FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 25. veljače 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

U dvoboju 19. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Zagreba i Šibenika igrali su 1:1 (1:0). Pred 200 gledatelja stadionu u Kranjčevićevoj sudio je Marić iz Daruvara.

Strijelci: 1:0 Krstanović (6), 1:1 Jelić (71)

ZAGREB

U prvom susretu 19. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Lokomotive i Osijeka odigrali bez zgoditaka,0:0. Pred 100 gledatelja stadionu Maksimir sudio je Križarić iz Čakovca.

ZAGREB

Igor Štimac, koji je na izvanrednoj skupštini održanoj u 20. veljače izabran za predsjednika HNS-a, u petak je Ministarstvu uprave predao zapisnik sa izvanredne skupštine HNS-a, a ujedno je i zatražio izuzeće zagrebačkog Ureda za opću upravu. Štimac je i ovom prigodom upozorio na to da je sporan zapisnik sa skupštine HNS-a u prosincu na kojoj je Vlatko Marković izabran za predsjednika Nogometnog saveza, jer nije ovjeren od oba ovjerovitelja. Naime, u HTV-ov emisiji "Nedjeljom u dva" od 13. veljače Štimac je izjavio da ima pismenu izjavu ovjerovitelja zapisnika sa skupštine HNS-a održane 17. prosinca Dragutina Marjanovića iz Koprivnice u kojoj on tvrdi da nije potpisao zapisnik, koji je potom s lažnim potpisom ipak verificiran u zagrebačkom Uredu za opću upravu. Saga o HNS-u traje od 17. prosinca prošle godine kada je u glasovanju za predsjednika Nogometnog saveza Vlatko Marković pobijedio svog protukandidata Igora Štimca sa 25-24 glasa. Skupština je održana u napetoj atmosferi, a Štimac je osporavao pravo glasa pojedinim delegatima. Također, ustvrdio je da je na toj skupštini prekršen statut HNS-a i Zakon o sportu. Novi potez Štimac je povukao kada je 19. siječnja dostavio u HNS potpise 23 delegata koji su zatražili sazivanje izvanredne izborne skupštine u roku od 30 dana. Na to je Vlatko Marković odgovorio 16. veljače, sazvavši skupštinu HNS-a za 19. travnja. Ipak, protivnici aktualnog vodstva HNS-a su 20. veljače održali izvanrednu izbornu skupštini u zagrebačkom hotelu Westin. Na njoj je nazočilo 25 od 49 delegata, čime je skupština dobila legitimitet, a svi nazočni su svoj glas dali Igoru Štimcu, te su ujedno poništili sve odluke sa skupštine održane 17. prosinca. No, za vodstvo HNS-a izabrano na skupštini u prosincu odluke sa izvanredne skupštine od 20. veljače su nelegalne, a u prilog im ide i dopis Fife i Uefe u kojem se navodi da se neće priznati nikakve odluke donesene na izvanrednoj skupštini.

ZAGREB

Uefa očekuje hitno sudsko procesuiranje i strogo kažnjavanje izgrednika, stvaranje učinkovite baze podataka o nasilnicima, te međunarodnu suradnju policijskih snaga i razmjenu informacija, ističe se u tekstu koji je u petak objavljen na internetskom portalu Uefe nakon što se je predsjednik Europske nogometne federacije Michel Platini sastao sa predsjednicima Hrvatske i Srbije. "Navijačko nasilje na nogometnim utakmicama je naša glavna briga i taj problem zahtijeva hitnu reakciju. Na sastancima sa predsjednicima Hrvatske i Srbije vidio sam da i oni dijele našu zabrinutost, te da su spremni sudjelovati u pronalasku rješenja. Složili smo se da je potrebno donijeti jasne mjere, ta da je pritom potrebna predanost državnih vlasti na svim razinama. No, moram naglasiti da postoji ozbiljna prijetnja da nacionalnim reprezenatacijama i klubovima iz Hrvatske i Srbije bude zabranjen nastup u Uefinim natjecanjima ako u roku od godine dana ne bude jasnih znakova da se poduzimaju mjere za sprečavanje navijačkog nasilja", kazao je Platini nakon što se je u četvrtak sastao sa predsjednicima Hrvatske i Srbije, Ivom Josipovićem i Borisom Tadićem. U tekstu objavljenom na Uefinom portalu dodaje se da bi ta suspenzija mogla biti dugoročna. Platini je naglasio da nasilje kod pojedinih navijačkih skupina nadilazi ingerencije nogometnih organizacija, te da je potrebna intervencija država i međunarodna suradnja policijskih snaga.

ARE

Njemačka skijašica Maria Riesch pobijedila je na superkombinaciji Svjetskog kupa u švedskom Areu i povećala svoje vodstvo u ukupnom poretku Svjetskoga kupa. Riesch je nakon superveleslalomske utrke bila druga, a slalom joj je donio pobjedu ispred Slovenke Tine Maze (+0.40) i Austrijanke Elisabeth Goergl (+0.66).U superveleslalomu je najbrža bila Amerikanka Lindsey Vonn, koja je nakraju bila tek šesta. Sa petom pobjedom sezone Riech vodi u ukupnom poretku s 1356 bodova, dok Vonn ima 1140.

DUBAI

U finalu ATP turnira u Dubaiju igrat će prvi i drugi nositelj Roger Federer i Novak Đoković. Federer je u polufinalu bio bolji od Francuza Richarda Gasqueta s 6:2, 7:5, dok je Đokoviću u trećem setu predao Čeh Tomaš Berdych kod rezultata 6:7 (5), 6:2, 4:2 za Srbina.

LAUSANNE

Izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora na čelu s članom MOO-a i počasnim predsjednikom HOO-a Antunom Vrdoljakom, te predsjednikom i glavnim tajnikom HOO-a Zlatkom Matešom i Josipom Čopom bilo je u petak u Lausannei u službenom posjetu Međunarodnom olimpijskom odboru. Povod posjeta je poziv predsjedniku MOO-a Jacguesu Roggeu da bude počasni gost na obilježavanju 20. obljetnica osnutka HOO-a koja će se održati u rujnu ove godine. Rogge je sa zadovoljstvom prihvatio poziv i pitao čelnike HOO-a kako napreduju pripreme za početak rada prve Sportske televizije koja je u stopostotnom vlasništvu jednog nacionalnog olimpijskog odbora. Zlatko Mateša zahvalio je Roggeu i njegovim suradnicima na potpori i pomoći pri osnivanju Sportske TV, a s direktorom Olimpijske solidarnosti Pere Miroom dogovoren je budući okvir suradnja Sportske TV i MOO-a. Jacques Rogge dao je Sportskoj televiziji ekskluzivni intervju koji će biti objavljen prvog dana emitiranja programa.

DOHA

Prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki i Ruskinja Vera Zvonarjeva izborile su finale WTA turnira u Dohi. Wozniacki je u polufinalu uvjerljivo svladala Francuskinju Marion Bartoli s 6:1, 6:1, dok se Zvonarjeva ipak više namučila s Srpkinjom Jelenom Janković - 6:1, 2:6, 6:4.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙