FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 31. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

KORČULA - Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić jučer je u Korčuli potpisao 4,6 milijuna kuna vrijedan ugovor o rekonstrukciji Doma zdravlja u Korčuli. Ministar Bačić je rekao da je projekt izgradnje društvene i komunalne infrastrukture na hrvatskim otocima Vlada donijela još 2004. i u njemu se nalazio i projekt rekonstrukcije korčulanskog Doma zdravlja. 4,6 milijuna kuna namijenjeno je prvoj fazi rekonstrukcije, a cjelokupni planirani projekt je vrijedan 34 milijuna kuna. Uz završetak korčulanskog bazena, ministar Branko Bačić najavio je dogradnju luke Zavalatica te početak realizacije izgradnje velike luke u gradu Korčuli. Uz ministra Branka Bačića, potpisivanju ugovora nazočili župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Korčule Mirko Duhović te ravnatelj korčulanskog Doma zdravlja Josip Podbevšek. Hrvatska Vlada, kako je rečeno, dosad je u 31 infrastrukturni objekt na otocima uložila 60-tak milijuna kuna. Ministar Bačić sa županom Dobroslavićem i saborskim zastupnikom Franom Matušićem obišao je gradilište 40 milijuna kuna vrijednog bazena u Korčuli.

KORČULA - U riznici korčulanske katedrale jučer je na prigodnoj svečanosti Crkvi, za izgradnju pastoralnog centra, darovano 5500 metara četvornih nekadašnjeg vojnog kompleksa u Korčuli vrijednog oko 1,65 milijuna kuna. U ime Vlade darovnicu je biskupu dubrovačkom Mati Uziniću uručio ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić. Biskup je zahvalio hrvatskoj vladi jer je imala razumijevanja za potrebe župe Korčule i vjernika. Kazao je kako ta donacija nije dar Crkvi nego vjernicima. "Nadam se da će ovaj objekt doista biti koristan i da će oplemeniti duhovni sadržaj Grada Korčule, kazao je biskup Mate Uzinić. Svečanosti su nazočili župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, državni tajnik Josip Borić te saborski zastupnik Frano Matušić

PRIMOŠTEN - U teškoj prometnoj nesreći u predjelu Teplog boka kod Primoštena na državnoj cesti D-8 jučer oko 14 sati poginuo je motociklist, izvijestila je šibensko-kninska policija. Utvrđeno je da je 42-godišnji ruski državljanin upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“ zadarskih registarskih oznaka krečući se smjerom istok-zapad. Dolaskom na predio Tepli Bok počeo je skretati ulijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom došlo je do sudara prednjeg lijevog bočnog dijela njegova automobila i desnog zadnjeg bočnog dijela motocikla marke „Honda“ sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak iz Siska, a koji se kretao istom cestom u istom smjeru i u trenutku nesreće nalazio se u fazi nepropisnog pretjecanja. Nakon sudara vozač motocikla izgubio je kontrolu nad upravljačem i skupa s motociklom i 23-godišnjom putnicom pao na kolnik. Motociklist je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život od kojih je preminuo u šibenskoj bolnici. Vozač automobila sutra će uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

SLAVONSKI BROD - Na državnoj cesti D53 Slavonski Brod - Našice kod mjesta Gornji Slatinik u 16,30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu poginuo vozač motocikla I.Š.(31) iz Slavonskog Broda. Muškarac je stradao u izravnom sudaru motocikla s osobnim automobilom. U vrijeme nesreće automobil se kretao u smjeru Slavonskog Broda niz padinu, dok je motociklist naišao iz suprotnog smjera. Očevid na mjestu nesreće je završen, a što je uzrok nesreće znat će se nakon analize prikupljenih podataka. Promet na ovom dijelu državne ceste je normaliziran je oko 18,20 sati.

RIJEKA - Preko graničnih prijelaza Rupe i Pasjaka do 14 sati u Hrvatsku je ušlo oko 42.600 putnika, a iz zemlje je izašlo njih oko 22.600, doznaje se iz postaje granične policije u Rupi. Promet je pojačan na oba granična prijelaza.Vozila na graničnom prijelazu Rupa u zemlju ulaze u pet kolona, a iz zemlje izlaze u tri kolone. Na Pasjaku se vozila na ulasku u zemlju kreću u dvije kolone, kao i na izlazu iz zemlje. Na oba granična prijelaza, najviše je danas bilo putnika iz Njemačke, Slovenije, Italije i Hrvatske.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙