FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 21. siječnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

U utakmici 18. kola regionalne košarkaše ABA lige Zagreb CO je na domaćem terenu svladao Cedevitu sa 96-92. Kod Zagreba najbolji su bili Mario Kasun sa 21 i Damir Rančić sa 19 koševa, a Cedevitu su predvodili Dontaye Draper sa 18, te Christopher Warren sa 17 poena. Na ljestvici vodi Maccabi sa 15 pobjeda i 1 porazom, Cedevita je na drugom mjestu sa omjerom 13-4, dok je Zagreb sedmi sa omjerom 9-8.

KITZBUEHEL

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 50. mjesto na današnjem spustu koji se vozio za Svjetski kup u Kitzbuehelu, dok je Natko Zrnčić-Dim bio bolji i zauzeo 47. mjesto. Ivica Kostelić ostvario je vrijeme 1:15.30 i za najbržim Švicarcem Didierom Cucheom zaostao 2,02 sekunde, dok je Natko Zrnčić-Dim bio brži od Kostelića sedam stotinki s vremenom 1:15.23. Zaostatak Zrnčića-Dima za Cucheom je 1,95 sekundi.

Drugi je u Kitzbuehelu bio Austrijanac Romed Baumann s vremenom 1:13.52 i 24 stotinke zaostatka za prvim, a treći njegov sunarodnjak Klaus Kroell s vremenom 1:13.58. Cuche (37), koji je prije dva dana najavio odlazak u mirovinu nakon ove sezone, postavio je današnjom pobjedom novi rekord s pet pobjeda u ovoj disciplini u Kitzbuehelu.

Kostelić i Natko Zrnčić-Dim današnjim rezultatima nisu osvojili ni jedan bod tako da u ukupnom poretku i poretku spusta nisu promijenili svoje pozicije. Kostelić je u ukupnom poretku i dalje drugi sa 695 bodova i 130 manje od vodećeg Austrijanca Marcela Hirschera (725), dok je treći Švicarac Beat Feuz (585) koji je danas bio šesti.

U poretku spusta, Feuz je prvi sa 300 bodova, dok mu se Cuche, zahvaljujući današnjoj pobjedi, približio na 277 bodova. Treći je Kroell sa 265 bodova.

Sutra se u Kitzbuehelu vozi slalom koji se s današnjim spustom zbraja za klasičnu kombinaciju pa Kostelić i Zrnčić-Dim sa svojim zaostacima imaju izglede za dobar rezultat. Od ozbiljnijih konkurenata u kombinaciji, Norvežanin Aksel Lund Svindal ima zaostatak od 67 stotinki, a Amerikanci Bode Miller i Ted Ligety od 1,13 i 1,47 sekunde.

INNSBRUCK

Posljednjeg natjecateljskog dana na Prvim zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM), koje se održavaju u Innsbrucku, od naših športaša nastupio je jedino alpski skijaš Istok Rodeš koji je u slalomu zauzeo deveto mjesto zaostavši 3.63 sekunde za pobjednikom Švicarcem Sandrom Simonom. Mladi Varaždinac Rodeš, koji je nosio našu zastavu na otvaranju ZOIM, bio je posljednji hrvatski športaš koji je nastupio na Igrama na kojima je, od devetoro naših predstavnika, on ostvario i najzapaženiji plasman osvojivši šesto mjesto u veleslalomu. Svečano zatvaranje ZOIM-a održat će se sutra u centru Innsbrucka.

KRANJSKA GORA

Francuskinja Tessa Worley pobjednica je veleslaloma Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori, utrke koja se tradicionalno za Pokal Zlatne lisice vozi u Mariboru, ali je zbog nedostatka snijega premještena u Kranjsku Goru. Worley je do četvrte pobjede u karijeri došla s 56 stotinki prednosti ipsred Talijanke Frederice Brignone, dok je treća bila Nijemica Viktoria Rebensburg (+0.89). Vodeća u prvoj vožnji Austrijanka Elizabeta Goergl pala u završnici druge trke, Amerikanka Lindsay Vonn je bila četvrta, a domaća uzdanica Tina Maze peta.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Vonn vodi s 934 boda, a Maze je druga s 638, dok u poretku veleslaloma vodi Rebensburg (290) ispred Anne Feninger (222).

BERLIN

Nogometaši Schalkea slavili su u 18. kolu Njemačke lige kod kuće protiv Stuttgarta s 3:1, a uspješan je kod kuće bio i Wolfsburg svladavši s 1:0 Koeln. Schalke je uvjerljivom pobjedom stigao na drugo mjesto ljestvice s istim brojem bodova kao i vodeći Bayern. Wolfsburg je bez ozlijeđenih Marija Mandžukića i Srđana Lakića slavio protiv Koelna pogotkom Poltera (78), dok je kod Koelna Mato Jajalo ušao u igru u 63. minuti. Freiburg je slavio domaću pobjedu protiv Augsburga (1:0) u dvoboju dvije zadnje ekipe Bundeslige, a Nuernberg je potvrdio dominaciju domaćina u ovom kolu trijumfom nad Herthom. U jedinoj utakmici bez zgoditaka Hoffenheim i Hanover su igrali 0:0.

Wolfsburg 1 Polter (78)

Koeln 0

Nuernberg 2 Esswein (43), Maroh (85)

Hertha Berlin 0

Schalke 04 3 Matip (3), K. Papadopoulos (57), Draxler (80)

Stuttgart 1 Okazaki (87)

Hoffenheim 0

Hannover 0

Freiburg 1 Ginter (88)

FC Augsburg 0

LONDON

U 22. kolu engleske Premier lige Sunderland je na domaćem terenu pobijedio Swansea sa 2-0, čime je nastavljen pozitivan niz pod novim trenerom Martinom O'Neillom. Pogotke za Sunderland zabili su Sessegnon (14) i Gardner (85). U osam prvenstvenih kola Martin O'Neill je Sunderlandu donio 16 bodova, dok je njegov prethodnik Steve Bruce u 14 kola uspio osvojiti samo 11 bodova.

Fulham je uvjerljivo svladao favorizirani Newcastle sa 5-2, a briljirao je Amerikanac Clint Dempsey sa tri pogotka (59, 65, 89). Za domaćine su još zabili Murphy (52-11m) i Zamora (68-11m), dok su strijelci za Newcastle bili Guthrie (43) i Ben Arfa (85).

Norwich City i Chelsea su odigrali bez pogodaka, 0-0. Norwich je osvojio bod protiv velikog favorita i po prvi puta ove sezone nije primio zgoditak u prvenstvenoj utakmici, dok je Chelsea lošom igrom još jednom razočarao svoje navijače.

Večeras još igraju Bolton - Liverpool, a u nedjelju su na rasporedu dva derbija, Manchester City - Tottenham, te Arsenal - Manchester United.

REZULTATI:

Norwich City 0

Chelsea 0

---------

Fulham 5 - Murphy (52-11m), Dempsey (59, 65, 89), Zamora (68-11m)

Newcastle 2 - Guthrie (43), Ben Arfa (85)

---------

Stoke City 1 - Jerome (86)

West Bromwich 2 - J. Morrison (35), Dorrans (90+1)

---------

Everton 1 - T. Cahill (24)

Blackburn 1 - Goodwillie (72)

---------

Queens Park R. 3 - Helguson (33-11m), Buzsáky (45), T. Smith (81)

Wigan 1 - Rodallega (66)

---------

Sunderland 2 - Sessegnon (14), C. Gardner (85)

Swansea City 0

---------

Wolverhampton 2 - Kightly (21), Edwards (31)

Aston Villa 3 - Bent (11-11m), Keane (51, 85)

ZAGREB

Hrvatske rukometašice pokušat će izboriti Olimpijske igre u Londonu na kvalifikacijskom turniru u svibnju kojemu će domaćin biti Španjolska, a preostala dva mjesta upotpunili su Argentina i Nizozemska. Turnir će se igrati od 25. do 27. svibnja, a nastup na OI osiguravaju dvije prvoplasirane reprezentacije, pa hrvatske rukometašice imaju veliku šansu za prvi plasman na OI. Na sastav naše skupine utjecala je završnica prvenstva Afrike, na kojemu je naslov osvojila Angola, te se tako izravno plasirala na olimpijski turnir. Inače, Hrvatska je svladala Argentinu s 23:18 na nedavnom SP-u u Brazilu, dok su Španjolke na tom prvenstvu osvojile broncu.

EINDHOVEN

Srpski vaterpolisti postigli su uvjerljivu pobjedu u četvrtom kolu EP-a u Eindhovenu nad Rumunjskom s sa 14:5 (3:0, 4:0, 3:1, 4:4), te su osigurali prvo mjesto u skupini B i izravan prolaz u polufinale jer su Crnogorci odigrali samo 10:10 protiv Španjolske.

Hrvatska večeras igra s Njemačkom, te bi pobjedom potvrdila drugo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u četvrtfinalu. A prema četvrtfinalu sigurno idu vaterpolisti Italije koji su u skupini A slavili protiv Makedonije s 15:5 (3:2, 2:1, 5:1, 5:1), te će u ponedjeljak s Grcima razigravati za drugo mjesto. Mađarska večeras protiv Grka potvrđuje prvo mjesto u skupini, a u dvoboju najslabijih ekipa ove skupine domaćin Nizozemska je svladala Tursku s 12:7 (3:2, 6:3, 2:2, 1:0).

BEOGRAD

U prvim susretima 1. četvrtfinale skupine EURA u Beogradu rukometaši Danske su svladali Makedoniju s 33:32 (16:19), dok su Poljska i Švedska odigrale 29:29 (9:20).Obje utakmice ponudile su velika uzbuđenja, a posebice dvoboj Poljaka i Šveđana u kojem su Pojaci nadoknadili čak 11 pogodaka zaostatka iz prvog poluvremena i stigli do boda, koji ih ostavlja u igri za polufinale. Jaška i Viznevski su sa po osam zgoditaka predvodili Poljake, a Niclas Ekberg sa sedam Šveđane. Iako su Makedonci vodili veći dio utakmice izgubili su od Danaca pogotkom Hansa Lindberga u posljednjoj sekundi dvoboja. Prije tog pogotka iz protunapada najbolji strijelac Makedonaca Kiril Lazarov (13) promašio je čist šut za pobjedu. Mikel Hansen je s 12 golova bio najbolji strijelac Danaca. Poljaci imaju 3 boda, Danci i Šveđani po dva, a makdonci jedan bod u ovoj skupini, u kojoj večeras igraju dva vodeća sastava - Srbija i Njemačka, koji imaju po četiri boda.

RIM

U prvoj utakmici 19. kola Talijanske lige Roma je na svom Olimpicu slavila protiv Cesene s 5:1, a kapetan Rome Francesco Totti postao je novi rekorder Serie A sa 211 prvenstvenih pogodaka. Totti je zabio dva pogotka u prvih osam minuta susreta, prvi nakon samo 32 sekunde, te je tako oborio rekord od 210 zgoditaka Šveđanina Gunnara Norhdala koji je od 1949. do 1956. godine igrao za Milan. Uz Tottija, mrežu Cesene su pogađali Borini (9), Juan (62), Pjanić (70), dok je jedini zgoditak za goste dao Eder (59).

SPLIT

Zamjeniku predsjednika Nadzornog odbora Hajduka Šimi Luketinu "zamrznuto“ je članstvo u tom tijelu, a umjesto njega na tu je dužnost izabrana Branka Ramljak."Luketin je tražio stavljanje svog statusa u mirovanje, što je Nadzorni odbor i prihvatio, a umjesto Luketina za zamjenika predsjednika izabrana je Branka Ramljak“, izjavio je večeras novinarima Josip Paladino predsjednik, Nadzornog odbora Hajduka nakon današnje sjednice tog tijela.

Šime Luketin je i predsjednik uprave Credo banke i jedan je od šestorice osumnjičenih da su zloporabom položaja u gospodarskom poslovanju učinili štetu od 250 milijuna kuna. Nedavno je sudac istrage u slučaju Credo banke, a na prijedlog Državnog odvjetništva "zamrznuo“ imovinu Luketina i još petorice osumnjičenika.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙