FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen internet časopis Kazalište.hr

Autor: agrb
ZAGREB, 14. ožujka 2011. (Hina) - U Hrvatskom društvu dramskih umjetnika (HDDU) predstavljen je internet časopis Kazalište.hr, koji je od danas dostupan na adresi www.kazaliste.hr, kojemu je cilj "stvaranje javne, svima dostupne, bogato ilustrirane, pregledno sortirane i lako pretražive baze stručnih i kvalitetnih kazališnih kritika svih profesionalnih kazališnih predstava u Hrvatskoj".

Riječ je o jednoj od četiri stranice kćeri online novina za kulturu i izvedbene umjetnosti "Kulisa.eu", koje je 2008. utemeljila skupina umjetničkih kritičara okupljenih u udrugu "Kulturni klub", kako bi se temeljitije, potpunije, ažurnije i vizualno bogatije od tiskanih medija pratila plesna, glazbena, kazališna i filmska umjetnost u Hrvatskoj.

U odnosu na "Kulisu", časopis Kazalište.hr donosi veću preglednost kazališnih kritika, sortiranih po gradovima, a u Zagrebu i po pojedinim kazališnim kućama, ustvrdio je Zlatko Vidačković, glavni urednik "Kulise".

Kazalište za djecu, festivali i gostovanja izdvojeni su u posebne rubrike, a odvojeni su i kalendari premijera za Zagreb, ostale gradove te kazališta za djecu, dodao je.

Od osnutka "Kulise" objavljeno je više od tisuću kazališnih kritika premijernih dramskih predstava za odrasle i djecu, festivala i gostovanja, te recenzija knjiga i časopisa koje se bave kazalištem, a kritike su ilustrirane s više od tri tisuće fotografija.

Kazalište.hr objavljuje kritičke osvrte na predstave iz dramskog kazališta i mjuzikla, intervjue s uglednim hrvatskim i gostujućim dramskim umjetnicima, kao i stručne recenzije knjiga, časopisa, zvučnih i video zapisa iz područja dramskog kazališta i mjuzikla.

Na tom projektu radilo je 20 kazališnih kritičara iz cijele Hrvatske na čelu s urednikom časopisa Goranom Ivaniševićem. Među njima su Matko Botić, Igor Tretinjak, Gordana Ostović, Tomislav Kurelec i Olga Vujović, Ljubica Anđelković, Ana Gospić, Irena Paulus i drugi.

Najavljeno je da će se u srpnju u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu predstaviti Klasika.hr, četvrta stranica "Kulise".

(Hina) pp/xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙