FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: akvizicija u telekom sektoru podigla terminske indekse

Autor: scvi
NEW YORK, 21. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su snažno porasli, ukazujući na pozitivan početak tjedna na Wall Streetu, ponajviše zahvaljujući najavljenoj akviziciji u američkom telekomunikacijskom sektoru.

Terminski Dow Jones indeks u 12,30 sati bio je u plusu 117 bodova, a tehnološki Nasdaq 25,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 15,3 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Najviše pozornosti investitora privlači telekom sektor nakon što je AT&T objavio da će za američku tvrtku Deutsche Telekoma – T-Mobile USA - platiti 39 milijardi dolara. Analitičari očekuju da će ta akvizicija dobiti zeleno svjetlo regulatora.

To je izazvalo rast cijena dionica svih europskih telekoma, pri čemu dionice Deutsche Telekoma za 14 posto, a britanskog Vodafonea za 4,4 posto.

Dionica AT&T-ja u elektroničkom predtrgovanju ojačala je manje od 1 posto.

Od ostalih poslovnih vijesti, General Electric iskazao je interes za akviziciju američke on-line bankarske podružnice financijske grupacije ING Group.

Pozorno se prate i najnovija zbivanja u Japanu, gdje su tijekom vikenda kablovi za struju prikopčani na svih 6 reaktora u potresom i tsunamijem oštećenoj nuklearnoj elektrani Fukushima.

Tržišni sudionici prate i zbivanja u Libiji, gdje su zapadne sile lansirale drugi val zračnih napada nakon što su ranije zaustavili napredovanje snaga pukovnika Moamera Gadafija prema Benghaziju. Terminska cijena barela nafte na njujorškom tržištu porasla je 1,64 dolara, na 102,7 dolara.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava broja prodanih postojećim stambenih jedinica u SAD-u tijekom veljače.

Na europskim burzama cijene dionica jutros su snažno porasle, ponajviše zahvaljujući dobitcima u telekom sektoru.

Trenutno je londonski Ftse indeks na dobitku 1,3 posto, na 5.790 bodova, pariški CAC 1,8 posto, na 3.880 bodova, a frankfurtski DAX 2,26 posto na 6.815 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙