FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 1. siječnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

GARMISCH

Austrijski skakač Gregor Schilerenzauer pobjednik je i drugog natjecanja serije Novogodišnje turneje održanog na skakakonici u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.Austrijanac je nakon Oberstdorfa zabilježio i drugu pobjedu skokovima od 138 i 134 metra, te ukupno 274,5 bodova, a kao i na prvom natjecanju, njegov sunarodnjak Andreas Kofler (270.4) bio je drugi, dok je Japanac Daiki Ito (269.6), koji je imao i najduži skok natjecanja od 141.5 metra, zauzeo treće mjesto. Schlierenzauer je tako zadržao šansu da ponovi uspjeh Nijemca Svena Hanawalda, koji je dosad jedini slavio na sva četiri natjecanja Turneje, te inkasira milijun švicarskih franaka nagrade. Također, Austrijancu je to ukupno sedma pobjeda na Turneji, pa se približio i rekorderima Norvežaninu Bjoernu Wirkoli i Jensu Weisflogu, koji imaju po deset trijumfa. U poretku Turneje Schlierenzauer ima 557,8 bodova, Kofler je drugi s 535,6, a Ito treći s 532,3 boda. Turneja se nastavlja u Austriji natjecanjima u Innsbrucku i Bischhofshofenu.

LONDON

Vodeća momčad Engleske lige Manchester City izgubio je u 19. kolu na gostovanju kod Sunderlanda s 1:0 pogotkom Korejca Ji Dong-wona u zadnjim sekundama dvoboja. Poraz Citya, tek drugi u sezoni, uklopio se u pravi "pokolj" favorita u novogodišnjom kolu Premiershipa jer su u subotu kod kuće izgubili i Manchester United i Chelsea. U drugoj utakmici dana Everton je slavio na gostovanju kod West Bromwich Albiona s 1:0 pogotkom Victora Anichebea u 87. minuti. Na ljestvici gradski rivali Manchester City i Manchester United imaju po 45 bodova, ali City vodi jer ima za četiri zgoditka bolju gol-razliku. Tottenham je treći s 39 bodova i utakmicom manje, Arsenal je četvrti s 36 bodova, dok Chelsea ima 34 boda. Englezi novo kolo igraju već u ponedjeljak i utorak.

BUENOS AIRES

Već prvi dan Dakar relija u Južnoj Americi donio je prvu žrtvu nakon što je argentinski motociklist pri padu s motora poginuo. Iako je helikopter stigao relativno brzo, Argentinac je preminuo na putu ka bolnici u Mar del Plati.Jorge Martinez Boero (38) bio je sin negdašnjeg argentinskog automobilskog prvaka, a prošle godine je odustao od Dakar reliju zbog ozljeda prilikom teškog pada. Organizatori nisu priopćili uzrok smrti, no neki argentinski mediji navode da je nesretni Boero doživio srčani udar zbog kojeg je pao s motocikla. U 33 godine postojanja ovog relija, koji se otprije četiri godine iz sigurnosnih razloga umjesto u Africi vozi po Južnoj Americi, poginuo je čak 61 sudionik, te tri gledatelja.

HVAR

U Hvaru je završila tradionalna,34. Novogodišnja međunarodnja jedriličarska regata za klase optimist i laser koja je okupila 210 jedriličara.Hvarani su s najviše nestrpljenja čekali rezultate u Laseru Standardu gdje je domaći Filip Jurišić prije jučerašnjeg jedrenja imao samo jedan bod zaostatka za vodećim Talijanom Alessiom Spadonijem. Filip je u peto jedrenje izvrsno krenuo, napravio veliku prednost koja bi ga dovela na prvo mjesto u ukupnom poretku, no nažalost jednom pogreškom je izgubio prednost te na kraju to jedrenje završio na četvrtom mjestu, a u ukupnom plasmanu s drugog mjesta pao na još uvijek izvrsno treće mjesto.U Radialima je Matias Mikkola zadržao prednost pred Splićaninom Dinom Sindikom, a u Laseru 4.7 su mrtvu trku vodili Luka Tošić iz Srbije i Jacopo Fanti iz Italije koji na kraju imaju isti broj bodova, no zbog više pobjeda prvo mjesto je odnio Luka.

Optimisti su u podne startali s navigacijskom regatom u hvarskoj luci koja se boduje za Memorijal Zdenko Roić. U navigaciji je najbolji bio Talijan Alessandro Perez, a ukupni osvajač Memorijala i dobitnik prijelaznog pokala je Finac Martin Mikkola.

PERTH

U dvoboju B skupine Hopman Cupa, natjecanje mješovitih teniskih ekipa u Perthu, Španjolska je s 2:1 svladala domaćina Australiju.

Australci su poveli nakon što je Jarmila Gajdošova svladala Anabel Medina Garrigues s 6:3, 3:6, 6:3, a potom je Lleyton Hewitt izgubio od Fernanda Verdasca s 3:6, 6:3, 5:7. Odlučili su parovi, koje je Španjolska dobila s 3:6, 6:3, 11:9.U subotu je u ovoj skupini Francuska s 2:1 svladala Kinu. U skupini A nastupaju Bugarska, Češka, Danska i USA.

MADRID

Real Zaragoza imenovao je bivšeg trenera Seville Manuela 'Manola' Jimeneza kao zamjenu za Javiera Aguirrea, koji je smijenjen ovaj tjedan nakon loših rezultata zbog kojih je klub na dnu ljestvice. "Real Zaragoza je dogovorila angažman Manuela Jimeneza do kraja sezone", stoji na službenim stranicama Zaragoze. Jimenez je vodio Sevillu od 2007. do 2010., a najkon toga je prešao u Grčku gdje je preuzeo atenski AEK kojeg je odveo do trećeg mjesta u Super League i pobjede u grčkom kupu. Bivši izbornik Meksika Aguirre na klupu Reala iz Zaragoze je došao u studenom 2010. i pomogao joj je da izbjegne ispadanje u drugu ligu prošlu sezonu.

Sa 16 odigranih od ukupno 38 utakmica ove sezone, Real Zaragoza ima samo deset bodova.

LONDON

Trener Manchesetr Uniteda Sir Alex Ferguson planira na klupi tog kluba osttati još tri godine, otkrio je to u subotu na svoj 70. rođendan. "Mislim da mogu raditi još tri godine u klubu, ako me zdravlje posluži, dok god to budem volio i dok god budem imao osjećaj da momčad daje sve od sebe", kazao je Ferguson.

Škot koji je proslavio 25 godina u Manchesteru u studenom, kazao je da je motiviran mogućnošću da osvoji još trofeja.

"Moramo nastaviti dominirati prvenstvom i osvojiti još jednu Ligu prvaka, to je važno za klub. Već sam osvojio dvije i to je stvarno nešto. To je stvarno bilo posebno i volio bih osvojiti bar još jedan takav naslov", dodao je.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙