pobjedu 'medvjeda' postigli su Dario Kostovic (12:12), Andy Sertich (19:46) i Adam Naglich (59:47). Ovom pobjedom Medveščak se vratio na drugo mjesto ljestvice sa sedam bodova, dok je u vodstvu i dalje Linz sa 12 bodova.U idućem kolu Medveščak u utorak gostuje u Salzburgu.

LONDON

Nogometaši Arsenala izborili su plasman u osminu finala FA kupa nakon što su na stadionu Emirates pobijedili Aston Villu 3:2 premda su poslije prvog poluvremena gubili 0:2.Strijelci za Villu bili su Richard Dunne (33) i Darren Bent (45), no "Topnici" su u nastavku utakmice okrenuli rezultat golovima Robina Vana Persiea (54-11m, 61-11m) i Thea Walcotta (57).U osmini finala Arsenal očekuje bolji iz ponovljenog susreta Sunderlanda i Middlesbrougha. Njihova današnja utakmica završila je 1:1.

BEOGRAD/ZAGREB

Izvukli smo posljednje atome snage za ovu pobjedu, te tvrdim da imam najbolje igrače na svijetu, kazao je nakon pobjede nad Španjolskom (31:27) i osvajanja europske bronce u Beogradu izbornik Slavko Goluža. "Svaka čast mojim igračima koji su se digli nakon teškog poraza od Srbije. Nije se bilo lako pripremiti za ovu utakmicu, ali nam motiva očito nije nedostajalo. Najveća motivacija je bila odigrati za ljude, koji su bili žalosni nakon poraza. Moji momci su pokazali karakter, kad je bilo najteže pokazali su svoju kvalitetu i vrijednost i zato su najbolji. Mislim da smo ovo prvenstvo odigrali dobro, no nismo imali sreće da igramo finale. Pobjeđivali ili gubili, oni su za mene najbolji na svijetu", kazao je Goluža. Marko Kopljar je proglašen za najboljeg desnog braniča, te je uvršten u najbolju petorku prvenstva. Uspjeli smo se vratiti nakon poraza u polufinalu, a to stvarno nije bilo lako. Vrlo sam sretan zbog bronce, ipak se vraćamo s medaljom", kazao je Kopljar.

RIM

U susretu 20. kola talijanskog nogometnog prvenstva Palermo je pobijedio Novaru 2:0, a oba gola postigao je hrvatski nogometaš Igor Budan.

Prvi gol je zabio u 41. minuti, a potom je zatresao mrežu Samira Ujkania i u 72. minuti. Budan se upisao među strijelce drugo kolo uzastopce nakon što je prošlog vikenda zabio pogodak Genoi.Za iznenađenje kola pobrinio se Lecce koji je golom Guillerma Giacomazzija u 40. minuti srušio Inter. Genoa je u sjajnom susretu pobijedila Napoli 3:2, Fiorentina je u derbiju Toskane porazila Sienu 2:1, Atalanta je na gostovanju pobijedila Cesenu 1:0, Lazio je bio uspješniji od Chieva (3:0), dok su Roma i Bologna odigrali bez pobjednika (1:1).Na ljestvici vodi Juventus sa 44 boda, četiri boda manji, ali i utakmicu manje ima Milan na drugom mjestu, dok je treći Udinese sa 38 bodova.

REZULTATI:

Fiorentina - Siena 2:1 (Jovetić 4, Natali 63 / Calaio 89-11m)

Cesena - Atalanta 0:1 (Rossi 76)

Roma - Bologna 1:1 (Pjanić 62 / Di Vaio 57)

Genoa - Napoli 3:2 (Palacio 31,70, Gilardino 36 / Cavani 81, Lavezzi 82)

Chievo - Lazio 0:3 (Hernanes 21, Klose 88, 89)

Palermo - Novara 2:0 (Budan 42, 72)

Lecce - Inter 0:1 (Giacomazzi 40)

Večeras: Milan - Cagliari

Igrano u subotu:

Catania - Parma 1:1 (Bergessio 33 / Modesto 43)

Juventus - Udinese 2:1 (42, 62 / Floro Flores 56)

EINDHOVEN

Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Europskom prvenstvu koje danas završeno u nizozemskom Eindhovenu nakon što su u finalu sa 9:8 (1:1, 2:3, 3:1, 3:3) pobijedili momčad Crne Gore. Pobjednički zgoditak zabio je Vanja Udovičić 1.12 minuta prije kraja utakmice.

Naši vaterpolisti su u Eindhovenu zabilježili najslabiji plasman u povjesti nastupa na europskim prvenstvima jer su u Nizozemskoj, u koju su doputovali kao branitelji naslova osvojenog 2010. godine u Zagrebu, osvojili tek 9. mjesto u konkurenciji 12 ponajboljih momčadi Starog kontinenta.

MELBOURNE

Srpski tenisač Novak Đoković po treći je puta osvojio grand slam turnir Australian Open nakon što je u nedjelju u finalu pobijedio Španjolca Rafaela Nadala sa 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5), 7-5. Dvoboj je trajao čak pet sati i 53 minute i najduže je finale u povijesti Grand slam turnira, sat duže od finala US Opena Lendl-Wilander iz 1988. Đoković je nastavio pobjednički niz protiv Nadala, kojeg je prošle godine svladao u šest finala, uključujuči i finala US Opena i Wimbledona, no Španjolac je u ovogodišnjem finalu imao puno šansi i vodstvo od 4:2 u petom setu. Đokoviću je to peti grand slam naslov u karijeri - Australian Open (2008, 2011, 2012), Wimbledon (2011), US Open (2011).FINALE:

Novak Đoković (Srb/1) - Rafael Nadal (Špa/2) 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5), 7-5.

ST.MORITZ

Njemačka skijašica Maria Höfl Riesch pobjednica je superkombinacije u švicarskom St.Moritzu. Braniteljica naslova pobjednice Svjetskog kupa je do pobjede došla sa samo tri stotinke prednosti ispred Amerikanke Lindsey Vonn, koja je tako bila na milimetar od 50. pobjede u Svjetskom kupu. Treća je bila Austrijanka Nicole Hosp (+0,51), dok je Tina Maze bila peta (+0,99). U ukupnom poretku Vonn vodi s 1250 bodova, ispred Maze (863) i Höfl-Riesch (696).

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Utrka superveleslaloma za skijaše u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, na kojoj je trebao nastupiti i vodeći u Svjetskom kupu Ivica Kostelić, zbog magle je otkazana. Prije otkazivanja organizatori su tri puta pomicali početak utrke, koji je prvobitno bio zakazan za 12.30 sati. Zasad se ne zna hoće li otkazani super-G iz Garmisch-Partenkirchena biti nadoknađen, a o tome će naknadno odlučiti Međunarodni skijaški savez.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙