FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Robert Gates doputovao u Manamu

Autor: bnov
MANAMA, 11. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Američki ministar obrane Robert Gates doputovao je u petak u Manamu kako bi ohrabrio čelnike Bahreina na putu reformi dok se nastavljaju prosvjedi u tom malenom kraljevstvu s većinskim šijitskim stanovništvom u Zaljevu.

Tim nenajavljenim posjetom želi se uvjeriti bahreinske čelnike u podršku Washingtona, ističući potrebu za dijalogom s oporbenim skupinama, kazao je Geoff Morrell, zadužen za novinare, koji prati Gatesa u njegovu zrakoplovu.

Gates "je osjetio da je važno zaustaviti se u Manami kako bi porazgovarao s prijestolonasljednikom i krajem Bahreina o sadašnjoj situaciji na licu mjesta i u regiji", dodao je Morrell.

Gates bi tijekom posjeta trebao istaknuti američku "podršku i ohrabriti nacionalni dijalog" u Bahreinu, ključnom savezniku SAD-a koji ondje ima stacioniranu V. flotu.

Gates, koji je u petak krenuo iz Bruxellesa nakon sastanka NATO-a o krizi u Libiji, prvi je član kabineta Baracka Obame koji posjećuje Bahrein od početka nemira.

Pobuna protiv sunitske dinastije u tom malenom kraljevstvu počela je 14. veljače na inicijativu skupine mladih koji su uputili apele na Facebooku, a pokret je preuzela oporba. Snage reda ubile su sedam osoba.

(Hina) xbnš ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙