FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori u pozitivnom raspoloženju

Autor: scvi
NEW YORK, 26. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Uoči objave zarada nekolicine velikih američkih kompanija poput Amazon.coma, terminski indeksi danas su u porastu, ukazujući na optimistično raspoloženje investitora na Wall Streetu.

Terminski Dow Jones indeks u 13,00 sati bio je u plusu 33 boda, a tehnološki Nasdaq 8,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 4,6 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Do sada objavljene korporativne zarade bile su općenito dobre. Pritom je čak tri četvrtine kompanija čije su dionice sadržane u S&P 500 indeksu, a koje su već objavile rezultate za prvo tromjesečje, svojim zaradama premašile očekivanja analitičara.

Analitičari očekuju da će Amazon.com danas izvijestiti o zaradi u prvom tromjesečju u visini od 61 centi po dionici, 7 centi niže nego u istom razdoblju lani.

U međuvremenu, Ford je izvijestio o najvećoj tromjesečnoj zaradi u posljednjih 13 godina, i to zahvaljujući snažnom rastu prodaje na domaćem tržištu. Cijena dionice Forda u elektroničkom predtrgovanju ojačala je 3 posto.

Ipak, investitori će vjerojatno biti na oprezu uoči današnjeg početka redovitog 2-dnevnog zasjedanja Feda, koje bi moglo pokazati dolazi li do zaokreta u američkoj monetarnoj politici.

U srijedu se očekuje priopćenje iz Feda i novinska konferencija njegova predsjednika Bena Bernankea.

„Mislim da će tržište biti na oprezu sve do kraja zasjedanja Fedova Vijeća za operacije na otvorenom tržištu“, ocjenjuje Peter Cardillo

Nove će smjernice investitorima stići i od makroekonomskih pokazatelja – povjerenja američkih potrošača u travnju te indeksa cijena kuća za veljaču.

Na europskim burzama cijene dionica u blagom su porastu, ponajviše zahvaljujući dobitcima u financijskom sektoru.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,4 posto, na 6.044 boda, frankfurtski DAX 0,56 posto, na 7.336 bodova, a pariški CAC 0,34 posto, na 4.035 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙