FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 28. siječnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

BEOGRAD

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva u Srbiji, u polufinalu je u Beogradskoj areni izgubila od domaćina sa 22-26 (14-13).

Najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji bio je Marko Kopljar sa sedam golova, dok je Momir Ilić postigao osam pogodaka za Srbiju.

Hrvatska će u nedjelju od 14 sati igrati za treće mjesto protiv Španjolske, dok će u finalu od 17 sati igrati Srbija i Danska.

BEOGRAD

Olako smo propustili priliku u prvom poluvremenu, u drugom smo im poklonili pobjedu i žao mi je što nismo dali sve od sebe, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža nakon poraza od Srbije (22:26) u polufinalu EURA. "Nismo igrali najbolje, nismo bili pravi kada je trebalo. U drugom poluvremenu nismo bili strpljivi, brzopleto smo šutirali i razbranili smo njihova vratara Stanića. Previše smo promašivali u izglednim situacijama i, ponavljam, najviše žalim što nismo dali sve od sebe, pogotovo zbog naših navijača. Protiv Španjolaca moramo ići na pobjedu, treba ovo što prije zaboraviti", kazao je Goluža. "Ključ je bilo prvo poluvrijeme, kada su oni bili u grču i velikim pod pristiskom, a mi to nismo iskoristili. U drugom dijelu nismo imali rješenja za njihovu obranu. Treba im čestitati na pobjedi, a mi moramo u borbu za broncu. Ipak, teško je ne primijetiti da su im suci dopustili da igraju jako duge napade, od barem dvije minute. Tako je nemoguće igrati, uspavaju te, a onda još primiš zgoditak", kazao je kapetan Igor Vori.

LJUBLJANA

Hokejaši Medveščaka izgubili su u 3. kolu drugog kruga EBEL lige u Ljubljani od Olimpije sa 4-6 (2-2, 0-2, 2-2).

Golove za Medveščak postigli su Frank Banham (11:46), Matt Siddall (15:38) i Greg Day (51:48, 56:34), dok su strijelci za Olimpiju bili Petr Šachl (4:54), Boštjan Goličič (14:11), John Hughes (23:38), Miha Verlič (35:54), Domen Vedlin (46:36) i Scott Hotham (56:26).

U nedjelju Medveščak gostuje kod mađarskog predstavnika SAPA-e iz Fehervara.

EINDHOVEN

U finalu Europskog prvenstva u Eindhovenu igrat će vaterpolisti Srbije i Crne Gore. Srbi su do finala došli uvjerljivom pobjedom protiv Italije s 12:8 (4:5, 4:1, 3:1, 1:1), dok su Crnogorci iznenadili Mađare pobjedom nakon produžetka s 14:13 (2:2, 4:3, 4:3, 2:4 -1:1, 1:0). Pobjednički pogodak zabio je Predrag Jokić.

LIBREVILLE

Nogometaši Gabona plasirali su se u četvrtfinale Afričkog prvenstva nakon što su uzbudljivoj utakmici slavili protiv Maroka s 3:2, a u četvrtinale se plasirao i Tunis, koji je ranije s 2:1 slavio protiv Nigera. U Librevilleu se domaćin na čudesan način dokopao četvrtfinala Kupa nacija i to pogotkom Bruna Zita Mbanangoye u osmoj minuti sudačke nadoknade. Maroko je dugo vodio pogotkom Houcinea Kharje (24), a Gabon je u drugom dijelu u samo dvije minute (77, 79) sve preokrenuo zgodicima Pierre-Emericka Aubameyanga i veterana Daniela Cousina. Kharja je u 90. minuti iz kaznenog udarca poravnao, da bi Mbanangoye bacio stadion i cijeli Gabon u delirij. I prije zadnjega kola domaćini prvenstva Gabon i Ekvatorijalna Gvineja su se dokopali četvrtfinala, kao i Obala Bjelokosti i Tunis.

1. Gabon 2 2 0 0 5:2 6

2. Tunis 2 2 0 0 4:2 6

3. Maroko 2 0 0 2 3:5 0

4. Niger 2 0 0 2 1:4 0

ß

BERLIN

U prvom susretu 19. kola Njemačke lige Hannover je kod kuće slavio protiv Nuernberga s 1:0 pogotkom Abdellaoue u 18. minuti. Hannover je ostao sedmi s 27 bodova, dok je Nuernberg 12. s 21 bodom.

WATFORD

Nogometaši Tottenham Hotspura plasirali su se u osminu finala engleskog FA Kupa zahvaljujući 1-0 (1-0) gostujućoj pobjedi protiv drugoligaša Watforda.

Jedini gol postigao je Rafael van der Vaart u 42. minuti.Od hrvatskih igrača za Tottenham je igrao Luka Modrić i to samo prvo poluvrijeme.

U drugom susretu 4. kola FA Kupa igranom u petak Everton je svladao Fzulham sa 2-1 (1-1). Poveo je Fulham golom Murphyja (14-11m), a dvoboj su preokrenuli Stracqualursi (27) i Fellaini (73).

MELBOURNE

Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka pobjednica je Australian Opena u Melbourneu nakon što je u finalu svladala Ruskinju Mariju Šarapovu s 6:3, 6:0. Za Azarenku (22) je to prvi Grand Slam u karijeri, a od ponedjeljka će, također po prvi puta, postati najbolja tenisačica svijeta na WTA listi. Vrlo kratko finale nije ponudilo puno uzbuđenja, Šarapova je povela s 2:0, a potom od sljedećih 13 gemova dobila tek jedan. Azarenka je postala prva Bjeoruskinja s pojedinačnim Grand Slam naslovom, nije bila nimalo nervozna zbog svojeg prvoga velikog finala, a protiv Šarapove je potvrdila sjajnu formu ove godine u kojoj nema poraza. Azarenka je osvojila turnir u Sydneyu i sada ima 12 pobjeda zaredom. Šarapova u svojem šestom Grand Slam finalu nije uspjela doći do četvrtog naslova, a sada protiv Azarenke ima negativan skor 3:4, s tim da je izgubila sva tri međusobna finala.

Australian Open završava u nedjelju muškim finalom između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

SKOPJE

Predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov odlikovao je makedonske rukometaše medaljama za zasluge nakon što su Kiro Lazarov i društvo osvojili peto mjesto na EURU i osigurali olimpijske kvalifikacije. Makedonci su pobjedom nad Slovenijom (28:27) u Beogradu stekli priliku da postanu prva makedonska ekipa koja će nastupiti na Olimpijskim igrama. U Makedoniji se sprema slično slavlje kao i prilikom dočeka košarkaša, koji su bili četvrti na Europskom prvenstvu u Litvi. Rukometaše će najprije dočekati na granici, a potom slijedi vekiko slavlje u središtu Skopja. Makedonci su posebno ponosni na Kirila Lazarova koji je postao najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava, a već otprije, sa SP-a u Hrvatskoj 2009, nosi naslov najboljeg strijelca u povijesti svjetskih smotri.

Jedna od vladinih agencija dodijelila je svakom od igrača dvogodišnju stipendiju u iznosu od 10.000 eura, a izborniku Zvonku Šundovskom nagradu od 4000 eura.

EINDHOVEN

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su u utakmici za deveto mjesto na Europskom prvenstvu u Eindhovenu domaćina Nizozemsku s 16:4 (2:1, 5:1, 4:2, 5:0). Hrvatski vaterpolisti okončai su prvenstvo Staroga kontinenta na devetom mjestu nakon što su ranojutarnjem terminu slavili protiv Nizozemske s uvjerljivih 16.4. Nakon jučetrašnjeg poraza od Rumunja na peterce, izabranici Ratka Rudića su protiv domaćina ipak zaigrali puno ozbiljnije, a utakmica je donekle bila ravnopravna samo u prvoj četvrtini koju je Hrvatska dobila s 2:1. Sandro Sukno je s pet zgoditaka bio najbolji strijelac utakmice, dok su Bošković, Dobud, Joković i Barać dali po dva gola. U nedjelju u finalu igraju Srbija i Crna Gora, a za broncu Mađarska i Italija.

TOKIO

Japanski skakač Daiki Ito pobijedio je na natjecanju Svjetskog kupa u skijaškim skokovima u japanskom Sapporu s najmanjom mogućom razlikom od 0.1 boda.

Ito je skupio 252.6 bodova, a drugoplasirani Norvežanin Anders Bardal 252.5 bodova, pa je zahvaljujući toj minimalnoj razlici Japanac proslavio svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu. Poljak Kamil Stoch je bio treći, a Austrijanci su podbacili - Andreas Kofler je deveti, Thomas Morgenstern tek 16.,a Gregor Schlierenzauer nije ni nastupio.

U ukupnom poretku vodi Kofler s 934 boda, Bardal je sada drugi s 889 bodova, a Schlierenzauer (866) je potisnut na treće mjesto.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙