FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 14. veljače 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MEMPHIS/ZAGREB

Mlada hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović poražena je u dvoboju 1. kola WTA turnira u Memphisu nakon dvosatne borbe od 89. igračice svijeta Ruskinje Jevgenije Rodine s 1:6, 6:0, 7:6 (5).Sedamnaestogodišnja Zagrepčanka nije izdržala pritisak u dvoboju u kojem je u trećem setu vodila s 5:2 i dvaput servirala za meč, a u "tie-breaku" je Tomljanović propustila i vodstvo od 3:1. Hrvatska igračica je nakon dobitka prvog seta od 6:1 potom izgubila čak sedam gemova zaredom. Tomljanović je na 180. mjestu na WTA ljestvici, a za turnir u Memphisu je dobila pozivnicu (wild-card).

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Norvežanin Aksel Lund Svindal (28) obranio je naslov svjetskog prvaka u superkombinaciji na SP u alpskom skijanju u Garmisch-Partenkirchenu osvojen prije dvije godine u Val d'Isereu.Svindal je u slalomu zadržao prednost koju je ostvario u spustu i slavio sa 1.01 sekundom prednosti ispred srebrnog Talijana Christofa Innerhofera i 1.90 ispred brončanog, još jednog Talijana Petera Filla.Svindalu je ovo četvrto zlato sa svjetskih prvenstava. Uz ova dva iz superkombinacija, prije četiri godine u Aareu je bio najbolji u spustu i veleslalomu.Innerhofer je trećom medaljom na ovogodišnjem SP već sada izrastao u jednog od junaka prvenstva, prošloga je tjedna osvojio zlato u superveleslalomu i broncu u spustu.Natko Zrnčić-Dim nije uspio obraniti broncu iz Val d'Iserea. Nakon lošije odvezenog spusta u kojem je zauzeo 16. mjesto, Zrnčić-Dim je u slalomu ostvario četvrti rezultat, te je ukupno zauzeo osmo mjesto sa 3.20 sekundi zaostatka za Svindalom.Tin Široki je natjecanje završio na 18. poziciji sa 7.01 sekundi slabijim vremenom od Svindala, dok je Dalibor Šamšal ostao bez plasmana nakon pada u spustu.

ZAGREB

Derbi utakmica vaterpolske Eurolige odigrat će se u srijedu, 16. veljače u 18,30 sati kada će se u susretu 1. kola A četvrtfinalne skupine sastati Mladost i Pro Recco. "Imamo veliko strahopoštovanje prema najskupljoj momčadi na svijetu, ali to je za nas i najlakša utakmica u kojoj nam pobjeda osigurava prolaz dalje, a poraz ne bi puno umanjio naše ambicije da se plasiramo među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta", kazao je danas na konferenciji za novinare trener Mladosti Emil Nikolić. Po njegovim riječima Pro Reco ima dvije podjednako jake sedmorke što im omogućava da tijekom utakmice drže visok ritam igre. "Mi moramo umrtviti igru i onda imamo šansu, ali važno je da su nam svi igrači zdravi i da svi pruže svoj maksimum, jer ovo im je jedinstvena prigoda da se na najljepši način pokažu vaterpolskom svijetu", napomenuo je Nikolić.

Najbolji vaterpolista svijeta Vanja Udovičić, koji je igrao za Pro Recco, smatra da veće motivacije za igrače nema. "Mladost ni pred kim ne smije spuštati glavu i moramo napraviti nastaviti niz nepobjedivosti na našem bazenu. Osim toga ja ne mislim da je Pro Recco reprezentacija svijeta, jer u njoj nema mojih suigrača Muslima i Pavića", rekao je Udovičić i naglasio da svakom igraču treba biti čast nastupiti na takvoj utakmici, a po njegovom mišljenju Pro Recco još ove sezone i nije "odigrao tešku utakmicu".

MILANO

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić otputovao s ostatkom momčadi Tottenham Hotspura u Milano na prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Milana koja je na rasporedu u utorak s početkom u 20.45 sati, ali manager londonske momčadi Harry Redknapp još nije odlučio hoće li koristiti Modrića na San Siru niti dva tjedna nakon što se podvrgnuo operaciji crvuljka.

Redknapp bi mogao riskirati s preranim povratkom Modrića jer zbog ozljede leđa u Milano nije niti otputovao Gareth Bale, a problema s ozljedom lista ima i rafael van der Vaart.Priliku bi stoga od prve minute mogao dobiti Niko Kranjčar, koji je u posljednja dva prvenstvena susreta svojim pogocima donosio pobjede Tottenhamu iako gotovo čitav prvi dio sezone uopće nije igrao.

Kranjčarov nastup najavio je i Redknapp."Niko zaslužuje svoje mjesto u momčadi. Radi se o vrhunskom igraču koji svakoga dana ostaje dodatnih pola sata na terenu nakon treninga", pohvalio je Redknapp našeg reprezentativca.

PAMPLONA

Španjolski nogometni prvoligaš Osasuna otpustila je trenera Josea Antonija Camacha (55) nakon što je klub nedjeljnim 0-1 porazom na gostovanju kod Real Sociedada u San Sebastianu pao na 18. mjesto, odnosno nakon 23 kola se nalazi u zoni ispadanja.

"Tužan sam i već mi je dosadno jer nemam posla. Nazvao me je predsjednik kluba i rekao da raskida ugovor. Nisam to očekivao", rekao je bivši španjolski izbornik.Camacho je mjesto trenera Osasune preuzeo u listopadu 2008. godine umjesto Josea Angela Zigande, te je prije dvije sezone spasio klub od ispadanja pobjedom protiv Real Madrida u posljednjem kolu.

Lokalni mediji nagađaju da će novi trener Osasune biti Jose Luis Mendilibar, bivši trener Valladolida.

MOENCHENGLADBACH

Posljednjeplasirani sastav njemačkog nogometnog prvenstva Borussia iz Moenchengladbacha za novoga je trenera imenovala švicarskog stručnjaka Luciena Favrea (53) koji će na toj dužnosti zamijeniti Michaela Frontzecka otpuštenog u nedjelju.

"Favre će prvi trening voditi u utorak", objavila je Borussia.Favre je s Zurichom osvojio dva naslova prvaka Švicarske prije no što je u sezoni 2008/09. preuzeo mjesto trenera berlinske Herthe. U svojoj prvoj sezoni u Berlinu osvojio je četvrto mjesto, ali je početkom prošle sezone dobio otkaz zbog loših rezultata, a Hertha je na kraju sezone ispala u drugu ligu.Borussia se 12 kola prije kraja prvenstva nalazi na dnu ljestvice sa sedam bodova manje od 15. Wolfsburga i 16. Kaiserslauterna koji drže posljednje mjesto koje osigurava ostanak u ligi, odnosno vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak.

ATENA

Srpski košarkaški stručnjak Dušan Ivković (67) podnio je u ponedjeljak ostavku na mjesto izbornika srpske reprezentacije, a kao razlog za odlazak naveo je činjenicu da se ne osjeća ni fizički niti mentalno spremnim nastaviti s poslom kojega se prihvatio 2008. godine.Ivković je s reprezentacijim Srbije na posljednjem Eurobasketu u Poljskoj 2009. godine osvojio srebrnu medalju, dok je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Turskoj vodio reprezentaciju do četvrtog mjesta."Smatram da je naša momčad u ovom trenutku kvalitetnija i iskusnija nego prije dvije godine i da imamo šansu izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Spreman sam prenijeti sva svoja iskustva u radu s ovom generacijom igrača i ponuditi kompletan plan i program priprema", istakao je Ivković.Uz vođenje reprezentacije Srbije, Ivković od prošle godine radi i kao prvi trener grčkog velikana Olympiakosa.

LONDON

Trener Arsenala Arsene Wenger kazao je kako neće forsirati igranje Samira Nasrija u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone u Londonu. Nasri je već dva tjedna izvan terena zbog ozljede prepona, a engleskiji medini traže od Wengera da Francuz zaigra protiv najjače momčadi svijeta. "Bilo bi suludo da se kockam s nečijim zdravljem. On je kazao kako bi mogao igrati, no vjerojatnost da obnovi ozljedu je velika. Ne želim riskirati dugotrajnije izbivanje takvog igrača zbog jedne utakmice", kazao je Wenger, koji je u jednom trenutku čak nagovijestio da mu je važnije finale Liga Kupa protiv Birmighama nego dvoboj s Barcelonom. Prošle godine su Barcelona i Arsenal igrali u četvrtfinalu Lige prvaka, a nakon 2:2 u Londonu Barca je s 4:1 na Nou Campu izbacila "topnike".

DUBAI

Rezultati susreta 1. kola s WTA turnira u Dubaiju:

Chanelle Scheepers (JA) - Maria Kirilenko (RUS) 6-2, 6-2

Timea Bacsinszky (ŠVI) - Iveta Benesova (ČEŠ) 6-3, 3-6, 6-1

Zhang Shuai (KINA) - Jaroslava Švedova (KAZ) 6-3, 6-4

Alexandra Dulgheru (RUM) - Elena Baltacha (VBR) 7-6 (7/3), 6-4

Alisa Kleybanova (RUS/15) - Anastasia Pavljučenkova (RUS) 4-6, 6-4, 6-0

Anastasija Sevastova (LAT) - Anastasia Rodionova (AUS) 6-1, 5-7, 6-3

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙