FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi ojačali uoči priopćenja Feda

Autor: scvi
NEW YORK, 27. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli jer investitori očekuju da će američka središnja banka signalizirati daljnju provedbu labave monetarne politike, a s optimizmom očekuju i nova financijska izvješća kompanija.

Terminski Dow Jones indeks u 13,00 sati bio je u plusu 42 boda, a tehnološki Nasdaq 15,52 boda.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 4,4 boda, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Bolje od očekivanja zarade američkih kompanija jučer su ključne indekse na Wall Streetu podignule na najviše razine u gotovo tri godine.

Tijekom današnjeg trgovanja očekuje se objava priopćenja s redovitog zasjedanja Vijeća za otvoreno tržište američke središnje banke. Po anketi Reutersa, trgovci očekuju da će ključna kamatna stopa ostati kao i dosad, u rasponu između 0 i 0,25 posto. S nestrpljenjem se očekuje i novinska konferencija predsjednika Feda Bena Bernankea.

Predsjednik uprave Gary Goldberg Financial Servicesa Oliver Pursche smatra da investitori ocjenjuju kako će Fed održavati krajnje labavu monetarnu politiku sve do kraja godine, a možda i iza toga.

„Stoga ulaganje u dionice i dalje ostaje vrlo atraktivno. U konačnici, ne očekujemo promjene monetarne politike“, izjavio je Pursche.

Nove smjernice investitorima će tijekom dana stići i od objava financijskih izvješća za prvo tromjesečje Boeinga, Whirpoola i ConocoPhillipsa.

Na europskim burzama cijene dionica u blagom su porastu, ponajviše zahvaljujući dobrim financijskim izvješćima niza europskih kompanija, među kojima su Ericsson i Renault.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,2 posto, na 6.082 boda, frankfurtski DAX 0,74 posto, na 7.410 bodova, a pariški CAC 0,7 posto, na 4.073 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙