FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: BoA razočarala, terminski indeksi stagniraju

Autor: scvi
NEW YORK, 15. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas stagniraju jer je Bank of America izvijestila o znatno slabijim od očekivanja poslovnim rezultatima za prvo ovogodišnje tromjesečje, što je investitore navelo na oprez.

Terminski Dow Jones indeks u 13,30 sati bio je u minusu 15 bodova, a tehnološki Nasdaq 1 bod.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na gubitku 1,5 bodova, te ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Bank of America izvijestila je o čak 37,5 posto nižoj dobiti u prvom ovogodišnjem tromjesečju, u visini od 2 milijarde dolara. Analitičari sz procjenjivali pad njezine dobiti za 9 posto. Cijena te dionice u elektroničkom predtrgovanju pala je 1,8 posto.

Dionica Googlea, pak, pojeftinila je 5,3 posto, jer je izvijestila io rastu troškova u prvom ovogodišnjem tromjesečju.

Od makroekonomskih pokazatelja, za danas je najavljena objava indeksa potrošačkih cijena u SAD-u za ožujak, indeks povjerenja potrošača koji kompiliraju Thompson Reuters i Sveučilište u Michiganu te indeksa Empire State indeksa industrijske proizvodnje za travanj njujorškog Feda.

I na europskim burzama najvažniji indeksi stagniraju, a pod nešto većim pritiskom prodaje su dionice financijskog sektora zbog ojačanih zabrinutosti investitora oko dužničke krize u eurozoni nakon što je Moody's jutros snizio irski kreditni rejting za dva stupnja.

Trenutno je londonski Ftse indeks na dobitku 0,22 posto, na 5.977 bodova, frankfurtski DAX 0,45 posto, na 7.178 bodova, dok je pariški CAC u minusu 0,28 posto, na 3.959 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙