FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 4. siječnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić startat će kao treći na sutrašnjoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa na Sljemenu, čije će četvrto izdanje otvoriti Austrijanac Marcel Hirscher.Kostelić će nositi crveni startni broj kao trenutno najbolji slalomaš u poretku Svjetskog kupa, a na domaćoj utrci će, nakon čak tri druga mjesta, pokušati konačno doći i do prve pobjede. "Na Sljemenu je za mene uvijek najteža stvar kako suspregnuti emocije, a za pobjedu mi je dosad nedostajalo i malo sreće. Na Sljemenu je trenutno velika južina koja prijeti stazi, ali znam da će ljudi gore učiniti sve da sutra staza bude spremna", kazao je Ivica. Drugi će sa startne kućice krenuti prošlogodišnji pobjednik Sljemena Šveđanin Andre Myhrer, broj četiri je dobio Nijemac Felix Neureuther, a potom će slijediti Francuz Jean Baptiste Grange, Talijan Cristian Deville i Austrijanac Mario Matt. Na sutrašnjoj utrci nastupit će još četvorica hrvatskih skijaša, pa će se sljemenskom stazom spustiti i Sebastijan Brigović, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, te Natko Zrnčić Dim čiji je nastup zbog ozljede bio upitan do zadnjeg trenutka. Naime, dok je vozio spust u Bormiju, Natko je pao u cilju i natukao bedreni mišić lijeve noge.Prema informacijama direktora hrvatske reprezentacije Vedrana Pavleka na Sljemenu je prestala kiša, a preko noći se očekuju temperature ispod nule, što bi olakšalo pripremu utrke. Prema prognozi u četvrtak na Sljemenu neće biti kiše, ali bi velike probleme mogao stvarati jaki vjetar, popodne čak i sa olujnim udarima. Prva vožnja na rasporedu je u 14.30 sati, a druga u 17.30 sati.

DOHA/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivo Karlović završio je nastup na ATP turniru u Dohi porazom u 2. kolu od Rusa Mihaila Južnog u tri seta - 6:2, 6:7 (3), 6:3. Karloviću u dvoboju s Južnim, 35. igračem svijeta, koji ga je pobijedio i u njihovu, do Dohe, jedinome međusobnom dvoboju na Australian Openu 2008, nije pomoglo ni 20 as-servisa jer je svoj početni udarac gubio čak četiri puta. Nakon gubitka prvoga seta u drugom je Karlović uspio nadoknaditi "break" Južnoga, te je potom dobio "tie-break". Ključni trenutak odlučujućeg trećeg seta zbio se kada je Južni napravio "break" za vodstvo od 3:1, a Karlović u sljedećem gemu nije uspio iskoristiti 0:40.

CHENNAI/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Dodig oprostio se od nastupa na ATP turniru u indijskom Chennaiju porazom u 2. kolu od 120.igrača svijeta Japanca Go Soede s 6:7 (6), 3:6. Dodig je u propustio dvije set-lopte za dobitak prvoga seta, a u drugom nije uspio ponoviti pothvat iz prvoga kola kada je Indijcu Varhnadu nakon gubitka prvoga seta spasio čak sedam meč-lopti. Bio je ovo prvi međusobni dvoboj Dodiga i Soede.

ZAGREB

Najbolji skijaši svijeta stigli su u Zagreb uoči sutrašnjeg slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu, a svi ističu da je najveći favorit Ivica Kostelić, iako i najavljuju da će učiniti sve kako bi ga pobijedili na domaćoj stazi.Prošlogodišnji pobjednik, Šveđanin Andre Myhrer stigao je u Zagreb sa samo jednim naumom – zadržati titulu. „Odličan je osjećaj biti tu, dobro sam trenirao i nadam se da će i utrka biti takva. Ivica bi mogao pobijediti, ali probat ću mu omesti planove“, rekao je Myhrer.Austrijanac Marcel Hirscher za Sljeme se pripremao zadnjih dana kod kuće, na skijalištu čija je staza slična sljemenskoj. Poprilično je zadovoljan kako trenutačno skija, a nema nekih posebnih očekivanja za Crveni spust jer mu, kaže, nije cilj svugdje pobjeđivati nego održati kontinuitet dobrog skijanja i sakupljati bodove. "Bit će dobro ako zadržim startnu poziciju i završim među prva tri. Kostelić je favorit, ali treba obratiti pažnju i na Giuliana Razzolija“, predviđa Hirscher.

Giuliano Razzoli, standardno dobar na sljemenskoj utrci -pobjednik 2010., treći 2009., četvrti 2011.- po dolasku u Zagreb izjavio je kako se osjeća jako dobro te hvali naše navijače i atmosferu koju stvaraju. Iznimno je zadovoljan i stazom i organizacijom samog događaja te je siguran da će bez obzira na vremenske prilike staza biti spremna. "Prošli mjesec bio mi je jako težak, nisam u najboljoj formi, ali naravno dat ću sve od sebe. Na startu mi je najvažnije da budem među prvih sedam, a rezultatski pritisak ne osjećam.“ Za najboljeg hrvatskog skijaša i trenutačno vodećeg slalomaša svijeta Ivicu Kostelića Razzoli kaže da je „odličan skijaš, šampion, no sutra mu neće biti lako pobijediti jer ima puno brzih skijaša.“

I iza Francuza Jean-Baptistea Grangea ovo je teško razdoblje, jer je ljetos operirao rame. Oporavak za sada teče prema planu, ali je oprezan oko prognoza. "Moji favoriti su Kostelić i Myhrer. Konkurencija je iznimno jaka i svi su dobri. Što se tiče mog skijanja, vidjet ću kako će biti, ako uspijem doći do postolja, bit će izvrsno", kratko je rekao Grange.

INNSBRUCK

Austrijanac Andreas Kofler pobjednik je trećega natjecanja iz serije Novogodišnja turneja u Innsbrucku, a time je spriječio drugoplasiranoga sunarodnjaka Gregora Schlierenzauera da ostane u igri za pobjedu na sve četiri skakaonice i nagradu od milijun švicarskih franaka.

Kofler je za pet bodova bio bolji od Schlierenzauera koji je pobijedio na prvim natjecannjima u Oberstdorfu i Garmischu, te je bio u igri da ponovi uspjeh Swena Hanawalda, jedinoga kome je to uspjelo 2002. godine. Kofler je nakon prve serije bio treći, a u drugoj je kiksao vodeći Poljak Kamil Stoch. Prije zadnje skakaonice u petak u Bischofshofenu Schlierenzauer ima 17 bodova više od Koflera, pa će dvojica Austrijanaca voditi borbu za pobjednika Novogodišnje turneje.

KARLOVAC

S uspjehom su okončani pregovori između NK Karlovca i njemačke tvrtke Haag Sportmanagement, uslijedit će izvanredna sjednica Upravnog odbora kluba koja će odlučiti o novim dužnosnicima kluba, priopćio je medijima predsjednik Karlovca Amirudin Talakić."U ovom trenutku moguće je reći kako je sklopljen dugoročni plan sanacije kluba, u kojem će sudjelovati obje strane, a određena dugovanja već su sanirana, što je urodilo deblokadom računa Nogometnog kluba Karlovac", stoji u priopćenju kluba.Momčad će u ponedjeljak krenuti na pripreme u Medulin, a u klub će doći veliki broj novih igrača koje će dovesti tvrtka Haag Sportmanagement.

Što se tiče dosadašnjih igrača Karlovca, u skladu s dogovorom, u klubu će ostati svi Karlovčani, a o ostalim članovima igračkog kadra odlučivat će novi treneri, odnosno hrvatsko-njemačka trenerski dvojac Krešimir Ganjto i Robert Jaspert.

Krešimir Ganjto dugogodišnji je trener niza zagrebačkih klubova i skaut Dinama, dok je Jaspert u svojoj trenerskoj karijeri najvećim dijelom radio kao asistent Pierra Littbarskog u Njemačkoj, Iranu i Švicarskoj, ali i kao asistent izbornika reprezentacije Južne Koreje u periodu 2004-2005.

Prema riječima glasnogovornika kluba Darka Lisca, tvrtka Haag Sportmanagement je menadžerska agencija za nogometaše, te će narednog tjedna biti poznato hoće li Karlovac postati rasadnik njihovog igračkog kadra za međunarodno tržište profesionalnih nogometaša.

ZAGREB

Nova izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli objavila je sastav za predstojeći turnir Prve skupine (euroafrička zona) Fed Cupa koji će se od 1. do 4. veljače održati u Eilatu u Izraelu.Majoli se odlučila za Petru Martić (50. na pojedinačnoj WTA listi), Mirjanu Lučić (129.), Ani Mijačiku (200.) i Donnu Vekić (398.).

U Eilatu će osim Hrvatske nastupiti još 14 reprezentacija, koje će u prvoj fazi biti podijeljene u četiri skupine, a samo će dva najbolja sastava s turnira izboriti plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Očekuje se da će konkurencija biti iznimno jaka, jer su u ovom rangu natjecanja još Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Estonija, Grčka, Izrael, Luksemburg, Mađarska, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Švedska i Velika Britanija.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙