FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 27. siječnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BEOGRAD/ZAGREB

Polufinalnu utakmicu Europskog rukometnog prvenstva Srbija - Hrvatska u beogradskoj Areni prati oko 200 hrvatskih navijača od kojih je većinu od granice prepratila srpska policija, a da pritom nije bilo nikakvih izgreda. Navijači iz Hrvatske nalaze se na posebno ograđenom sektoru Arene, na gornjoj razini zapadne tribine, okruženi brojnim redarima, a procjenjuje se da susret osigurava oko 5000 policajaca. Srpski mediji javili su kako se u dvoranu smiju unijeti samo službene zastave Hrvatske i Srbije, dok nisu dopušteni nikakvi šalovi i transparenti, a odstranuju se i osobe pod utjecajem alkohola. Utakmicu prati 20.000 gledatelja koji su glasno izviždali hrvatsku himnu. Hrvatski navijači su u koloni pod pratnjom policije od granice kod Šimanovaca došli do Arene, gdje je posebno čuvani parking odvojen samo za njih. na autoputu do Beograda raspoređen je veliki dio policijskih snaga, posebice na nadvožnjacima i raskršćima.Srpski mediji da je granicu prešao i određeni broj srpskih navijača iz Vukovara i drugih dijelova Slavonije, ali oni nisu pod pratnjom otišli do dvorane. Prema informacijama policije jedan veći dio navijača zaustavljen je na granici, te vraćen u Hrvatsku, a organizatori i Hrvatski rukometni savez su apelirali da navijači bez karte ili vaučera za ulaznicu ne dolaze u Beograd. Pobjednik dvoboja Srbija - Hrvatska igrat će u nedjelju u 17 sati u finalu s Danskom, a poraženi za broncu u 14 sati sa Španjolskom.

ZAGREB

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač koji je trebao biti i prvi nositelj ovogodišnjeg ATP turnira Zagreb Indoors, u petak je morao otkazati nastup u Domu sportova, priopćili su organizatori.Čiliću je nastup u Zagrebu trebao biti prvi nakon stanke zbog operacije koljena, no svi Marinovi napori da na vrijeme bude spreman za nastup na njegovom najdražem turniru nisu bili dovoljni."Moje koljeno još nije spremno za napore koje donose natjecateljski mečevi i koliko god mi bilo teško, ovo je bila jedina racionalna odluka koju sam mogao donijeti", kazao je Čilić, dvostruki pobjednik (2009, 2010), koji je dosad nastupao na svakom izdanju jedinoga hrvatskoga dvoranskoga turnira.Čilić je prije šest godina upravo u Domu sportova protiv Igora Andrejeva ostvario svoju prvu ATP pobjedu.Bez Čilića, u Zagrebu će nastupiti svi ostali najbolji hrvatski igrači - Ivan Ljubičić, Ivan Dodig i Ivo Karlović, a direktor turnira Branimir Horvat i njegov pomoćnik Goran Ivanišević odlučili su da će i ove godine sve tri pozivnice za glavni turnir dobiti hrvatski tenisači. To su Antonio Veić, Kristijan Mesaroš i Dino Marcan.

BEOGRAD

Rukometaši Danske prvi su finalisti Europskog prvenstva u Strbiji, oni su u polufinalu u Beogradskoj areni svladali Španjolsku sa 25-24 (12-10).

Dansku je do pobjede predvodio Rasmus Lauge Schmidt sa šest golova, dok je Julen Aguinagalde postigao pet pogodaka za Španjolsku.

U drugom polufinalu od 20.15 sati igraju Srbija i Hrvatska.Finalni susret na rasporedu je u nedjelju u 17 sati, dok se susret za treće mjesto od 14 sati.

ZAGREB

Košarkaši Cibone u susretu su 18. kola regionalne ABA lige u svojoj dvorani svladali Zlatorog iz Laškog sa 80-44 (17-5, 20-11, 22-17, 21-11).

Cibonu je predvodio Goran Suton sa 20 koševa i 12 skokova dok je Luka Lapornik ubacio osam poena za Zlatorog.

Nakon 18 kola Cibona ima po devet pobjeda i poraza, a Zlatorog dvije pobjede i 16 poraza.

EINDHOVEN

U utakmici za plasman od 7. do 10. mjesta na Europskom prvenstvu vaterpolisti Hrvatske izgubili su nakon peteraca od Rumunjske sa 16:15 (2:4, 2:3, 1:2, 5:1), produžeci (1:0, 1:2), peterci (3:4) i sutra će igrati sa Nizozemskom za deveto mjesto. Ovo je bila utamica koju su naši "morali" odraditi i tako su se i ponašali u bazenu u kojem su nakom poluvremena gubili sa 4:7. Izgubili su i treću četvrtinu sa 1:2, da bi posljednju četvrtinu dobili sa 5:1 pa je regularni rio utakmice završen rezultatom 10: 10. Kada su početkom drugog produžetka golovima Sandra Sukna naši poveli 12:10, činilo se da će rutinirano završiti utakmicu. Umjesto toga dozvolili su Rumunjima da postignu dva gola i zbore izvođenje peteraca u kojima su Rumunji postigli četiri gola uz jedan promašaj. Kod nas precizni su u izvođenju peteraca bili Sukno, Bošković i Joković, dok Karač i Muslim nisu uspjeli pogoditi mrežu.

ZAGREB/BELEK

Nogometaši splitskog Hajduka poraženi su u prvom pripremnom susretu u Beleku u Turskoj od bečke Austrije s 0:3.Pogotke su za Austrijance dali Linz (16), Leovac (27) i Harrer (71), a Hajduk nije uspio doći ni do počasnog zgoditka iako je od 58. minute imao igrača više nakon isključenja Lindnera. Hajduk će u Turskoj igrati još 30. siječnja s kazahstanskim Kairatom iz Almatya, a 3. veljače suprostavit će rumunjskom Vasluiju u prvoj utakmici turnira u Beleku. Dva dana kasnije Splićani će, ovisno o rezultatu utakmice s Vasluijem, igrati protiv Maribora ili Lokomotive iz Plovdiva.

MELBOURNE

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković plasirao se treći put u karijeri u finale Australian Opena nakon što je u petak u polufinalnom susretu poslije gotovo više od pet sati igre bio bolji od četvrtog nositelja Škota Andyja Murraya 6-3, 3-6, 6-7 (4/7), 6-1, 7-5. Đoković, koji je branitelj naslova, u finalu će u nedjelju igrati protiv Španjolca Rafaela Nadala koji je jučer eliminirao Švicarca Rogera Federera.

ST. MORITZ

Amerikanka Lindsey Vonn pobjednica je superkombincije koja se u petak vozila u St. Moritzu za Svjetski kup nakon što je bila najbrža i u slalomu, ostavivši iza sebe Slovenku Tinu Maze i Austrijanku Nicole Hosp. Vodeća u ukupnom poretku skijašica za Svjetski kup Lindsey Vonn je imala najbolje vrijeme 2:28.35, dok je Tina Maze bila druga sa zaostatkom od 41 stotinke. Zaostatak Nicole Hosp iznosio je 58 stotinki. Lindsey Vonn je bila najbrža i u spustu koji se vozio u petak u 10,30 sati.

BEOGRAD

Rukometaši Makedonije osvojili su peto mjesto na Europskom prvenstvu koje se održava u Srbiji, te tako osigurali nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre. U dvoboju za peto mjesto Makedonija je svladala Sloveniju sa 28-27 (16-12).

LIBREVILLE

Nogometaši Tunisa pobijedili su u 2. kolu C skupine Afričkog prvenstva Librevilleu Niger s 2:1 i s drugom pobjedom su nadomak plasmana u četvrtfinale. Tunižani su do pobjede došli pogotkom napadača Auxerrea Isama Jeme u 90. minuti dvoboja, a taj zgoditak će ih vjerojatno i prije zadnjega kola odvesti među osam najboljih, ukoliko u drugoj utakmici Maroko ne svlada domaćina Gabon. Tunižani su poveli već u 4. minuti preko Youseffa Msaknija, dok je za Niger izjednačio William Tonji Ngounou (9).

1. Tunis 2 2 0 0 4:2 6

2. Gabon 1 1 0 0 2:0 3

3. Maroko 1 0 0 1 1:2 0

4. Niger 2 0 0 2 1:4 0

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙