FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: uzlet indeksa zbog dobrih zarada tehnoloških kompanija

Autor: scvi
NEW YORK, 20. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi snažno su danas porasli nakon objave solidnih zarada i poslovnih procjena tri najveće američke tehnološke kompanije, što potiče optimizam investitora u pogledu gospodarskog oporavka SAD-a.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je u plusu 137 bodova, a tehnološki Nasdaq 29,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 17,7 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Dionica Intela poskupjela je u elektroničkom predtrgovanju 5,6 posto, na 21,11 dolara nakon što je taj proizvođač čipova izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju od 3,2 milijarde dolara, što je 29 posto više u odnosu na godinu ranije.

Još više investitore je ohrabrila procjena te kompanije da će u tekućem tromjesečju ostvariti prihode između 12,3 i 13,3 milijarde dolara.

Nadalje, porasla je i cijena dionice Yahooa i to za 4,2 posto, na 16,8 dolara po objavi boljih od očekivanja tromjesečnih poslovnih rezultata.

A unatoč boljim od očekivanja prihodima i zaradi, dionica IBM-a oslabila je 1,1 posto, na 163,49 dolara. Investitore je ponešto zabrinuo pad broja novih pretplatnika na globalni servis IBM-ovih usluga.

Nove smjernice investitori očekuju od Applea, koji bi nakon današnjeg završetka trgovanja na Wall Streetu trebao objaviti poslovno izvješće za prvo tromjesečje.

Na europskim burzama najvažniji indeksi također su snažno ojačali, a osim dobrih poslovnih izvješća pozitivno na raspoloženje investitora utječe i veća od očekivanja potražnja za španjolskim državnim obveznicama.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 2 posto, na 6.014 bodova, frankfurtski DAX 2,44 posto, na 7.210 bodova, a pariški CAC 2,09 posto, na 3.990 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙