FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 20. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je jučer u Banskim dvorima voditelja izaslanstva Hrvatskog sabora pri Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonina Piculu, koji ju je izvijestio o pripremama za jesensko zasjedanje PS OESS, koje će se održati u od 7. do 10. listopada 2011. u Dubrovniku. Ovogodišnje teme jesenskih sastanka Parlamentarne skupštine OESS-a nastavljaju se na ideju vodilju Croatia Summita, te će se održati pod motom „Regionalni razvoj u jugoistočnoj Europi: izazovi, mogućnosti i perspektive“. Isto tako se očekuje da će parlamentarci iz zemalja OESS-a raspravljati o aktualnim temama vezanih za sigurnost u širem euroatlantskom prostoru, te će se posebno usredotočiti i na situaciju u Sjevernoj Africi i Bliskom istoku. Predsjednica Vlade je čestitala Tonini Piculi na izboru za potpredsjednika Parlamentarne skupštine OESS-a, te je pozdravila jačanje angažmana Hrvatskog sabora u toj organizaciji.

METKOVIĆ - U povodu proslave blagdana Sv. Ilije i Dana grada Metkovića sinoć je u gradskom kulturnom središtu održana svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj je počasnim građaninom grada proglašen potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić. Na sjednici su bili potpredsjednik vlade Božidar Pankretić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, saborski zastupnici Frano Matušić i Dubravka Šuica, državni tajnici Karlo Gjurašić i Tonči Božanić te drugi gosti i uzvanici. Prigodnim riječima okupljenima se obratio metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo koji je, uz ostalo, posebno zahvalio hrvatskoj vladi i predsjednici Jadranki Kosor na pomoći gradu Metkoviću u uklanjanju posljedica šteta od velikih poplava koje su lani poharale taj grad i dolinu Neretve. Na svečanoj sjednici uručena su priznanja i nagrade grada Metkovića zaslužnim pojedincima i ustanovama.

ZAGREB - Pomorska policija utvrdila je da jučer u Stanićima skuter nije udario i probio jahtu, kako je pogrešno bilo dojavljeno splitsko-dalmatinskom županijskom centru 112, nego je vlasnik obaju plovila samo pokušavao odmaknuti skuter koji je zbog velikog mora udarao u brod. U centar 112 je u 14,18 sati stigla dojava o nesreći u Stanićima da je skuter udario u jahtu, probio ju te da u njezinu unutrašnjost prodire voda. Zatim je dojavitelj prespojen na središnjicu za traganje i spašavanje i na mjesto događaja je radi očevida poslan gliser pomorske policije te je utvrđeno da je riječ o krivoj procjeni dojavitelja. Naime, vlasnik obaju plovila, strani državljanin, samo je pokušavao odmaknuti skuter koji je zbog velikog mora udarao u brod.

ZAGREB - Ovogodišnju počasnu nagradu Sarajevskoga filmskog festivala (SFF) "Srce Sarajeva" dobio je Emil Tedeschi, većinski vlasnik i predsjednik uprave Atlantic Grupe koja podupire projekt "Sarajevo - grad filma", a nagrada će mu biti uručena na svečanu otvorenju 17. SFF-a 22. srpnja. U priopćenju organizatori SFF-a podsjećaju da se nagrada "Srce Sarajeva" dodjeljuje pojedincima kao priznanje za potporu razvoju toga festivala te za velik doprinos afirmaciji i razvoju filmske umjetnosti u jugoistočnoj Europi.

RIJEKA - Predsjednik RH Ivo Josipović sinoć je u Rijeci pogledao predstavu "Baba Jaga je snijela jaje", koja je priređena po romanu Dubravke Ugrešić, a izvedena je na plaži ispod nekadašnjeg hotela "Park" u sklopu festivala Riječke ljetne noći. Predsjednik je predstavu pogledao u društvu primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela. Komedija u tri dijela „Baba Jaga je snijela jaje“ praizvedena je na Riječkim ljetnim noćima 13. srpnja. Redatelj je Ivica Buljan, a roman je za predstavu priredio Ivor Martinić. Predstava govori o ženama, obiteljskim odnosima, starenju, potrazi za ljubavlju prepletenim s motivom Babe Jage, ženskog panslavenskog mitološkog bića ili vještice. Radnja se odvija u prostorima novozagrebačkog stana, bugarske Varne i čeških toplica.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙