FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: predstavljena knjiga "Velika rastava - fantastična pripovijest o raju i paklu"

Autor: pgas
SPLIT, 8. lipnja 2011. (Hina) - Hrvatski prijevod knjige "Velika rastava - fantastična pripovijest o raju i paklu", u kojoj autor Clive Staples Lewis (1898.-1963.) piše o životu nakon smrti, predstavljen je danas u splitskoj nakladničkoj kući Verbumu.

Ističući kako je tema knjige velika rastava - radikalni izbor između raja i pakla pred koji smo stavljeni, glavni urednik Verbuma Petar Balta rekao je kako C.S. Lewis "cilja na to da u tom izboru nema kompromisa: moramo izabrati jer put u raj i put u pakao idu posve drukčijim smjerom".

Koristeći se svojim nenadmašnim talentom za pisanje bajki i alegorija, Lewis nas, kako je rekao Balta, u toj alegorijskoj priči vodi na unutarnje putovanje kroz raj i pakao te nas upoznaje s anđelima i nadnaravnim bićima koja mijenjaju način na koji razmišljaju o dobru i zlu.

"Zamišljajući sama sebe u snu u kojemu se nalazi u autobusu koji vozi između pakla i raja, Lewis počinje izvrsnu književnu pripovijest o vječnim pitanjima postojanja pakla i raja te o tome može li postojati jedan bez drugog", istaknuo je Balta.

Po njegovim riječima, Lewisovi zorni opisi grijeha i napasti te genij za opisivanje zapletenih mreža taštine i samoobmane čine to djelo izrazito duhovno korisnim, potičući čitatelja da se zapita o krajnjim posljedicama svakodnevnih "samo naizgled sitnih odluka i čina".

Verbum je dosad objavio dva Lewisova djela: "Pisma starijeg đavla mlađemu" i "Kršćanstvo nije iluzija".

(Hina) xpgas ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙