FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 24. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Josip Bobi Marotti, veliki kazališni, televizijski i filmski glumac, umro je noćas u Zagrebu u 89. godini, izvijestila je glumačka družina "Histrion". Bobi Marotti rođen je u Mariboru, u Sloveniji, 18. prosinca 1922. Godine 1941. upisao je glumačku školu, na kojoj je diplomirao 1943., nakon čega se priključio partizanskoj glumačkoj družini. Jedno vrijeme je radio u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (1946.-49.), a potom i u zagrebačkom HNK-u (1949.-53.). Jedan je od osnivača Gradskog dramskog kazališta "Gavella" u kojem radi od 1953., a nastavio je igrati i nakon umirovljenja 1980.

Predavao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu od 1958. do 1972.. Nerijetko je nastupao i u Teatru &TD, a članom glumačke družine "Histrion" postao je 1986. u kojoj i odigrao svoju posljednju kazališnu ulogu u prosincu prošle godine u predstavi "Zagrebački orkestar". Josip Bobi Marotti snimio je više od 100 televizijskih emisija i gotovo 40 filmova, a osobitu je popularnost stekao dječjom serijom "Dvadeset slavnih", kao i posuđivanjem glasa Fredu Kremenku u popularnoj animiranoj TV seriji "Obitelj Kremenko" te Gargamelu u crtanoj seriji "Štrumpfovi".

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor odobrila je noćas, u 2 sata i 30 minuta, polijetanje Vladinog zrakoplova, koji je prevezao liječnički tim KBC-a Rebro u Beč, u svrhu eksplantacije srca, priopćeno je jutros iz Vlade. Zrakoplov se jutros oko 9,30 sati vratio u Zagreb te se očekuje početak transplantacijskog zahvata.

ZAGREB - U požaru koji je izbio sinoć oko 23 sata u potpunosti je izgorjelo skladište tvrtke namještaja "Prima commerce" u mjestu Prespa kod Bjelovara, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Nakon gotovo cjelonoćne borbe s vatrenom stihijom požar je ugašen jutros u 5,15 sati, a u njemu je do temelja izgorio skladišni objekt veličine 1800 četvronih metara. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz profesionalni vatrogasci iz Bjelovara te dobrovoljna vatrogasna društva Ciglena, Tomaš i Prespa s ukupno 29 vatrogasaca i osam vozila. S obzirom da se skladište nalazi neposredno uz državnu cestu D-28, promet njome bio je u prekidu od 23,40 do 1,50 sati.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙