FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori optimistični oko zarada kompanija

Autor: scvi
NEW YORK, 11. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali jer optimistična očekivanja investitora oko zarada kompanija zasjenjuju zabrinutosti oko mogućih posljedica novog snažnog potresa u Japanu.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je u plusu 34 bodova, a tehnološki Nasdaq 9,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 3,6 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Danas nakon okončanja službenog trgovanja na Wall Streetu aluminijski div Alcoa objavit će poslovne rezultate te tako započeti sezonu objava poslovnih rezultata za prvo ovogodišnje tromjesečje.

Analitičari očekuju da će Alcoa izvijestiti o tromjesečnoj zaradi u visini 27 centi po dionici, uz prihode od 6,07 milijardi dolara. Pozorno će iščitavati i smjernice te kompanije u vezi poslovanja do kraja godine, posebno imajući na umu jačanje inflacije.

Nakon tri mjeseca solidnog uzleta cijena dionica, koje se trenutno nalaze na najvišim razinama u zadnje dvije i pol godine, neki analitičari ističu da ova sezona objava zarada kompanija i nije dobro vrijeme za agresivnu kupnju. Naime, u dionice čije su cijene od početka godine najviše porasle već je uračunat optimizam u vezi zarada.

„Dobra vijest za investitore koji su bikovskoga raspoloženja jest da su na početku ove sezone objave poslovnih rezultata očekivanja zarada niska“, izjavio je Todd Salamone, potpredsjednik odjela istraživanja pri Schaeffer's Investment Researchu.

Ranije danas Japan je pogodio još jedan snažan potres, a objavljeno je i upozorenje na tsunami, pa investitori prate situaciju u toj zemlji.

U nešto većem fokusu investitora bit će dionice proizvođača sirovina, budući da su cijene zlata dosegnule novu rekordnu razinu, cijene srebra na najvišoj su razini u zadnja tri desetljeća, a skočile su i cijene bakra, ponajviše zahvaljujući slabljenju tečaja dolara.

Na europskim burzama danas indeksi osciliraju između pozitivnog i negativnog područja, dok su investitori na oprezu nakon najnovijeg potresa u Japanu. Trenutno je londonski Ftse indeks na dobitku 0,08 posto, na 6.060 bodova, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,2 posto na 7.204 boda, a pariški CAC 0,7 posto, na 4.033 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙