FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: stagnacija terminskih indeksa uoči novih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 7. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas bilježe tek blage oscilacije, ukazujući na miran početak trgovanja na Wall Streetu, dok investitori za nove smjernice iščekuju objavu makroekonomskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones, Nasdaq i S&P 500 indeks u 12,30 sati gotovo da i ne bilježe promjene.

Američko ministarstvo rada danas bi trebalo objaviti podatke o broju Amerikanaca koji su protekloga tjedna ostali bez posla. Ekonomisti procjenjuju da ih je bilo 385.000, nakon 388.000 prethodnoga tjedna.

Očekuju se i podaci o prodaji velikih američkih lanaca trgovina u ožujku.

Od poslovnih vijesti, pozornost investitora privlači najava Goldman Sachsa da kupuje preostalih 55 posto zajedničkog ulaganja u Australiji i Novom Zelandu koji još ne posjeduje.

Farmaceutska kompanije SuperGen, pak, objavila je plan o kupnji biotehnološke kompanije Astex Terapeutics.

A General Electric bi danas trebao danas objaviti da će izgraditi najveću američku tvornicu solarnih ploča u sklopu nastojanja da postane najveći igrač na tome tržištu, piše The New York Times.

Investitori čekaju i dogovor demokrata i republikanaca oko proračuna SAD-a. Danas će biti nastavljeni pregovori, nakon sinoćnjih pregovora koje je predsjednik Barack Obama opisao 'konstruktivnima', iako nije došlo do dogovora. Krajnji rok za postizanje kompromisa oko proračuna je u petak u ponoć.

Investitori prate i zbivanja u eurozoni. Europska središnja banka danas bi mogla povisiti ključnu kamatnu stopu s rekordno niskih 1 na 1,25 posto te najaviti izglede za daljnje kretanje monetarne politike.

Bank of England također danas zasjeda, no ne očekuje se da će mijenjati monetarnu politiku unatoč kritikama da je preblaga s obzirom na inflaciju u Britaniji.

Zahtjev Portugala za pomoć od Europske unije kako bi izbjegao financijski krah nije znatnije uznemirio tržišta.

Na europskim burzama najvažniji indeksi danas također stagniraju, a trguje se oprezno pred zasjedanje ECB-a.

Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,01 posto, na 6.040 bodova, frankfurtski DAX 0,04 posto na 7.212 bodova, dok je pariški CAC u plusu 0,22 posto, na 4.057 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙