FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatske u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 19. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Obvezni mirovinski fondovi povećat će svoj vlasnički udio u Podravci s obzirom da su kupili nešto više od 75 posto dionica od ukupno 576.880 dionica dionica koprivničke tvrtke koje su registrane na FIMA AMI, a koje je investicijsko društvo Interkapital prodavalo po nalogu Capital Trust Company Limited iz Londona i OTP Bank iz Budimpešte, proizlazi iz podataka koje je objavio Interkapital. Poslijepodne je Interkapital objavio da je izvan uređenog tržišta prodano svih ponuđenih 576.880 dionica ili 10,64 posto dionica Podravke, a riječ je o dionicama poznatim iz afere Spice koje su registrirane na tvrtku FIMA AMI i dane su u zalog za kredit kod mađarske OTP banke.

ZAGREB - Ministar obrane Davor Božinović razgovarao je danas u Zagrebu s predstavnicima međunarodne organizacije International Trust Fund (ITF) o mogućnostima suradnje na projektima razminiranja. Iz MORH-a je priopćeno da je tijekom susreta bilo riječi o mogućnostima suradnje na projektima uništavanja viška ubojitih sredstava i programima financiranja putem međunarodnih donacija. Istaknuto je da je Republika Hrvatska zainteresirana za daljnje projekte uništenja viška neperspektivnih ubojitih sredstava i da za te aktivnosti može iskoristiti potencijal domaćih tvrtki angažiranih na navedenim poslovima.

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić sastao se danas s predstavnicima geodeta i poslodavaca u sklopu priprema za primjenu Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, gdje je bilo govora o modelu ubrzanja geodetske izmjere koja je preduvjet rješavanju stanja u zemljišnim knjigama i katastru, priopćeno je iz tog ministarstva. Nesređeno stanje u zemljišnim knjigama i katastru jedna je od najvećih kočnica bržem gospodarskom razvoju i većoj pravnoj sigurnosti, a preduvjet za njegovo sređivanje je nova geodetska izmjera Hrvatske, ističe se u priopćenju. Prethodna velika izmjera obavljena je za vrijeme Austro-ugarske monarhije. Od početka samostalnosti Hrvatske izmjereno je oko desetak posto prostora Hrvatske, navode.

RIJEKA - Predsjednik Županijskog povjerenstva HDZ-a primorsko-goranske županije Josip Borić ocijenio je danas na konferenciji za novinare da su ispadi saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića loš pokušaj prikrivanja afera, nerada i lošeg vođenja SDP-a u županiji. Jovanović je, na današnjoj konferenciju za novinare SDP-ovih saborskih zastupnika iz Rijeke, izjavom kako je promašena još jedna parlamentarna godina, vjerojatno htio ukazati i na trud četiriju saborskih zastupnika SDP-a s riječkog područja, istaknuo je Borić. Podsjetio je da je Sabor ove godine u 55 dana zasjedanja raspravio 281 od ukupno 336 točaka dnevnog reda, da je doneseno 175 zakona, od kojih su 33 usklađena sa zakonodavstvom EU te da je tako omogućeno zatvaranje svih 35 pregovaračkih poglavlja. Borić je ocijenio da saborski mandat u kojem je osiguran ulazak u NATO i EU treba zastupnicima biti na čast, pogotovu što svaki mandat porezne obveznike stoji oko milijun kuna. "Kada ne predlažeš rješenja, kada u borbi protiv korupcije ne učiniš ništa i kada smisao javnog posla postane vrijeđanje političara i države, onda svoj mandat možeš nazvati promašenim“, rekao je Borić.

ZAGREB - Ivo Sanader razgovarao je danas više od četiri sata sa svojim braniteljima koji su nakon izlaska iz zatvora u Remetincu najavili da će podnijeti žalbu na zatvaranje bivšeg premijera, o kojoj će odlučiti izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda. "Poruka gospodina Sanadera je da je dobrovoljno došao u Hrvatsku, da nije došao ni u kakvu osvetničku misiju, nego da sudjeluje u kaznenim postupcima koji se protiv njega vode već dulje vrijeme, i na koja on nema nikakav utjecaj", kazao je Prodanović brojnim novinarima ispred zatvora. Dodao je da Sanader želi sudjelovati u postupku "bez ikakve visoke politizacije, bez ikakva prebacivanja krivnje i slično". Najavio je da će bivši premijer u četvrtak u 13 sati na prvom pojavljivanju pred USKOK-ovim istražiteljima odbaciti navode optužbe i dati protuargumente te iznijeti svoje dokaze.

ZAGREB - Poduzetnik Davor Patafta, kojeg USKOK sumnjiči s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom za malverzacije sa gradskim zemljištima, izašao je nešto prije 16 sati iz zatvora u Remetincu nakon što je uplatio dosad najveću jamčevinu u povijesti hrvatskog pravosuđa u iznosu od 12 milijuna kuna. Patafta je pušten da se brani sa slobode nakon što je uplatio dva milijuna kuna u gotovini i sudu predao mjenice vrijedne deset milijuna kuna te neposredno pred puštanje iz zatvora sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratka Šćekića dao obećanje da se neće skrivati, ometati postupak te da će se pojavljivati na sudu. USKOK se protivio puštanju uz jamčevinu, no sud je njihovu žalbu odbio.

ŠIBENIK - Požar, koji je danas oko 15 sati izbio na Svetom Vidu, predjelu nedaleko od grada Šibenika, zaustavljen je, doznaje se od zapovjednika šibenske javne vatrogasne postrojbe Volimira Miloševića. Izgorjelo je oko osam hektara makije, borove šume i maslinika. Na zgarištu je još pedesetak vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog koji su se puna dva sata borili s vatrom, a pomagala su im i tri kanadera. Vatrogasci su od vatre uspješno obranili nekoliko poljskih kuća i jedno vozilo, navodi zapovjednik Milošević. Uzrok požara još nije poznat.

ZAGREB - Područje Virovitičko-podravske županije oko 17 sati pogodilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Po prvim podatcima srušeno je nekoliko stabala, oštećeno nekoliko krovova na kućama u Virovitici i Slatini te nanesena šteta na poljoprivrednim kulturama. Na terenu su sve mjerodavne službe i uklanjaju se posljedice štete.

ZAGREB - Koncertom proslavljenog hrvatskog i svjetskog pijaniste Ive Pogorelića u srijedu, 27. srpnja u atriju Klovićevih dvora završit će 30. zagrebačke ljetne večeri u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb (KDZ), priopćili su danas organizatori. Na programu Pogorelićeva koncerta su Chopinova 2. sonata u b-molu, op. 35 Mefistov valcer br. 1, S 514 Franza Liszta te u drugom dijelu Chopinov Nokturno u c-molu, op. 48, br.1 i Lisztova Sonata u h-molu, S 178.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙