FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena brošura "Djeca i mladi u alternativnoj skrbi"

Autor: tkol
ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Brošura "Djeca i mladi u alternativnoj skrbi", koja je predstavljena danas u organizaciji SOS Dječjeg sela Hrvatska i Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece, govore o tome koliko je važno da djeca i mladi otvoreno izražavaju svoje mišljenje te da preuzmu aktivnu ulogu u vlastitoj skrbi.

Brošura je prilagođena djeci i mladima, a cilj joj je bolje razumijevanje njihovih prava u alternativnoj skrbi.

Priručnik je namijenjen svima koji su izdvojeni iz svojih bioloških obitelji i smješteni u neke od oblika alternativne skrbi.

Cilj mu je pomoći djeci i mladima da steknu bolji uvid u način na koji funkcionira alternativna skrb, u prava koja imaju kao mlade osoba u alternativnoj skrbi kao i u to poštuju li se ta prava.

U brošuri se navode i neki konkretni primjeri problema koji se pojavljuju tijekom procesa pružanja skrbi, što bi trebalo pomoći u donošenju odluka i poboljšavanju komunikacije s pružateljima skrbi i socijalnim radnicima.

Sadržaj obuhvaća i prikaz konkretnih primjera problema koji se javljaju tijekom procesa skrbi, kao i smjernice što može pomoći djeci i mladima u donošenju odluka vezano za poboljšavanje komunikacije s pružateljima skrbi i drugim stručnjacima iz sustava socijalne skrbi.

Financijskom potporom grada Zagreba tiskano je 10 primjeraka brošure na Braillovom pismu te 500 primjeraka audio zapisa na CD-u za djecu i mlade s poteškoćama vida.

Brošura "Djeca i mladi u alternativnoj skrbi" rad je Vijeća Europe koju je za Hrvatsku prevelo i izdalo SOS Dječje selo Hrvatska.

(Hina) xkt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙