FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 23. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti u Hrvatskoj u 12,30 sati:

ŠIBENIK - U potrazi za nestalom maloljetnom Antoniom Bilić danas se neće obavljati fizička pretraga terena, no policija i dalje provodi kriminalističko-analitičko istraživanje svih do sada prikupljenih podataka i obavijesti te druge mjere i radnje, izvijestila je jutros šibensko-kninska Policijska uprava. Neslužbeno se doznaje da će Dragana Paravinju, kojeg je sinoć BiH privremeno izručila Hrvatskoj kako bi se protiv njega na šibenskom sudu provela istraga zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić, danas ispitati sudac istrage. Paravinja je nakon uhićenja u BiH policajcima u Banjoj Luci priznao da je zadavio maloljetnicu iz mjesta Kričke kod Drniša i njezino tijelo bacio u jezero na rijeci Krki, ali je potom pred Sudom BiH opovrgnuo taj iskaz, kazavši da je iznuđen batinama.

ZAGREB - U 2010. u Hrvatskoj je zabilježen pad broja živorođene djece u odnosu na godinu ranije što znači da je rođeno 1.216 djece manje nego 2009., dok je broj umrlih ostao gotovo isti, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Ukupan broj rođenih u 2010. bio je 43.546 djece, od toga je 43.361 živorođeno dijete (51,7 posto dječaka i 48,3 posto djevojčica) i 185 mrtvorođene djece. Stopa nataliteta, živorođenih na tisuću stanovnika, u 2010. iznosila je 9,8. Lani je umrlo 52.096 osoba ili 318 manje nego u 2009. od kojih nešto više žena (50,7 posto). Stopa mortaliteta, umrlih na tisuću stanovnika, bila je 11,8. Iz Državnog zavoda za statistiku napominju da je stopa prirodnog prirasta u 2010. u Hrvatskoj bila negativna i iznosila je minus dva (8.735 osoba manje). U Splitsko-dalmatinskoj županiji, Dubrovačko-neretvanskoj, Međimurskoj i Zadarskoj županiji i Gradu Zagrebu bio je pozitivan prirodni prirast, a u svim ostalim županijama bio je negativan. Najveći negativni prirodni prirast bio je u Osječko-baranjskoj županiji i to minus 1.207, uz vitalni indeks od 70,3.

HRVATSKA KOSTAJNICA - Pod motom "S krunicom oko vrata putem stradanja Hrvata općine Dvor u Domovinskom ratu" jutros su motociklima krenuli u obilazak mjesta stradanja hrvatskih policajca, vojnika i civila u Pounju članovi Moto kluba Veterani Petrinje, Zajednice moto klubova Veterani Croatia i njihovi prijatelji. Obilježavanje 20. godišnjice napada srpskog agresora na Hrvate na području općine Dvor u Domovinskom ratu, koje su organizirali ti motoklubovi, održava se pod pokroviteljstvom sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel. Motociklisti će u koloni od policijske postaje u Hrvatskoj Kostajnici, preko Volinja, Kuljana, Kozibroda, Divuše, Unčana, do Struge Banske, Dvora i Gvozdanskog obići mjesta stradanja.

ZAGREB - Na području Šibenika, koje oko 10,40 sati zahvatilo snažno nevrijeme, poplavljeno je više objekata, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Povremeno je bilo prekida u ospkrbi električnom energijom te u telekomunikacijskom prometu. Sve žurne ekipe su na terenu, navodi se u priopćenju.

SPLIT - Na rtu Čiova jutros se nasukala motorna ribarica "Trska" u čijim je spremnicima oko 250 litara dizel goriva, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, dodavši da je oko dvije trećine broda pod morem. Na mjestu nasukavanja poslana je brodica "Florijan" kaštelanskoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva kako bi se postavile plutajuće brane i sanirala eventualna onečišćenja.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙