FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi upućuju na oporavak tržišta

Autor: scvi
NEW YORK, 17. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju na rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu, nakon oštrih gubitaka u proteklih nekoliko dana.

Terminski Dow Jones indeks u 13,00 sati bio je u plusu 51 bod, a tehnološki Nasdaq 11,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 7 bodovaa, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Velike rasprodaje dionica od početka tjedna, izazvane neizvjesnošću oko raspleta nuklearne krize u Japanu, izbrisale su dobitke S&P indeksa i Nasdaqa od početka godine.

A nakon oštrog pada cijena dionica, čini se da je tržište spremno za konsolidaciju. Ipak, nastojanja japanskih vlasti da spriječe nuklearnu katastrofu u Japanu i dalje će biti u najvećem fokusu investitora.

Ministri sedam najrazvijenijih država svijeta G7 razgovaraju o gospodarskom i financijskom utjecaju japanske krize na svjetsko gospodarstvo. Zasad se ne očekuju konkretni potezi kojima bi se spriječilo daljnje jačanje jena.

Kratkoročne smjernice investitorima, pak, mogli bi dati podaci o indeksu potrošačkih cijena u SAD-u, tjednoj nezaposlenosti i o industrijskoj aktivnosti u regiji srednjeg zapada.

U nešto većem fokusu investitora mogle bi biti dionice američkih banaka, nakon što je Financial Times izvijestio da su Bank of America, Citigorup i Barclays pod istragom američkih regulatora oko namještanja Libora u razdoblju između 2006. i 2008. godine.

Na europskim burzama danas se cijene dionica oporavljaju, nakon šest dana gubitaka. Trenutno je londonski Ftse indeks na dobitku 0,75 posto, na 5.640 bodova, pariški CAC 0,86 posto, na 3.728 bodova, a frankfurtski DAX 0,83 posto na 6.568 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙