FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Naj, naj, naj festival" od 26. travnja do 1. svibnja

Autor: agrb
ZAGREB, 24. ožujka 2011. (Hina) - Međunarodni kazališni festival "Naj, naj, naj festival", u okviru kojega će se prikazati sedamnaest predstava po izboru dramaturginje i teatrologinje Mire Muhoberac, održat će se od 26. travnja do 1. svibnja, izvijestilo je danas Gradsko kazalište "Žar ptica".

U konkurenciji 11. Festivala su i dvije najveće nacionalne kazališne kuće, zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište koje sudjeluje s operom za djecu "Vještica Hillary ide u operu" te Talijanska drama Hrvatskog narodnog kazlišta Ivana pl. Zajca iz Rijeke s predstavom "Somewhere City".

Na festivalu će sudjelovati, među ostalim, kazalište "Žar ptica" s predstavom "Družba Pere Kvržica", kazalište "Trešnja" s predstavom "Veli Jože", Kazalište mladih Split s predstavom "Mačak s onoga svijeta", Dječje kazalište Dubrava s predstavom "Matilda", ZKM s predstavom "Ružno pače", Kazalište Mala scena s predstavom "Ana i Mia".

U međunarodnoj konkurenciji sudjeluju kazališne grupe iz Njemačke (Consol Theater), Italije (LTDance Project), Slovenije (Drama SNG Maribor i Mini Teater Ljubljana) i Japana.

"Osobito nas raduje što ćemo imati priliku iskazati dobrodošlicu i izraze podrške kazališnoj grupi A.C.O. Okinawa iz dalekog Japana, u iznimno teškoj situaciji koja je pogodila njihovu zemlju. Predstavom "Teru, Teru" obišli su svijet, a sada prvi put nastupaju u ovom dijelu Europe", ističe se u obavijesti "Žar ptice".

Ulaz na predstave festivala je besplatan, a one će, osim u "Žar ptici", igrati u KNAP-u, Kazalištu Komedija, zagrebačkom HNK, "Trešnji", "Gavelli", ZKM-u, Maloj sceni i Dječjem kazalištu Dubrava.

"Naj, naj, naj festival" utemeljen je 2000. s ciljem da u vrijeme proljetnih školskih praznika mladoj zagrebačkoj publici predstavi najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj, a od 2007. festival je međunarodni.

(Hina) xpp/xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙