FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi rastu na krilima solidnih zarada

Autor: scvi
NEW YORK, 21. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Nakon jučerašnjih snažnih dobitaka, američki terminski indeksi danas ukazuju na daljnji rast cijena dionica na Wall Streetu, jer su investitori optimistični u pogledu snažnih korporativnih zarada.

Terminski Dow Jones indeks u 13,00 sati bio je u plusu 59 bodova, a tehnološki Nasdaq 23,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 8 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Bolje od očekivanja zarade tehnoloških kompanije jučer su podigle Dow Jones na najvišu razinu u zadnje tri godine, 12.453 boda. A S&P 500 indeks, završivši trgovanje na 1.330 bodova, probio je 20-dnevni pomični prosjek, čime je njegova kratkoročna ciljana razina sada na 1.340 bodova.

Dobro raspoloženje nastavilo se i nakon službenog završetka trgovanja na Wall Streetu, jer je Apple izvijestio o boljim od očekivanja rezultatima poslovanja u prvom tromjesečju. Dionica Applea u elektroničkom predtrgovanju poskupjela je 4 posto.

U međuvremenu, General Electric objavio je da je u prvom tromjesečju ostvario 77 posto veću zaradu, u visini od 3,43 milijarde dolara, premašivši očekivanja analitičara. Istodobno, prihode je uvećao 6 posto, na 38,45 milijardi dolara. Cijena dioncie General Electrica porasla je 3,9 posto.

Danas se očekuje i objava poslovnih rezultata Morgan Stanleya.

Od makroekonomskih pokazatelja, najavljena je objava podataka o tjednoj nezaposlenosti, cijenama kuća u SAD-u u veljači te indeks poslovne optimističnosti Feda Philadelphije.

Na europskim burzama i danas je nastavljen pozitivan cjenovni trend, a najveće dobitke bilježi tehnološki sektor.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,2 posto, na 6.034 boda, frankfurtski DAX 0,69 posto, na 7.299 boda, a pariški CAC 0,66 posto, na 4.031 bodu.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙