FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena brošura "Djeca i mladi u alternativnoj skrbi"

Autor: ivuc
OSIJEK, 16. ožujka 2011.(Hina) - U organizaciji "SOS Dječjeg sela Hrvatska" u Osijeku je danas predstavljena brošura "Djeca i mladi u alternativnoj skrbi".

Brošura se bavi zaštitom prava djece i mladih smještenih u alternativnu skrb, a prikazuje konkretne probleme koji se javljaju tijekom procesa skrbi, kao i smjernice koje mogu pomoći djeci i mladima u donošenju odluka za poboljšavanje komunikacije s pružateljima skrbi i drugim stručnjacima iz sustava socijalne skrbi.

Tiskana je u 3.000 primjeraka, a financijskom potporom grada Zagreba tiskano je 10 primjeraka brošure na Braillovom pismu te 500 primjeraka audio zapisa na CD-u, za djecu i mlade s poteškoćama vida.

Nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska Višnja Tuškan-Krupić istaknula je kako brošura govori o pravima mladih, koji izlaze iz programa alternativne skrbi, dodavši kako je ovu brošuru, prije dvije godine, objavilo Vijeće Europe. Brošura, u obliku stripa, na način koji je prihvatljiv mladima, pojašnjava toj populaciji njihova prava, rekla je.

Zagovarateljica dječjih prava u SOS Dječjem selu Hrvatska Andreja Rosandić kazala je kako sva djeca, smještena u nekome od oblika alternativne skrbi, imaju svoja prava, a odrasli su odgovorni upoznati ih s tim pravima, kao i za poštivanje tih prava.

Udruga "SOS Dječje selo Hrvatska" djeluje od 1992. godine, a danas se u dva SOS dječja sela i pet zajednica mladih smješteno oko 250 djece i mladih, bez odgovarajuće obiteljske skrbi.

Promociji brošure nazočili su, uz ostale, predstavnici Ureda pravobraniteljice za djecu, Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

(Hina) xivuc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙