FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. veljače 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ROTTERDAM/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić poražen je u polufinalu ATP turnira u Rotterdamu od Francuza Jo Wilfrieda Tsonge s 6:4, 7:6 (6) nakon sat i 36 minuta igre. Tsonga je na Ljubičićev servis u meču imao samo dvije lopte za obrat, i obje je iskoristio, dok je naš najbolji tenisač u drugom setu propustio vodstvo od 5:2. Bio je to četvrti susret Ljubičića i Tsonge, a omjer je sada izjednačen na 2:2. Ljubičić je čak četiri puta igrao polufinale ATP turnira u Rotterdamu, a dvaput je gubio u finalima.

U drugom polufinalu igraju Srbin Viktor Troicki i Šveđanin Robin Soderling.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Kanađanin Erik Guay (29) osvojio je naslov svjetskog prvaka u spustu na SP u alpskom skijanju u Garmisch-Partenkirchenu.

Guay je do najvećeg uspjeha u karijeri stigao s vremenom od 1:58.41 minuta, 32 stotinke zaostao je švicarski veteran Didier Cuche (36) koji je osvojio srebro, a 76 stotinki brončani Talijan Christof Innerhofer (26), koji je prije tri dana osvojio zlato u superveleslalomu.

Guay je tek drugi Kanađanin u povijesti koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u spustu, prvi je prije dvije godine u Val d'Isereu osvojio John Kučera.

U dosadašnjoj karijeri Guay je ostvario tri pobjede u Svjetskom kupu, dvije u superveleslalomu i jednu u spustu, a taj jedini spustaški uspjeh ostvario je prije četiri godine upravo na stazi Kandahar u Garmisch-Partenkirchenu.

Cuche je vodeći u redoslijedu spustaša u Svjetskom kupu ove sezone, u siječnju je ostvario dvije pobjede (Kitzbuehel, Chamonix) i jedno drugo mjesto (Wengen), ali ponovno mu je pobjeglo zlato na SP. Kao i prije dvije godine u Val d'Isereu osvojio je srebro, a brži je bio Kanađanin.

Na utrci su nastupila i dvojica hrvatskih skijaša, Natko Zrnčić-Dim i Tin Široki. Zrnčić-Dim je sa 4.16 sekundi zaostatka zauzeo 28. mjesto, dok Široki nije stigao do cilja.

LONDON

Hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar već drugu utakmicu zaredom svojim pogocima donosi pobjedu Tottenhama. U dvoboju 27. kola Tottenham je slavio kod Sunderlanda s 2:1 zahvaljujući sjajnom voleju Kranjčara u 57. minuti. Niko je igrao od početka, kao i Vedran Ćorluka, dok je Luka Modrić i dalje izvan terena zbog operacije.Sunderland je poveo pogotkom Ganca Asamoaha Gyana (11), izjednačio je Richard Dawson (44), da bi Kranjčar u 57. minuti još jednom pokazao svom treneru da griješi što ga ne uvodi u igru. Tottenham je na ljestvici preskočio Chelsea na četvrtom mjestu.

GLASGOW

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić postigao je tri zgoditka u pobjedi Rangersa nad Motherwellom od 6:0. Jelavić je postigao drugi i treći zgoditak u prvom dijelu razmaku od samo dvije minute, a potom u drugom dijelu i po reći puta za 5:0. Ragersi su drugi s dva boda manje i utakmicom manje od vodećeg Celtica.

LONDON

U velikom gradskom derbiju Engleske lige Manchester United je na Old Traffordu svladao Manchester City s 2:1, a pobjednički zgoditak postigao je "škaricama" Wayne Rooney.U odličnoj utakmici domaćini su poveli zgoditkom Nanija (42), a izjednačio je David Silva (65) nakon što ga je udarcem iz blizine pogodio Edin Džeko, a od Španjolčevih leđa lopta je sretno ušla u vrata. Spektakularan pogodak Rooneya u 78. minuti bit će sigurno proglašen za jedan od zgoditaka sezone u Europi.United je pobjedom zadržao svoje vodstvo sa četiri boda prednosti ispred Arsenala, koji je danas slavio kod kuće s 2:0 protiv Wolverhamptonom. City je porazom jako umanjio šanse za naslov jer zaostaje osam bodova.Liverpool je razočarao odigravši kod kuće samo 1:1 protiv Wigana, Birmingham City je slavio protiv Stokea (1:0), Blackburn Roversi i Newcastle United su odigrali 0:0, a Blackpool i Aston Villa 1:1. "Ljepotica" kola odigrana je između West Bromwich Albiona i West Ham Uniteda, u kojoj su domaćini vodili s 3:0 u prvom dijelu, a West Ham u drugom uspio izjednačiti.

Birmingham City 1 Nikola Žigić 90+3

Stoke City 0

- - -

West Bromwich Albion 3 Graham Dorrans 3, Jerome Thomas 8, Winston Reid 32ag

West Ham United 3 Demba Ba 50,83, Carlton Cole 58

- - -

Blackpool 1 Elliot Grandin 14

Aston Villa 1 Gabriel Agbonlahor 10

- - -

Arsenal 2 Robin van Persie 16,56

Wolverhampton Wanderers 0

- - -

Liverpool 1 Raul Meireles 24

Wigan Athletic 1 Steve Gohouri 65

- - -

Blackburn Rovers 0

Newcastle United 0

- - -

Manchester United 2 Nani 41, Wayne Rooney 78

Manchester City 1 David Silva 65

MADRID

U prvom susretu 23. kola Španjolske lige Valencia je kao gost slavila kod Atletico Madrida s 2:1. Atletico je poveo zgoditkom Reyesa (3), a pobjedu je Valenciji donio Joaquin (41, 86). U 67. minuti Diego Forlan je promašio kazneni udarac.Valencia je pobjedom skočila na treće mjesto, dok je Atletico ostao osmi.

MILANO

Nogometaši Milana slavili su u 25. kolu Talijanske lige kod kuće s uvjerljivih 4:0 protiv Parme i povećali vodstvo na ljestvici. Milan je sjajnom igrom "potopio" goste pogocima Seedorfa (8), Cassana (17) i Robinha (61, 65), a Cassanu je to bio i prvi zgoditak za milanski klub. Milan vodi na ljestvici s šest bodova više od Napolia, koji večeras gostuje kod Rome.

BERLIN

U dvoboju 22. kola Bundeslige Kaiserslautern i vodeća Borussia Dortmund su igrali 1:1.

Sve je odlučeno u zadnjim minutama, prvo je Sven Bender doveo goste u vodstvo, pa je Borussia ostala bez isključenoga Srđana Subotića, da bi bod domaćinu donio spektakularnim udarcem Čeh Jan Moravek u zadnjoj minuti. Kod domaćina su cijelu utakmicu odigrali hrvatski reprezentativci Srđan Lakić i Ivo Iličević. Borussiji je to drugi remi zaredom, ali i dalje imaju velikih 10 bodova prednosti. Prvak Bayern nastavio je s nizom pobjeda svladavši kod kuće Hoffeinheim s 4:0, dok je Mladen Petrić svojim pogotkom donio HSV-u pobjedu kod Wolfsburga (1:0). Petrić je pobjednički zgoditak postigao u 33. minuti iz kaznenog udarca, a igrao je cijelu utakmicu, dok u sastavu Wolfsburga nije bilo Marija Mandžukića. Bayern je u najjačem sastavu "demolirao" Hoffenheim, za koji je do 77. minute igrao Boris Vukčević, a od 46. Josip Šimunić. Danijel Pranjić je igrao cijelu utakmicu za Bavarce koji su stigli već na treće mjesto. Bayer je zadržao drugo mjesto pobjedom kod Eintrachta u Frankfurtu (0:3), St.Pauli je kod kuće slavio protiv posljednje Borussie Moenchengladbach s 3:1, a Schalke je slavio protiv Freiburga s 1:0.

Kaiserslautern 1 Jan Moravek 90

Borussia Dortmund 1 Sven Bender 81

------

Eintracht Frankfurt 0

Bayer Leverkusen 3 Simon Rolfes 9, Renato Augusto 32, Hanno Balitsch 84

- - -

VfL Wolfsburg 0

Hamburg SV 1 MLADEN PETRIĆ 33pen

- - -

Bayern 4 Mario Gomez 2, Thomas Mueller 15, Arjen Robben 63,81

Hoffenheim 0

- - -

FC St.Pauli 3 Max Kruse 37, Gerald Asamoah 53, Matthias Lehmann 58

Borussia Moenchengladbach 1 Igor De Camargo 9

- - -

Schalke 04 1 Jefferson Farfan 49

Freiburg 0

- - -

VfB Stuttgart 1 Patrick Funk 45+2

Nuernberg 4 Timmy Simons 11, Julian Schieber 28, Timothy Chandler 51, Mehmet Ekici 63

PARIZ

U finalu WTA turnira u Parizu igrat će prva tenisačica svijeta Belgijanka Kim Clijsters i Čehinja Petra Kvitova. Clijsters je u polufinalu svladala Estonku Kaiu Kanepi s 6:1, 7:5, dok je Kvitova izbacila Amerikanku Bethanie Mattek-Sands s 6:2, 6:0.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙