FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gates doputovao u Izrael

Autor: bnov
TEL AVIV, 24. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Američki tajnik obrane Robert Gates doputovao je u četvrtak u Izrael gdje namjerava pridonijeti naporima oko mira s Palestincima, dan nakon bombaškog napada u Jeruzalemu.

Gates bi se trebao sastati s izraelskim kolegom Ehudom Barakom, dok prosvjedi potresaju arapske zemlje na Bliskom istoku a tenzije rastu na granici između Pojasa Gaze i Izraela.

Gates je u srijedu u Kairu osudio "užasan teroristički napad" eksplozivom do kojega je došlo u Jeruzalemu, prvi tog tipa u gradu unazad šest godina, u kojem je poginula jedna žena i ranjeno više od 30 osoba.

Prema riječima jednog američkog dužnosnika obrane, Gates bi trebao naglasiti američku podršku Izraelu, svojem savezniku, u području sigurnosti, te potaknuti izraelske čelnike da odgovore na događaje u arapskom svijetu mirovnim otvaranjem spram Palestinaca.

"Vjerojatno je u interesu Izraela da se izuzme iz vala narodnog prosvjeda obnavljajući mirovne razgovore o palestinskom pitanju", izjavio je novinarima taj neimenovani dužnosnik, neposredno prije atentata u Jeruzalemu.

"Izraelci su vrlo zabrinuti zbog promjena u regiji. Mislim da naša administracija vidi stvari pomalo drukčije", dodao je on.

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙