FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 10. siječnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

NOVO MESTO

Košarkaši Cibone slavili su u 15. kolu regionalne ABA lige u Novom Mestu kod Krke s 86:77 (45:32). Zagrepčani su pobjedu osigurali već u prvoj četvrtini (28:11), najučinkovitiji su bili Barbour (22), Rudež (12) i Rozić (12), dok je domaćine predvodio Hansbrough (16). Cibona sada ima omjer od 8 pobjeda i 7 poraza, te je na šestom mjestu, dok je Krka (4:11) na 12. poziciji. Na čelu su Maccabi (14:1) i Cedevita (11:3).

ZAGREB

Član Međunarodnog olimpijskog odbora i počasni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak izjavio je u utorak HINI da će tužiti ministra znanosti, obrazovanja i športa Željka Jovanovića zbog optužbi da je prodao kandidaturu Rijeke za domaćina Mediteranskih igara u zamjenu za mjesto u Međunarodnom olimpijskom odboru čime je nanio veliku štetu ne samo njemu nego i MOO. Citirat ću vam samo dio ministrovih insinuacija: "Sve Riječanke i Riječani dobro znaju kako je Antun Vrdoljak osigurao svoje mjesto u međunarodnom olimpijskom odboru kada je samovoljno 'u ime Rijeke' odlučio da Rijeka odustaje od daljnjeg natjecanja za domaćinstvo Mediteranskih igara kod prve kandidature u Bariju. Stoga, ja razumijem da on ne razumije što znači moralna i društvena odgovornost čelnika jednog sportskog saveza ..." i dalje: "...moja je odgovornost da kažem što vidim, što čujem i što znam."

Ako je tako, onda bi gospodin ministar morao znati da sam biran u međunarodni olimpijski odbor puno prije nego je Rijeka ušla u kandidaturu za mediteranske igre, da sam izabran aklamacijom i - doživotno! A, ako je Riječanin, morao bi znati da sam upravo ja inicirao i proveo kandidaturu grada Rijeke za Mediteranske igre. Čak sam taj prijedlog i branio pred skupštinarima grada Rijeke, pa čak se i sporio, jer su neki gradski zastupnici bili žestoko protiv. Što se pak tiče Međunarodnog olimpijskog odbora, moram li reći gospodinu ministru da ta svjetska veoma relevantna institucija ne ucjenjuje svoje članove njihovom izdajom domovine i njenih interesa, kazao je Vrdoljak Hini zaključivši "Ostalo ćemo gospodin ministar i ja raspraviti na sudu, ako nam Bog dade zdravlja".

VARAŽDIN

U sklopu priprema za Europsko prvenstvo, koje će će se od 16. do 29. siječnja održati u nizozemskom Eindhovenu, najbolji hrvatski vaterpolisti obavit će petodnevne pripreme na Varaždinskim gradskim bazenima. Odabranicima izbornika Ratka Rudića pridružit će se danas i sutra i aktuelni trostruki olimpijski pobjednici reprezentivci Mađarske koji su se zlatnim odličima okitili na igrama u Sydney 2000., Atena 2004. i Pekingu 2008. godine.

U srijedu, 11. siječnja, Hrvatska i Mađarska odigrat će u Varaždinu prijateljsku utakmicu s početkom u 18,40 sati, a očekuje se da će nakon nje izbornici Rudić i Kemeny odrediti i s kojom će trinaestoricom igrača otići u Nizozemsku. Dobri poznavaoci vaterpolskih prilika vjeruju da će najtrofejniji vaterpolski izbornik na svijetu Ratko Rudić u obranu naslova najbolje momčadi Starog kontinenta, osvojen 2010. godine u Zagrebu, krenuti samo s jednim vratarom Josipom Pavićem.

KARLOVAC

Novi glavni trener NK Karlovac Krešimir Ganjto poveo je u utorak na pripreme u Pulu 33 igrača od kojih je pola novih i koje je u klub doveo novi strateški partner njemačka tvrtka "Haag sportmanagement" (HSM), koja se bavi otkrivanjem i razvojem nogometnih talenata za tržište profesionalnih igrača."Među onima koje vodim na pripreme ima talentiranih igrača, ali sada još nemam pravu sliku njihove vrijednosti. Za to će mi trebati šest mjeseci, ali vjerujem da ćemo u nastavku prvenstva napraviti pomak prema gore na ljestvici", kazao je Ganjto.

On je u izjavi za Hinu potvrdio da će nakon dvotjednih priprema napraviti selekciju nakon koje će ostati 26 ili 27 igrača, što je također puno, ali je potrebno budući da klub namjerava izrasti u inkubator za izbacivanje talenata."Karlovac ima tradiciju omladinske škole, a dolaskom HSM- počinje nov i velik projekt selekcije i razvoja igrača. Šef omladinske škole Stjepan Lucijanić, sportski direktor Zoran Rodić i ja kao glavni trener moramo napraviti sve preduvjete da u klub dolaze sva najtalentiranija djeca iz šireg bazena", rekao je Ganjto i naglasio da će im trebati tri do četiri godine da bi se sve dobro organiziralo i diglo na efikasnu razinu. Ganjto i Rodić, ali i direktor kluba Branko Škrtić naglašavaju da je ovakav projekt iskorak za Hrvatsku jer on uz sportsku ima i naglašenu biznis komponentu, a upravo bi NK Karlovac trebao postati ogledni primjer samofinanciranja uspješnog nogometnog kluba.

ZUERICH

Fifa je u utorak usvojila niz mjera za borbu protiv namještanja utakmica te planira pozvati da se uključi i Interpola, ali i uspostaviti program za zaštitu doušnika koji budu govorili o ilegalnim aktivnostima kojima se zarađuju milijarde eura. "Nogomet je trenutačno suočen s do sada neviđenim poteškoćama vezano za namještene utakmice čije se posljedice osjećaju na nacionalnim, regionalnim i međunarodnim razinama", ističe Fifa u svom priopćenju. Takve "kriminalne radnje nanose štetu integritetu Fifa-e i ugledu vodećih nogometnih organizacija", dodaje Fifa.

"Najveća prijetnja danas dolazi od međunarodnih kriminalnih organizacija koje pletu urote i uspijevaju ponekad manipulirati i međunarodnim utakmicama", dodaje vrhovno nogometno međunarodno tijelo. Kako bi se što bolje mogla boriti s takvim kriminalnim radnjama, povezanim s ilegalnim klađenjem, Fifa želi ove godine uspostaviti napredni sustav alarmiranja koji će omogućavati utvrđivanje rizika namještanja utakmica.

Fifa će također pozvati da se u toj borbi protiv namještanja utakmica njenim tijelima priključe i međunarodna policijska organizacija Interpol te nacionalne policije. Ove godine Fifa planira poslati svoje istražitelje u Aziju, u Ameriku te na Bliski istok. Također želi uvesti amnestiju, program zaštite za izvore vezane za namještene utakmice te uvesti telefonski broj na kojem se na anoniman način mogu davati informacije o namještenim utakmicama.

MOSKVA

Svjetska prvakinja Ruskinja Ana Čičerova prva je visašica koja je u ovoj godini preskočila dva metra.Čičerova je to učinila dvoranskom Memorijalu Lukaševič u ruskom gradu Čeljabinsku, a pobjednički skok izvela je iz prvoga pokušaja. Ruskinja je potom triput rušila letvicu na 2.05 metara, što bi bio njezin osobni i ruski dvoranski rekord. Čičerova je uz Blanku Vlašić prvi favorit za zlato u visu na OI u Londonu.

ANTOFAGASTA

Prošlogodišnji pobjednik Dakar relija među automobilistima Katranin Nasser Al-Attiyah odustao je od ovogodišnjeg relija u 9. etapi zbog težeg mehaničkog kvara. Katranin je bio primoran odustati u čileanskoj pustari nakon što je zauzimao peto mjesto u ukupnom poretku. Lani je Al-Attiyah slavio u Volkswagenu, a ove godine je odlučio braniti naslov u Hummeru, ali očito nije išlo.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙