FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natjecanje u poznavanju prometnih propisa za školarce

Autor: agrb
ZAGREB, 1. ožujka 2011. (Hina) - Natjecanje u poznavanju prometnih propisa počinje danas na internetu za sve učenike hrvatskih osnovnih škola, a provodi se putem "Prometne učilice", s ciljem povećanja znanja iz tog područja i smanjivanja stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama, rečeno je dana na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije.

Organizator natjecanja, u okviru kojega će najbolji učenici osvojiti bicikle i kacige, je Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, tvrtkom Markot.tel i uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARnet.

Na hrvatskim cestama prošle godine stradalo je 1337 djece, što je 14 posto manje nego 2009., a 2010. bilo je i manje smrtno stradale djece, njih desetero, u odnosu na dvadesetijedno godinu dana ranije, rekao je Josip Mataija iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa MUP-a.

U protekle dvije godine smanjio se i broj teško i lakše ozlijeđene djece, dodao je Mataija, ocijenivši takve pokazatelje zadovoljavajućima. S obzirom da se nastavlja trend da djeca u prometu stradavaju kao putnici, Mataija je pozvao roditelje da djecu ispravno smjeste u vozila, na zadnje sjedalo, vezane ili u autosjedalici.

Na trećem natjecanju, koje će trajati do 6. svibnja, vrednovat će se rezultati ispita i ukupne aktivnosti na web aplikaciji "Prometna učilica" koja se nalazi na http://ucilica.skole.hr/prometna. Učilica je prilagođena uzrastu osnovnoškolske djece, a kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje dvije tematske cjeline - kretanje pješaka u prometu i vožnju bicikla.

Osim djeci namijenjena je nastavnicima za prezentaciju i poučavanje u školi, a u svom radu koriste je i policijski službenici za preventivne aktivnosti u osnovnim školama, kao i za organiziranje natjecanja iz poznavanja prometnih propisa.

U prošlogodišnje natjecanje bilo je uključeno 376 škola i oko 5,5 tisuća učenika.

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙