FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 7. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac "zabrinjavajućim i opasnim" ocijenio je pozdrav premijerke Jadranke Kosor upućen generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, nepravomoćno osuđenima za ratni zločin, na prekjučerašnjoj proslavi Dana pobjede u Kninu. "Vrlo je zabrinjavajuće i opasno kada se nepravomoćno presuđene osobe, koje su optužene za najteže ratne zločine, pozdravlja na takvom mjestu i u takvoj prilici", kazao je jučer potpredsjednik SDSS-a, koalicijskog partnera HDZ-a, za Dnevnik Nove TV. Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor na središnjoj je svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" na kninskom stadionu "Dinara" posebno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, što su nazočni popratili dugačkim, burnim pljeskom.

ZAGREB - Spašen je vlasnik brodice dužine 10 metara, koja je isplovila iz Maslinice na otoku Šolti prema Hvaru, a uslijed prodora mora počela tonuti oko šest nautičkih milja od Šolte, izvijestilo je sinoć Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Lučka kapetanija Split jučer je u 16,15 sati dobila dojavu od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru da je brodica "ST 5783", dužine 10 metara, koja je isplovila iz Maslinice na otoku Šolti prema Hvaru, uslijed prodora mora počela tonuti oko 6 nautičkih milja od Šolte. Na brodici se nalazio vlasnik D.J. koji je plutao u moru oko dva sata, dok ga nije spasila jahta "Ria". Vlasnik brodice zadobio je opekline po rukama od motora dok je pokušavao spriječiti prodor mora, a brodica je ostala plutati pramcem na površini. U njoj se nalazi oko 200 litara goriva. Prema brodici je iz luke Milna upućena brodica Lučke kapetanije 5-ST "Marjan".

DUBROVNIK - U sklopu glazbenog dijela programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara večeras je u Atriju Kneževa dvora nastupio slavni violinist Pinchas Zukerman sa svojim ansamblom Zukerman Chamber Players. Na koncertu je publika imala prilike čuti djela Mozarta, Schuberta i Dvoraka. Pinchas Zukerman, svojevremeno čudo od djeteta, već četiri desetljeća predstavlja fenomen u svijetu glazbe, neprestano nastojeći motivirati mlade ljude, a godine 2002. utemeljio je i ansambl Zukerman Chamber Players. Na večerašnjem koncertu uz ansambl Pinchasa Zukermana nastupio je i Sadao Harada na violončelu. Za boravka u Dubrovniku ugledni umjetnik Pinchas Zukerman održao je i besplatnu majstosku radionicu namijenjenu studentima glazbenih akademija.

SINJ - Prekjučerašnji pobjednik Bare, 55-godišnji alkar Ante Poljak, voditelj sinjskog Hipodroma, pobijedio je jučer i na 296. Čoji s osam punata. Poljak je postao pobjednikom nakon što je u prvoj trci pogodio u dva, a preostale dvije trke u sridu. Vojvoda Ante Vučić na koplje Ante Poljaka privezao je znamenje pobjede – 311 cm crvene čoje. Poljak je najstariji alkar kopljanik i ove godine najavio je kako se oprašta od alkarskih natjecanja. Poljak se od 1976. godine natječe u Alci i do sada je osvojio dva natjecanja za Baru te tri za Čoju. Postao je slavodobitnikom Alke sa sva tri pogotka u sridu 2006. godine. Viteško alkarsko društvo nagradilo ga je srebrnom plaketom Alke i novčanom nagradom od 25.000 kuna, a njegovog momka Milana Vučića srebrnom plaketom Alke. Današnje natjecanje za Čoju pratilo je više od pet tisuća gledatelja, a sutra u 16,30 kopljanici se natječu za slavodobitnika 296. Sinjske alke.

LUMBARDA/DUBROVNIK - U organizaciji udruge Bašćina sinoć je u galeriji "3 Volta" u Lumbardi otvorena izložba Borisa Cvjetanovića. Pod nazivom "Iz Žuljane u Lumbardu" autor se predstavio nizom fotografija nastalih u ljeto 2008. prilikom putovanja barkom od Pelješca do Korčule te jednoipoldnevnog boravka u Lumbardi kamo se zaputio u posjet prijatelju. "Razmišljao sam koliko ima smisla Lumbarđanima fotografijom pokazati isječak Lumbarde, ali možda upravo moj odmak i neznanje o sveopćoj premreženosti, što je često odlika malih mjesta, omogući samim mještanima ponešto drugačiji pogled na svoju sredinu", kazao je autor. Boris Cvjetanović rođen je 1953. u Zagrebu, diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu na Odsjeku likovne umjestnosti 1976., a od 1981. profesionalno se bavi fotografijom. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama diljem svijeta, a njegove fotografije dio su nekoliko značajnih svjetskih i domaćih zbirki, poput Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Izložba će biti otvorena do 27. kolovoza.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙