FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD zabrinut zbog nestabilnosti u Jemenu

Autor: akoz
MOSKVA, 22. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Ministar obrane SAD-a Robert Gates u utorak je rekao da je zabrinut zbog nestabilnosti u Jemenu i njezina utjecaja na borbu protiv terorizma, ali je odbio reći treba li jemenski predsjednik odmah odstupiti s položaja.

Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh, saveznik SAD-a u borbi protiv Al Kaide, suočen je s ustrajnim protuvladinim prosvjedima i novim odlascima dužnosnika iz vladajuće strukture što stvara dodatni pritisak da odstupi s položaja nakon 32 godine vlasti.

Upitan podržava li SAD još uvijek Saleha ili je vrijeme da ode Gates je odgovorio: "Mislim da nije prikladno da govori o unutarnjim stvarima Jemena". "Očito je da smo zabrinuti zbog nestabilnosti u Jemenu", rekao je Gates tijekom posjeta Rusiji. On je dodao da SAD krilo Al Kaide na Arapskom poluotoku (AQAP), čije je sjedište u Jemenu, smatra možda i najopasnijom podružnicom te terorističke organizacije. "Tako da je nestabilnost i skretanje pozornosti s obračuna s AQAP-om moj prvenstevni razlog zabrinutosti za stanje", rekao je Gates.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙