FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Robert Gates u iznenadnom posjetu Kabulu

Autor: bnov
KABUL, 7. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Američki ministar obrane Robert Gates sletio je u ponedjeljak u Kabul u iznenadni posjet Afganistanu, nakon što je u napadu NATO-ovih snaga poginulo devetero djece.

Robert Gates trebao bi posjetiti vojnike na istoku i jugu zemlje te se susresti s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem i američkim generalom Davidom Petraeusom, zapovjednikom snaga NATO-a u Afganistanu, kazao je glasnogovornik Geoff Morrell novinarima koji putuju s Gatesom.

No, posjet će biti usredotočen na ljutnju koju je u Afganistanu izazvala smrt devetero djece u utorak.

Po navodima afganistanskih vlasti, ISAF je usmrtio devetero djece koja su skupljala drva, dok je deset dana prije već optužen za smrt 65 civila.

Po ISAF-u, žrtve je usmrtio greškom borbeni zrakoplov pozvan kao pojačanje nakon što su pobunjenici napali američku vojnu bazu.

Afganistanski predsjednik zatražio je u nedjelju od NATO-a da "prestane ubijati civile" ocijenivši nedovoljnima isprike njegova glavnog zapovjednika. Približno 500 osoba prosvjedovalo je u središtu Kabula osuđujući nedavne civilne žrtve u vojnim operacijama NATO-a.

(Hina) xbnš ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙