FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: nles
ZAGREB, 31. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Požar koji je jutros izbio u tvornici tepiha "Regeneracija" u Zaboku i koji je lokaliziran oko podneva ugašen je nešto prije 20 sati, rekao je Hini zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražen Sinković. U tijeku je raščišćavanje opožarenog skladišta, kazao je Sinković, dodavši da će cijelu noć vatrogasci dežurati na požarištu, koje će se zbog visoke temperature i vlage pariti još nekoliko sati. Visoka temperatura oštetila je nosivost objekta i krovnu konstrukciju koja se dijelom urušila u skladište u kojem su izgorjele bale tekstila. U proizvodnom dijelu vatra i vlaga oštetili su neke strojeve, kazao je Sinković. U požaru je lakše ozlijeđen jedan radnik koji je nakon medicinske obrade pušten kući. Uzrok požara utvrdit će policija i inspektori zaštite od požara, a prema prvim podacima vatru je izazvao mehanički kvar zbog kojeg je došlo do iskrenja. Direktor tvrtke Anđelo Švaljek rekao je da je o materijalnoj šteti još rano i teško špekulirati. Dvije trećine radnika "Regeneracije", koja svoje proizvode izvozi uglavnom na strano tržište, ne može raditi dok se ne sanira šteta, kazao je Švaljek.

UMAG - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović stigao je večeras u sportski kompleks "Stella Maris" u Umagu gdje će prisustvovati finalnom susretu ovogodišnjeg turnira 22. ATP Studena Croatia Open za koji je rekao da je od iznimne važnosti kako za Umag i Istru, tako i za Hrvatsku. "Turnir je medijski odlično popraćen, a osim što je okupio brojne medije tu ima i puno gospodarstvenika i turista", kazao je Josipović u sklopu humanitarne akcije "Zvijezde Umaga za djecu Umaga". Istaknuo je kako je taj turnir postao jedan od temeljnih hrvatskih sportsko-turističkih brendova. Govoreći o akciji "Zvijezde Umaga za djecu Umaga" naglasio je kako ljudi u Hrvatskoj vole nesebično pomoći, naročito djeci što su potvrdile i dosadašnje brojne humanitarne akcije. Osvrnuvši se na jučerašnji boravak u Sarajevu gdje je prisustvovao Sarajevo film festivalu hrvatski je predsjednik izjavio kako Umag i Sarajevo imaju sličnosti. "Kao što je Umag sjajan brend za našu zemlju, tako je i Sarajevo film festival postao pravi brend" - zaključio je Ivo Josipović.

KRK/RAB - Brod kulture sa sedam tona knjiga (više od 1300 naslova) te 40-članom posadom koju čine poznati domaći i strani pisci krenuo je u 14- dnevni obilazak gradova na obali i otocima, od Krka do Makarske. MasterCard Brod knjižara-Brod kulture, ljetni kulturno-turistički projekat koji promovira književnost, glumu, glazbu i kazalište jučer isplovio iz krčke luke, a danas drugog dana uplovio je u rapsku luku. Brod dovodi knjige stanovnicima otoka i malih mjesta gdje nema knjižara te omogućuje stanovništvu i gostima da se upoznaju s piscima i njihovim djelima. Uz stalnu umjetničku posadu ove godine brodom plove i Sanja Lovrenčić, Silvija Šesto, Bekim Sejranović, Gordan Nuhanović i dr. Jučer je za brojne turiste te domaće stanovnike i goste u Krku premijerno izvedena kazališna predstavae autora Ludwiga Bauera “Nebeski teatar” u režiji Jasmina Novljakovića. Glavnu glumačku postavu čine glumac Enes Kišević u ulozi Držića i glumica Buga Župarić u ulozi Shakespearea, te Sara Kišević u ulozi anđelice. “Nebeski teatar” je zabavna komedija, nadmetanje dvojice velikana dramske umjetnosti Williama Shakespearea i Marina Držića.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙