FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi rastu poduprti tehnološkim dionicama

Autor: scvi
NEW YORK, 25. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Poduprti rastom cijena dionica u tehnološkom sektoru američki terminski indeksi danas su porasli, ukazujući na pozitivan početak trgovanja na Wall Streetu.

Terminski Dow Jones indeks u 13,00 sati bio je u plusu 40 bodova, a tehnološki Nasdaq 10,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 5,4 boda, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Poticaj rastu tehnološkog sektora dala je bolja od očekivanja Oracleova procjena njegovih prihoda od prodaje novog softvera u prvom ovogodišnjem tromjesečju.

To je ojačalo nade investitora da rastuća globalna tehnološka potrošnja nije uzdrmana. Dionica Oraclea u elektroničkom predtrgovanju poskupjela je 4,2 posto, na 33,5 dolara.

Nove smjernice investitorima će dati konačna procjena američkog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za zadnje lanjsko tromjesečje. Ekonomisti procjenjuju da će pokazati gospodarski rast od 3,3 posto. Preliminarna procjena rasta BDP-a iznosila je 2,8 posto.

Ujedno, danas će biti objavljen indeks povjerenja potrošača SAD-a koji kompiliraju Reuters i Sveučilište u Michiganu.

Na europskim burzama najvažniji indeksi su blago ojačali, ponajviše zbog jačanja tehnoloških dionica, no investitori su na oprezu zbog portugalske dužničke krize.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,14 posto, na 5.889 bodova, pariški CAC 0,11 posto, na 3.973 boda, a frankfurtski DAX 0,13 posto na 6.943 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙